Zeytinburnu Marmaray Durağı İstanbul'un Avrupa yakasındaki Zeytinburnu ilçesinde bulunmaktadır. Bu durak Halkalı tarafına daha yakındır. Yenimahalle ile Kazlıçeşme durakları arasında yer alır. Bu duraktan Gebze veya Halkalı yönündeki diğer güzergahlara gitmek Marmaray sayesinde daha kolay ve hızlı olmaktadır.
Marmaray Durakları Nedir? Halkalı veya Gebze'den başlayan Hat İstanbul'da Küçükçekmece, Bakırköy, Zeytinburnu, Fatih, Üsküdar, Kadıköy, Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla ilçelerini, Kocaeli'nde Gebze ve Darıca'yı İstanbul'a bağlamaktadır. Bu hat 43 duraktan oluşmaktadır.
Marmaray seferleri 24 saat düzenlenmez. Sabah en erken sefer 05:58'de en geç 22:58'de Marmaray seferleri son bulmaktadır. Marmaray Kaç Dakikada Bir Kalkıyor? Gebze-Halkalı arasında 15 dakika aralıklarla hizmet veren Marmaray'da Ataköy-Pendik arasında ise 8 dakika aralıklarla ek tren seferleri yapılıyor.
15 dakika aralıklarla seferi bulunan Marmaray hattının en önemli durakları arasında Kazlıçeşme durağı da vardır. Yenikapı ile Zeytinburnu arasında bulunan bu durak Gebze'den 32. Durak, Halkalı'dan ise 12. Duraktır.
İlgili 40 soru bulundu
MARMARAY HANGİ İLÇELERDEN GEÇİYOR? Marmaray durakları Halkalı İstasyonu, Mustafa Kemal, Küçükçekmece, Menekşe, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşuyor.
Avrupa ile Anadolu Yakası'nı birbirine bağlayan Marmaray hiç şüphesiz İstanbul'un önemli ölçüde toplu taşıma ihtiyacını karşılayan raylı sistemlerden bir tanesi. Gebze-Halkalı tren hattı arasında 15 dakika aralıklarla seferi bulunan Marmaray'ın toplamda 43 durağı var ve en uzun mesafe ise 115 dakika sürüyor.
Halkalı ve Gebze arası ulaşımı sağlamaktadır. Toplam 43 durak bulunmaktadır. Zeytinburnu Marmaray Durağı ise İstanbul'un Avrupa yakasında yer almaktadır. Zeytinburnu ilçesinde bulunmakta olan bu durak; Halkalı yönünde 33.durak, Gebze yönünde ise 11.duraktır.
Zeytinburnu Metro İstasyonu, İstanbul metrosu'nun M1ᴀ (Yenikapı - Atatürk Havalimanı) Metro Hattı'nda yer alan ve 31 Ocak 1994'te hizmete giren hemzemin metro istasyonudur. Bakırköy'ün Osmaniye Mahallesi'nde E-5 Çırpıcı Yanyolu üzerinde yer almaktadır.
Söğütlüçeşme metrobüs durağından indikten sonra iki dakikalık bir yürüme mesafesi ile Söğütlüçeşme Marmaray durağına ulaşabilirsiniz.
Marmaray'a ilk binildiğinde tam ücret tarifesi çekilirken, inilen istasyonda aradaki fark İstanbulkart'a iade cihazlarından geri iade ediliyor. Marmaray 2023 tam bilet tarifesi en az taşımada 15,00 TL, tam parkur taşımada 33,20 TL olarak belirlendi.
Seyahat etmek için fiziksel karta ihtiyaç duymayan İstanbullular Marmaray aktarmasını da kolayca yapabilecek. Marmaray'a 332 yeni nesil QR kodlu turnike, 346 iade alabileceği turnike konuldu. İBB'nin toplu ulaşım ağıyla entegre bu yeni sistemle İstanbul'da kesintisiz digital ulaşım imkanı da sağlanmış oldu.
İnşaat çalışmaları Şubat 2004'te başlamış ve projenin tamamlanma tarihi olarak Nisan 2009 olarak ilan edilmiştir. Ancak çalışmalar sırasında ortaya çıkan tarihî ve arkeolojik buluntular nedeniyle gecikmeler yaşanmış ve projenin ilk etabı 29 Ekim 2013'te, ikinci etap çalışmaları ise 12 Mart 2019'da hizmete girmiştir.
Kendine ait özel şeridi olan metrobüs İstanbul'un trafik yükünü azaltmasıyla önem taşıyor. Zincirlikuyu Avcılar, Beylikdüzü, Söğütlüçeşme,Cevizlibağ, Zeytinburnu, Uzunçayır, Yenibosna, Mecidiyeköy durağı en çok kullanılan metrobüs durakları arasında yer alıyor.
Marmaray Tüneli, Türkiye'nin İstanbul ilinde, İstanbul Boğazı'nın altında yer alan demiryolu tünelidir. Avrupa Yakası'ndaki Kazlıçeşme ile Anadolu Yakası'ndaki Ayrılıkçeşme'yi birbirine bağlar.
Metro istasyonlarının hepsinde tuvalet vardır, tramvay istasyonlarında ise alan müsait olmadığından tuvalet bulunmamaktadır.
Doğusunda Fatih, kuzeydoğuda Eyüpsultan, kuzeyinde Bayrampaşa, batısında Güngören, Bakırköy, kuzeybatısında Esenler, güneyinde ise Marmara Denizi'yle çevrilidir.
Zeytinburnu durağından sonra vatandaşların tekrar bir otobüse binmeleri gerekir. Zeytinburnu durağından geçen ve Eminönü'ne giden otobüs T1 Bağcılar Kabataş hattı olmaktadır. Bu otobüs ile Zeytinburnu'ndan Eminönü'ne ulaşım sağlayabilirsiniz.
1. Marmaray nedir? İstanbul'un iki yakasındaki demiryollarını, Üsküdar ve Sirkeci arasında yapılan tüp tünelle birleştiren ve şehre 76 kilometre uzunluğunda bir metro kazandıracak olan ve 29 Ekim'de açılan projedir.
Suadiye Marmaray durağı, Marmaray hatları arasındaki yer alan tüm seferlerde bulunan bir durak olarak karşımıza çıkıyor. Kadıköy tarafından binildiğinde Yedinci sırada yer alan Suadiye durağı, Bostancı durağından da hemen sonra gelir. Erenköy'den bindiğinizde ise bir durak sonra Suadiye durağına varabilirsiniz.
Marmaray ile Kadıköy'e Ulaşım
Marmaray aracılığıyla Kadıköy'e gitmek istiyorsan Marmaray'ın herhangi bir durağından binebilir, Ayrılık Çeşmesi durağında inebilirsin. Ayrılık Çeşmesi durağından Kadıköy- Kartal metrosuna bindikten sonra bir diğer durakta inerek Kadıköy'e ulaşım sağlayabilirsiniz.
Yüksek hızlı trenler, konvansiyonel trenler, kent içi banliyö trenleri, Marmaray, Başkentray TCDD Taşımacılık tarafından işletilmektedir. Araç filosu ve bu araçların temini de TCDD Taşımacılık'ın sorumluluğundadır.
Uzunlukları 98,5 metre ile 135 metre arasında değişen 11 tünel parçasının birleştirilmesiyle Boğaz'ın altında 1,4 km uzunluğunda batırma tüp tünel inşa edildi. Tüneller en derin oldukları noktada deniz seviyesinin yaklaşık 58 metre altından geçiyor.
Marmaray Gebze'de başlıyor ve Ayrılıkçeşme'ye kadar yüzeyden geliyor. Daha sonra yeraltına inmeye başlayan hat, Boğaz'ı geçtikten sonra Kazlıçeşme'de tekrar yüzeye çıkıyor ve Halkalı'ya kadar devam ediyor. Proje ile daha önce Gebze-Söğütlüçeşme ve Kazlıçeşme-Halkalı arasında bulunan hat sayısı ikiden üçe çıkarılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri