İşyeri Eğitimi ne zaman ve kaç gün yapılmalıdır? Öğrenciler, işyeri eğitimini dördüncü sınıfın birinci yarıyılı süresince gerçekleştirir. Bir hafta 4 işgünü ve bir işgünü 8 saat olarak değerlendirilir.
İşyeri eğitimi 5 saat teorik ve 15 saat uygulama olmak üzere toplam 20 saat üzerinden, 12 Kredi ve 18 AKTS kredisi ile değerlendirilir. Öğrenciler, ''Gazi Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği''nin 17. Maddesi gereği işyeri eğitimine % 80 oranında devam etmek zorundadır.
İşletmelerde İş Yeri eğitimi gören öğrencilerin teorik ve bir kısım uygulamalı eğitimleri, Meslek Yüksekokulunda yapılır. Programların özelliğine veya işletmelerin durumuna göre haftada iki (2) veya hafta sonunda çalışılması durumunda üç (3) gün işletmelerde İş Yeri eğitimi yapılır.
3) Öğrenciler işyeri eğitimlerini bölümleriyle ile ilgili bir alanda faaliyet gösteren ve o alanla ilgili en az bir mühendisi bulunan işyerinde yapmak zorundadır. 4) İşyeri eğitimi süresi en az 14 haftadır. Bir tam işgünü 8 saattir.
(1) Çalışanlara verilecek eğitimler, çalışanların işe girişlerinde ve işin devamı süresince belirlenen periyotlar içinde; a) Az Tehlikeli İşyerleri için en az sekiz saat, b) Tehlikeli işyerleri için en az on iki saat, c) Çok tehlikeli işyerleri için en az on altı saat olarak İSG eğtimi süreleri belirlenir.
İlgili 29 soru bulundu
İşyeri eğitimi almak isteyen öğrenciler (Zorunlu değil isteğe bağlıdır.) Güz ve Bahar yarıyılı belirlenen ders seçim dönemlerinde bölüm/program hocalarıyla görüşerek işyeri eğitimi yapmak istediklerini hocalarına belirtmeli ve işletmenin uygun olup olmadığını teyit ettirmelidirler.
(8) Talep edilen tutarlar, İŞKUR tarafından, ilgili ayın 15'i veya 30'unda aktarılır. Tutarların anılan tarihlerde aktarılmasının istenmesi durumunda en az 5 gün önce talep yazısının İŞKUR'a ulaştırılmış olması gerekmektedir.
İş Yeri Eğitimi staj değildir. İş Yeri Eğitimi adı altında, işyerlerinde yapılacak uygulamalı eğitimi içeren, öğretim programlarının son dönemine konulmuş %90 devam zorunluluğu olan bir derstir. Öğrencilerimiz son dönemlerini tam zamanlı olarak 15 hafta kesintisiz bir şekilde iş yerlerinde çalışarak tamamlayacaklardır.
İşyeri Uygulaması, öğrencilerin öğrenimleri süresince edindikleri bilgi ve becerileri kullanarak, öğrenim gördükleri alan ile ilgili işyerlerinin uygulamaları ve süreçleri hakkında deneyim kazanmaları amacıyla organize edilen denetimli eğitimdir.
MADDE 6- (1) İşyeri Eğitimi'ne %80 oranında devam zorunludur. MADDE 7- (1) Öğrenciler İşyeri Eğitim'lerini, Bölüm Başkanlığının teklifi ve Yüksekokul Müdürlüğünün oluru ile uygun işyerlerinde yaparlar. Öğrenciler, okullarından alacakları kabul formunu işyerlerine onaylatarak bölüm başkanlığına teslim ederler.
Böylelikle öğrenciler 8 dönemlik eğitim hayatlarının 1 dönemini (7 artı 1 projesi) sanayide uygulamalı işyeri eğitimi olarak aldıkları takdirde her bir ay için ortalama 675 TL ücret almaktadırlar.
İş Yeri Eğitimi Başvurusu
İş yeri eğitimi yapabilmek için ilgili şirket/kuruma başvuru dilekçesi ve işyeri eğitimi komisyon yazısı ile başvuru yapılır.
İş yeri TDK sözlükte anlamı “Bir görevin yapıldığı yer.” ve “İşçinin iş sözleşmesine göre çalıştığı yer.” şeklinde verilir. Sıkça hata yapılan iş yeri kelimesi ile ilgili olarak “İş yeri bitişik mi yazılır?” şeklinde araştırma yapılır. İşyeri yazımı yanlıştır. Doğrusu iş yeri şeklinde olmalıdır.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri Lisans programında edindikleri teorik bilgileri uygulama ile geliştirerek mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerimi arttırmak amacı ile “İş Yeri Uygulaması” derslerini alarak sektörde çalışabilmektedir.
İşyeri Eğitimi, nitelikli mühendis adayı yetiştirmek üzere, Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin 7. veya 8. yarıyılda tam zamanlı olarak bir sanayi kuruluşunda eğitim aldıkları bir uygulamalı eğitim modelidir. Özellikle sanayi üretimi yüksek ülkelerde uzun yıllardır başarıyla uygulanan bir modeldir.
Üniversitemiz tarafından uygulanan ve Türkiye'de öncü olan 7+1 Eğitim Modeli kapsamında öğrencilerimiz yedi dönemlerini okulda, bir dönemlerini ise işletmelerde tam zamanlı stajyer olarak geçirmektedirler.
A) İşyeri uygulamaları, işyerinde devamlılık gösteren ve düzenli o- larak tekrarlanan genel nitelikteki uygulamalardır. İşyeri uygulaması için, işyerindeki uygulamanın devamlılık göstermesi ve bu uygulama konusunda tarafların açık veya zımni kabulleri aranır.
İşyeri Eğitimi ne zaman ve kaç gün yapılmalıdır? Öğrenciler, işyeri eğitimini dördüncü sınıfın birinci yarıyılı süresince gerçekleştirir. Bir hafta 4 işgünü ve bir işgünü 8 saat olarak değerlendirilir.
İş Yeri Eğitiminde Stajyer çalıştırıp ücret ödeyen işletmelere devlet katkı payı ödemektedir. Devlet katkı payı almak isteyen firmalar aşağıdaki belgeleri doldurmaları gerekmektedir. Dilekçe ve Staj Ücretlerine İşssizlik Fonu Katkısı Öğrenci Ve İşveren Bilgi Formu ektedir.
Çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenleyen 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'na göre staj türü ne olursa olsun bütün stajyer öğrencilere staj yaptıkları dönem boyunca maaş ödenmesi zorunlu tutulmuştur.
İşyeri Açma Sertifika Programı
Sertifika sınavını 100 üzerinden en az 60 alarak başarıyla tamamlayan kişilere İşyeri Açma Belgesi (katılım sertifikası) verilmektedir.
"Ustalık Belgesi" sahipleri veya bunları işyerlerinde çalıştıranlar bağımsız işyeri açabilirler. 5- Dilekçe (Okulda Matbu Dilekçe Mevcuttur.) Şartları taşıyanlar yukarıda yazılı evraklarla birlikte Mesleki Eğitim Merkezimize başvuruda bulunarak sınava girmeden doğrudan "İşyeri Açma Belgesi" alabilirler.
Sigortalı çalışan bir işçi iş yeri açabilir. Bir işçi Ssk'lı çalışırken işyeri açmasında yasal bir engel yoktur. Ssk kapsamında bir işyerinde sigortalı çalışırken kendi adına bir işyeri açabilir. Yani işçi çalışırken işyeri açabilir.
Bu sigorta türü; iş yerlerinde olası kazalar, hırsızlık, yangın, sel, doğal afetler, üçüncü şahısların zararları gibi olaylar sonucu oluşabilecek maddi kayıplarınızı telafi etmenize yardımcı olur.
İş yeri mi yoksa işyeri mi doğrudur merak ederek araştıran kişiler doğru yazımın iş yeri şeklinde olduğunu görürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri