Fiskos Karya dilinde "Doğakenti" demektir.
Fiskos kentin ilk adıdır. Bugün Asartepe denilen mevkide kalıntıları görülebilir. Halk inanışına göre Kanuni Sultan Süleyman, buradaki kaleyi şanına layık görmemiş ve “Mimar As!” demiş. Bu söz zamanla “Marmaris” şeklini almış.
Marmaris'in eski adı Physkos. Karia'nın liman kenti olarak gelişmişti. Antik kentten günümüze çok şey ulaşamadı, kimi kalıntıları kuzeydeki Asartepe'de görebilirsiniz. Ama bu kalıntılar çok azdır ve ancak arkeologları ilgilendirebilecek durumdadır.
Marmaris Körfezi içinde yer alır. Nüfusu 9.604'tür. Adı meşhur ve şifalı içme suyundan gelmektedir.
Türkiye'nin gözbebeği Marmaris halı, bal, semt pazarları, hediyelik eşya dükkânları, butik otelleri, nefes kesen koyları, masmavi denizi, tertemiz havası, büyüleyici doğası, barlar sokağı, plajları ve tertemiz sokakları ile meşhurdur.
İlgili 31 soru bulundu
Marmaris'in Meşhur Gıyam Tatlısı Tarifi - Özlem & Yasin ile Mutfağım Şahane - YouTube.
4- İçmeler
Küçük bir balıkçı köyü olan ve keşfedildikten sonra bölgenin en sevilen tatil beldelerinden biri haline gelen İçmeler, rüzgârlı havasından dolayı uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü ve yelken gibi su sporları yapmak için de Marmaris'in en çok tercih edilen yerleri arasında.
M.Ö. 334' te Büyük İskender ' in saldırısına uğrar. Onun ölümünden sonra kente sırasıyla Seleukoslar, Bergama Krallığı, Romalılar, Bizanslılar hakim olurlar. 13. yüzyıl da ise Menteşeoğulları zapt ederler, 1451 yılında da Osmanlı topraklarına katılır.Marmaris, 1876' daki mülki taksimatla ilçe merkezi olmuştur.
Değerli Misafirimiz; Denizimiz sığ olmamakla beraber, kademeli olarak derinleşmektedir.
Hatta bu yüksek nem oranı nedeni ile sadece deniz aşırı ülkelerde yetişebilen birçok tropikal meyve, burada yetiştirilmektedir. 8 ay boyunca denize girilebilen Marmaris yazın 30-40 derece, kışın ise 10-15 derece arasındadır. Türkiye'nin genelinde kara kışın yaşandığı aylarda bile, Marmaris havası ılık ama yağışlıdır.
Loryma (Bozukkale): Bozburun yarımadasını güney - batı ucundaki Bozuk koyunda önceleri Oplosika (tophane) bükü adıyla bilinen bölgede, Rodos demelerinden Kasara'ya bağlı olan Loryma kasabası kurulmuştu. Yerleşim alanındaki en etkileyici yapı, koy girişine bakan Burunbaşı üzerinde bulunan iyi korunmuş berkitmedir.
Muğla'nın ilçeleri: Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre Marmaris nüfus verilerini Şubat ayında açıkladı. İlçenin 2020 nüfusu 95.851 iken 2021 yılı nüfusu ise 95.849 ile 2 kişi azaldı.
Marmaris Datça merkezden yaklaşık 60 km uzaklıktadır.
Muğla ili, Türkiye Cumhuriyeti'nin Ege Bölgesi'ne dahil olan, topraklarının küçük bir kısmı Akdeniz Bölgesi içine giren Ortaca, Dalaman, Fethiye, Marmaris, Datça ve Bodrum gibi tatil bölgeleri ile ünlü ildir.
Marmaris ile Datça arasındaki mesafe, karayoluyla yaklaşık olarak 75 km'dir.
Sebze yemeklerinin yanı sıra et yemeği olarak çökertme kebabı sofraların vazgeçilmez lezzeti olarak karşımıza çıkıyor. Dünyaca bir üne sahip ünlü çam balı, kabak çiçeği dolması, börülce ekşimesi gibi birbirinden farklı gurme lezzetler Marmaris'in yöresel yemekleri arasında bulunuyor.
Marmaris; tatil olanakları, tarihi ve muhteşem doğasıyla ülkemizin görülmesi gereken yerleri arasında yer almaktadır. Marmaris'e 3-4 gün ayırmanız bölgenin tadını çıkarmak için yeterli olacaktır. Ancak çevrede bulunan eşsiz güzellikteki koylarda kaybolmak için bu süreyi dilediğiniz kadar uzatmanız da mümkün.
Marmaris Köy Ve Beldelerinde Yetişen Bitki Türleri
KARACASÖĞÜT KÖYÜ: DAĞ ÇİLEĞİ, SEBZE ÇEŞİTLERİ, ÇİLEK, YENİDÜNYA, ŞEFTALİ, ELMA, NAR, ÜZÜM BAĞI, BÖĞÜRTLEN, ZEYTİN, SIĞLA, CEVİZ, AVAKADO, ALTIN ÇİLEK, KİVİ, BUĞDAY, YULAF, FİĞ, MISIR, ENGİNAR.
Marmaris yat limanı ve çarşı içinde çeşitli modellerde beyaz ve renkli şile bezi kıyafetlerden kendinize seçebilir ya da hediyelik olarak düşünebilirsiniz. Arkadaşlarınıza Marmaris balı, zeytini, zeytinyağı, Datça'nın Bademi, kurutulmuş biber ya da kantaron yağı hediye alabilirsiniz.
Marmaris, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde, Muğla'ya bağlı olan şirin bir ilçedir. Muğla kent merkezinin güneyinde bulunan Marmaris'in batısında Reşadiye Yarımadası ve Kerme Körfezi, doğusunda Balan Dağı, Karadağ, kuzeyinde Ula ve Günlük Tepeleri yer alıyor. Marmaris'in güneyi ise tamamen Akdeniz'le çevrilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri