Kızkumu plajı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Orhaniye yolu üzerindeki plajdır. Doğal bir oluşumdur. Orhaniye Köyü'nü çevreleyen kayaların gece ve gündüz sıcaklık farkı, donma ve aşınma gibi sebeplerle parçalanması ve sel suları tarafından çakıl ve kum olarak denize taşınması yoluyla oluşmuştur.
Kızkumu'na Marmaris merkezden hareket eden Orhaniye dolmuşları ile ulaşmanız mümkündür. Eğer özel aracınız ile Kızkumu'na ulaşmak isterseniz Marmaris - Datça karayolunun 29. kilometresinde, "Hisarönü-Orhaniye-Selimiye" sapağından girip yaklaşık 5 km ilerlediğinizde Orhaniye Kızkumu'na ulaşabilirsiniz.
Marmaris ilçesi Orhaniye'de yer alan Kızkumu Plajı için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Kızkumu Plajına giriş ücretsizdir. Fakat burada araçları park etmek için otopark bulunmamaktadır.
Marmaris Kızkumu Plajı | Marmaris Kızılkum
4 metre genişliğinde ve 600 metre uzunluğundaki bu eşsiz plaj denizin üzerinde yürümenize olanak sağlamaktadır. Marmaris'e gidenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerler sıralamasında belki de en üstte yer alan Kızkumu Plajı, Orhaniye köyünde bulunmaktadır.
Kızkumu plajında denize girilir mi? Kızkumu Plajı'nda denize girilebiliyor. Ama genelde insanlar burayı yüzmek için değil de denizde yürümek için tercih ediyor. Özellikle çocuklar için bu plaj hem derinlik hem de deniz suyu sıcaklığı açısından gayet ideal.
İlgili 19 soru bulundu
Kız Kumu Plajı'nın Doğası
Özellikle kumu ve denizi çok özel bir güzelliğe sahip olan plaj duru ve berraktır. Kumsaldaki kumların rengi kızıla çalan kahverengidir. Dalga almayan plajdaki kumsalın bazı bölgeleri yer yer taşlıdır.
Deniz kıyısına gelen ve yüzme bilmeyen prenses gerçekleşen mucize sonucunda eteğine doldurduğu kumları serptikçe deniz üzerinde bir yol oluşmaya başlar. Havanın karanlık olması nedeniyle yolunu kaybeden prenses, eteğindeki kumlar bitince boğularak yaşamını yitirir.
Bartın'ın kuzeybatısında ve 27 km uzaklıkta olup, 3 km'lik uzunluğuyla yörenin en uzun plajlarındandır. Oldukça bakir bir sahili vardır. Özellikle yalnızlığı tercih edenler için idealdir.
Bahamalar'daki Harbour Adası'nda pembe renk, aslında kırmızımsı pembe bir kabuğu olan ve mikroskobik bir organizma olarak bilinen foraminifera'dan gelirken kum mercan, kabuklar ve kalsiyum karbonatın bir karışımıdır.
Kızkalesi Plajı 1 mavi bayraklı plajdır. Mavi bayraklı plaj ise temiz deniz suyu ve güvenilir ortam anlamına gelmektedir. Kızkalesi Plajı, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmesi ile beraber engelli vatandaşlarımızın da sıklıkla tercih ettiği yerler arasındadır.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
Ulaşım, plaj giriş, masa - sandalye dahil yetişkin ücreti hafta içi 180 TL, hafta sonu 200 TL, 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz, 6 yaş üzeri çocuklar yetişkin ücretine tabidir.
Ücretli olmasına karşın bu plaj oldukça fazla tercih edilmektedir. Masmavi ve tertemiz suyu ile ziyaretçilerin en çok sevdiği plajlar arasında yer alan Altınkum plajı içerisinde işletmeler ve kafeler bulunmaktadır. Denize girdikten ve çıktıktan sonra bu kafelerden bütün ihtiyaçlarınızı an be an gerçekleştirebilirsiniz.
Yeşil ormanlarla çevrili Marmaris'te tercih edebileceğiniz çok sayıda plaj ve beach bulunmaktadır. Marmaris'te öne çıkan plajlar; Kleopatra Plajı, Kızkumu Plajı, İncekum Plajı, Uzunyalı Plajı, Marmaris Halk Plajı, Turunç Plajı, Cennet Adası Plajı ve İçmeler Plajı olarak sıralanmaktadır.
İzlanda'nın güney kıyılarında bulunan bu görkemli plaj, sıcak lavların okyanusa akmasıyla meydana geldi. Plaj yalnızca siyah kumlarıyla ünlü değil; bölgede bulunan palyaço gagalı Puffin kuşlarına da aynı zamanda ev sahipliği yapıyor.
Altınkum Plajı, İzmir'in Çeşme ilçesinde yer alıyor. Tarihi ve turistik zenginliklere sahip bölgede yer alan Altınkum Plajı, ince taneli ve altın rengine sahip kumuyla dikkat çekiyor. Altınkum ismi ise plajın kum tanelerinin özelliklerinden doğuyor.
Antalya'da bulunan Sarısu Plajı Konyaaltı ilçesinde bulunuyor.
Plajın denizi çok tuzlu değil ve bu özelliği de burada yüzmeyi çoğu kişi için daha keyifli hale getiriyor. İnkumu denizi çok temiz, masmavi denizin suyu Temmuz ve Ağustos aylarında iyice ısınmış oluyor.
Çakraz Plajı, ilçenin en çok tercih edilen ve bilinen plajlarından biridir. Turkuaz mavisi denizi ve altın sarısı kumu ile dikkat çeken plajın uzunluğu ortalama 1,5 km'dir. Denizi temiz ve berraktır. Plaj bölümü kum ile kaplı olmakla birlikte denizin dibi de kumludur.
Antalya Patara Plajı Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesinde bulunmaktadır. Patara Plajı nerede diye merak ediyorsanız Kalkan merkeze ortalama 18 km uzaklıkta bulunmaktadır. 12 km uzunluğundaki Patara Plajı bölgenin en uzun ve gösterişli plajıdır.
Kızkumu'nda yaklaşık bir saat kalan yerli ve yabancı turistler, Poseidon çayırlarının bir arada tuttuğu kumlardan denize doğru uzanan yaklaşık 2 metre genişliğindeki yolda yürüyor. 600 metre uzunluğundaki yolu adımlayan ziyaretçiler, suyun üzerinde yürüyormuş hissine kapılıyor.
Marmaris'in en yeşil köylerinden biri Orhaniye Köyü sıradan olmaktan çok uzak bir köy. Buranın en önemli özelliği ise deniz üzerinde yürüyor hissi veren 600 metre uzunluğunda batık bir patika gibi uzanan plajdı. Sanki bir masalın içinde yaşıyormuş hissi veren 'Kızkumu' oldukça özel bir yer.
Kas sistemini güçlendirerek kas hastalıklarından koruyor. Uykunun kalitesini artırarak fiziksel ve ruhsal açıdan tam bir dinlenmeyi sağlıyor, dolaşım rahatsızlıklarını tedavi ediyor, deriyi enfeksiyonlardan koruyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri