Marmara Üniversitesi, İstanbul'da bulunan bir devlet üniversitesidir. Türkiye'nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biridir.
Marmara Üniversitesi, birçok branşta Türkiye'nin önde gelen devlet üniversiteleri arasında yer alır. 1883 yılında Cağaloğlu'nda kurulan Marmara Üniversitesi, "Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek" sloganıyla geçmişten bugüne eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Marmara Üniversitesi İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakasına dağılmış 8 yerleşkede faaliyet göstermektedir. Bunlardan Acıbadem, Anadoluhisarı, Bağlarbaşı, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi, Göztepe, Kartal, Mehmet Genç Külliyesi yerleşkeleri Anadolu yakasında, Sultanahmet yerleşkesi ise Avrupa yakasındadır.
Üniversitemiz, Webofmetrics 2021-22 Dünya Sıralamasında 1017. sırada, Türkiye genelinde ise 12. sırada yer almıştır. Üniversitemiz, Webofmetrics 2023 Dünya Sıralamasında 1277. sırada, Türkiye genelinde ise 16. sırada yer almıştır.
Öğrenimine başarıyla devam eden ve burs kesilmesini gerektiren herhangi bir durum olmayan öğrencilerin bursları, burs almaya başladıkları tarihten başlayarak kayıtlı oldukları öğretim programındaki normal öğrenim süresi dahilinde devam eder. Hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere en fazla 1 ders yılı için burs ödenir.
İlgili 22 soru bulundu
Marmara Üniversitesi yemekhane ücretine yaptığı yüzde 200'lük zammın ardından yurt ücretlerine de yüzde 87,5 zam yaptı. Marmara Üniversitesi yurtlarına yüzde 87,5 zam geldi. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde 800 TL olan yurt ücretleri bu yıl 1500 TL oldu.
Dünyanın en iyi üniversitesi İngiltere'den Oxford Üniversitesi oldu. Times Higher Education tarafından açıklanan listede ilk 500'de Türkiye'den sadece üç üniversite var. Bunun dışında ilk 1000'de ise Türkiye'den 13 üniversite yer aldı.
Türkiye'de 12. Sırada. Round University Ranking (RUR) uluslararası üniversitelerin 2021 “İtibar Sıralaması”nı açıkladı.
Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
* Genel tanıtım sunumları Marmara Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılmakta olup, yaklaşık 45 dakika süren bilgilendirmeden sonra ziyaretçi öğrenciler kampüs içinde serbest zaman geçirebileceklerdir. Üniversitemize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ediyor, tüm öğrenci arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.
1982 - 1983 eğitim ve öğretim yılında 9 fakülte, 1 yüksekokul, 1 enstitü ile yola çıkan üniversitemiz, bugün 21 fakülte, 1 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu ve 12 enstitü ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversitemizde halen aktif olan ön lisans ve lisans program sayısı 153'tür.
Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Kadıköy'ün Eğitim Mahallesinde bulunan 8 fakülte 5 yüksekokul 7 enstitüsü bulunan Marmara Üniversitesinin ana kampüsüdür.
Sürekli gelişen, kendini yenileyen, geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla ilerleyen Marmara Üniversitesi, 3.000'i aşkın öğretim elemanı, 2.000'e yakın idari personeli ve 73.000'in üzerinde öğrencisi ile İstanbul'un bilim-kültür ve sanat adası konumundadır.
Enformatik Enstitüsü'nün yayınladığı sıralamaya göre İstanbul'un en iyi üniversitesi İstanbul Üniversitesi olurken onu İstanbul Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi takip ediyor.
1. Hacettepe Üniversitesi. Hacettepe Üniversitesi, 8 Temmuz 1967 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.
QS 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralaması'na göre Türk üniversiteleri büyük bir başarı elde etti. İlk 500'e giren üniversite sayısı 1'den 3'e, ilk 1000'e giren üniversite sayısı ise 8'den 10'a yükseldi. Bu sıralamada ODTÜ 336'ncı, İTÜ 404'üncü ve Koç Üniversitesi 431'inci olarak yer aldı.
2021-2022 döneminde en fazla üniversite öğrencisine sahip yükseköğretim kurumu 3 milyon 538 bin 594 öğrencisi ile Anadolu Üniversitesi oldu. Eskişehir'deki üniversitenin 3 milyon 467 bin 62 öğrencisi açık öğretim görüyor.
Dönemlik Müfredata Tabi Öğrenci İçin Örnek
Şayet GANO 1.80 altında ise bu durumda öğrencinin son iki dönem YANO 'suna bakılır. Son iki dönem YANO 'suna yaz okulu YANO 'su dâhil değildir. Bu son iki dönem YANO 'lardan biri 2.00 ve üzeri ise öğrenci sınamalı olmaz. 2.00 altı ise sınamalı öğrenci olur.
(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Vize sınavına girmezsem, Final/Bütünleme sınavlarına katılabilir miyim? Vize sınavına girmeyen öğrenci Final/Bütünleme sınavlarına giremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri