Diğer ulaşım seçenekleri Marmaray: Avrupa Yakası'ndan gelenler Marmaray Üsküdar durağında inip 10 dakikalık yürüme mesafesindeki Harem Otogarı'na varabilirler. Minibüs: Gebze-Harem E-5 hattında çalışan tüm minibüslerle Harem Otogarı'na ulaşabilirsiniz.
B1, Mimar Sinan, Üsküdar bölgesinde bulunan Marmaray-Üsküdar/Harem konumundan geçen ilk Tren aracıdır.
Harem Otogarı'ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Ayrıca sahil kenarında konumlanmış olan otogardan feribot başta olmak üzere istediğiniz yere farklı ulaşım yöntemleriyle kolayca ulaşabilirsiniz. *Direkt metrobüs ile ulaşım imkanı bulunmadığı için 11Ü ve 11T ile Altunizade Camii'nde inmeniz gerekiyor.
Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla taraflarından geliyorsanız E-5 istikametinde devam eden Gebze-Harem minibüsleriyle Harem otogarına ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak E-5 istikametinde ilerleyen 16A, 16F, 16U otobüs hatlarından herhangi birine binerek Harem Otogarına ulaşabilirsiniz.
*Direkt metrobüs ile ulaşım imkanı bulunmadığı için Altunizade metrobüs durağına kadar gelip ardından 11Ü ve 11T otobüslerini kullanarak otogara ulaşabilirsiniz. **Metrodan Üsküdar Marmaray hattına aktarma yaptıktan sonra 5 dakikalık yürüme mesafesindeki otogara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
M5, İstanbul bölgesinde bulunan Harem otogar konumuna giden son Metro aracıdır.
Üsküdar Marmaray durağından M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattına, Yenikapı Marmaray durağından M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı'na, Yenikapı Marmaray durağından M1B Yenikapı-Kirazlı ve M2 Yenikapı-Hacıosman metrolarına aktarma yapılabilir.
İstanbul Anadolu Yakası'nın Üsküdar semtinde yer alan Harem Otogarı sahil kenarında oluşuyla oldukça merkezi bir konuma sahip. Terminale denizden, karadan ve yeraltından çeşitli ulaşım seçenekleri mevcut.
Harem Otogarı, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan otogardır. İstanbul ile farklı şehirler arasında seyahat etmek isteyen ve Anadolu Yakası'nda bulunan herkes buradan hareket eder.
İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Harem Otogarı şehrin en güzel manzaralarından birine sahip. Bölgenin Harem ismini ise Osmanlı padişahlarının harem dairelerinde yer alan ailelerini yaz aylarında faytonlarla bu alana getirmeleri sonucu aldığı söyleniyor. Harem Otogarı 1970 yılında hizmete girdi.
Marmaray: Avrupa Yakası'ndan gelenler Marmaray Üsküdar durağında inip 10 dakikalık yürüme mesafesindeki Harem Otogarı'na varabilirler.
Harem-Gebze arasında çalışan minibüslerle aktarmalı olarak Gebze Otobüs Terminali'ne ulaşılabiliyor. Yolcuları ilçeye kadar getiren minibüslerden inerek doğrudan servis araçlarına veya taksiye aktarma yapabilirsiniz. Bu sayede Gebze Terminali'ne yolculuğunuzu bütçe dostu bir yöntemle tamamlayabilirsiniz.
23 PERON OLACAK
Otobüs firmalarının büyük çoğunluğu, işlevini çoktandır yitiren Harem Otogarı'na artık girmiyor. Anadolu Yakası yolcuları, ilçe merkezlerinden servis araçlarıyla Dudullu, Şerifali, Samandıra gibi bölgelerde oluşturulan peron alanlarına taşınıyor.
Osmanlı'da Harem-i Hümayun, devlet adamları yetiştiren Enderun mekteplerine paralel bir kurumdu. Osmanlı haremine alınan hadım erkek hizmetçiler (tavaşiler) iki gruba ayrılmaktaydı: ak hadımlar ve siyah hadımlar.
Belirli bir hizmeti yerine getiren cariyelere aynı zamanda gündelik olarak para da verilirdi. Kalfa ise, saraylarda ve konaklarda hizmet eden cariyelere denirdi. Kalfa olan cariyeler güzellikleri ya da iş yapma yeteneklerine göre Kadın Efendi, Valide Sultan, Şehzade ve İkbal dairelerine hizmetçi olurlardı.
Osmanlı haremine alınan hadım erkek hizmetçiler (tavaşiler) iki gruba ayrılmaktaydı: Birincisi; Ak Hadımlardır. İslâm hukukunda erkeklerin hadım edilmesi yasaklandığından dolayı, Osmanlı Devleti'nin genişleme yıllarında, İstanbul'a çok sayıda Macarlar'dan, Almanlar'dan ve Slavlar'dan esir getiriliyordu.
İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Harem Otogarı, Üsküdar semtine bağlı bir otogar. Türkiye'nin en bilindik otogarlarından biri olan Harem Otogarı, 1990'lı yıllardan beri aktif olarak hizmet veriyor.
Koç ve tasarımcı N. Banu Yentür tarafından kuruldu. İkili, yaratıcılıklarını ve engin tecrübelerini birleştirerek Haremlique Istanbul markasına hayat verdiler.
Harem Otogarı üzerinden Türkiye'nin farklı noktalarına seferler düzenleyen firmalar arasında, “Ulusoy Turizm, Metro Turizm, İsmail Ayaz, Esadaş Turizm, CSR Seyahat, Kent Turizm, Varan Turizm, Seç Turizm, Ali Osman Ulusoy, Lüks Mersin, Has Turizm, Lider Adana, Villa Seyahat, Öz Diyarbakır, Süha Turizm, Şanlıurfa Astor, ...
İstanbul'dan giderken ya da İstanbul'a gelmek için ulaşım aracı olarak çoğunlukla otobüs tercih edilir. Şehrin şu an aktif olarak kullanılan en eski ve en büyük otogarı Esenler Otogarı'dır. Avrupa Yakası'nda bulunan bu noktaya pek çok yöntemle ulaşım sağlayabilirsiniz.
Gebze içinde bulunan otobüs firmalarının ofislerinden terminale servisle yolculuk mümkün. Bunun için yola çıkmadan önce servis aracının hareket saatini öğrenmeniz ve biniş noktanızı bildirmeniz yeterli. Servis araçları ilçede genellikle 24 saat boyunca terminale yolcu taşıyor.
MARMARAY HANGİ İLÇELERDEN GEÇİYOR? Marmaray durakları Halkalı İstasyonu, Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Menekşe, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşuyor.
Üsküdar Tren İstasyonu, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda, Üsküdar ilçesi Mimarsinan Mahallesi'nde yer alan TCDD'ye ait yer altı tren istasyonudur. İstanbul-Haydarpaşa - Ankara demiryolu'nun Marmaray Tüneli kısmında yer alan istasyon, Marmaray projesi kapsamında inşa edilerek 29 Ekim 2013'te hizmete girmiştir.
MARMARAY ESKİ TARİFE ÜCRETİ
2023 yılı Güncel Marmaray Ücretleri: Tam Bilet, En kısa yolculukta 9,90 TL, en uzun yolculuklarda 21,91 TL olarak fiyatlandırılmıştır. Öğrenci Fiyatı ise en kısa mesafede 4,83 TL en uzun mesafe için 9,90 TL 'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri