Mart ayında ekebileceğiniz çiçekler kısaca şunlardır; gayret çiçeği, kadife, latin çiçeği, deliotu, zinya, peygamber çiçeği, hüsnüyusuf ve floş çiçeğidir.
Bezelye , fasulye, kavun ve karpuz ekimi yapılır. * Tohuma bırakılan kışlık sebzelerin bakım işlerine devam edilir. * Çökerten hastalığına karşı tohum , fide ve toprak ilaçlamasına bu ay da devam edilir. Üreticiler satın alacakları tohum ve fidelerin hastalıksız, canlı görünüşlü olmasına dikkat etmelidir.
Çiçek tohumlarını ekmenin belli bir zamanı bulunmaktadır. Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Mart: Mart ayında baharın gelişiyle, eşsiz görüntüler oluşturan kiraz çiçekleri, düğün çiçekleri, Çin yasemini, çiğdem, defne, nergis ve sümbüller ortaya çıkıyor.
Kışın da rengarenk ve mis kokulu çiçekler bulabileceğini söyledik, peki kış mevsiminde hangi çiçekler ekilir? Kışın ölmeden dayanabilen çiçekler arasında kasımpatı, şebboy, sümbül, kardelen, nergis, çuha çiçeği, sıklamen, açelya, yılbaşı çiçeği ve orkide sayılabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Mart ayı bahçede bezelye, havuç, pancar, pırasa, ıspanak, taze soğan, bakla ve lahana ekmeye başlamak için iyi bir zamandır. Çilek ve kuşkonmaz gibi kalıcı mahsullerin fideleri Martın gelmesiyle birlikte artık toprakla buluşturulabilir.
Mart: Bezelye, biber, ceviz, domates, fesleğen, kabak, mercimek, nohut, patates, patlıcan, pırasa, rezene, salatalık, tere, yer elması, yer fıstığı ve zeytinin tohumu ekilir.
Çiçek tohumları genellikle bahar aylarında veya yaz başlarında toprağa ekilmektedir. Dış ortamlara ekilecek olan çiçek tohumları için en uygun tarihi beklemeniz gerekmektedir. Ev ortamında çiçek tohumu ekmek istiyorsanız eğer bunun için herhangi bir zaman bulunmamaktadır.
Çok yıllık bir bitkidir, • Tohum ekimi Mart.Nisan ve Mayıs aylarında yapılır, • Gelişimi süresince 10-18ºC sıcaklık uygundur.
Örneğin, bahar sebzeleri, havaların ısınmaya başladığı ve toprağın yeniden canlanmaya başladığı aylarda ekilir. Bu aylar genellikle mart, nisan ve mayıs aylarıdır. Bu aylarda ekim yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli faktör, toprak sıcaklığıdır.
Kişilerin doğduğu ay yetişen çiçeklere doğum çiçeği adı verilir.
Mart ayında tüketilmesi gereken sebzeler: Kereviz, pancar, pırasa, karnabahar, ıspanak, enginar, kuşkonmaz, bakla, pazı, havuç ve şalgam. Mart ayında tüketilmesi gereken yeşillikler: Marul, roka, biberiye, nane, maydanoz ve tere. Mart ayında tüketilmesi gereken meyveler: Portakal, elma, yerli muz ve limon.
Nane, sarımsak ve arpacık soğan, kışın saksıda yetişen sebzeler arasında yer alıyor. Maydanoz, biberiye, dereotu, lahana, havuç, marul, ıspanak, tere ve roka da bunlardan birkaçını oluşturuyor. Ayrıca kışın saksıya; reyhan, brokoli, turp, kekik ve şeker bezelyesi ekmeniz de mümkün.
Ekeceğiniz bitki tohumunun çimlenme süresi değişiklik göstermektedir. Bu noktada tohumun bulunduğu sıcaklık ortamı çimlenmesinde önemli bir etkendir. Genel olarak bakıldığında, çimlenme sıcaklığı 19 derece olan tohum, 10-12 günde çimlenmeye başlayacaktır. Bu süre bazen daha kısa sürerken, bazen bir ayı bulabilir.
Bu tür bitkinin tohumunu ekmek isteyen kişiler, dış mekânda ekim için bahar ve yaz aylarını tercih edebilir. Bunun aksine iç mekânda dört mevsim ekimi yapılabilir. Tohumun çimlenmesinde oda sıcaklığının 3-5 derece olmasına özen gösterin. Tohumları ekmeden önce bir gün boyunca suda bekletiniz.
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 16-20 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
İlkbahar meyveleri: çilek, yeşil erik, elma, çağla. İlkbahar sebzeleri: bakla, bezelye, enginar, ıspanak, kuşkonmaz, marul, semizotu, havuç.
Mart: Bezelye, havuç, beyaz kabak, salatalık, Mısır, maydanoz ekilebilir. Nisan: Salatalık, roka, karnabahar, patlıcan, chery domates, çarliston biber, bezelye, kabak ekilebilir. Mayıs: Fasulye, Mısır, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, brokoli ekilmektedir.
Maydanoz, brokoli, mısır ve dereotu da Ağustos ayında ekilebilen sebzelerdendir. Böğürtlen, şeftali, incir, sarı kiraz ve mürdüm eriği Ağustos ayında ekilen meyvelerdir. Fidelecenek olanlar: Kabak, marul, salatalık. Direkt toprağa ekilecek tohumlar: Fasulye, börülce, roka.
Adı gibi kendisi de adeta ölümsüzlüğü, sonsuzluğu simgeliyor… Ölmez otu, hakikaten de koparıldıktan sonra bile çiçekleri dökülmeyen, topraktaki gibi capcanlı duran bir bitki… Kuruduğunda bozulmadığı, rengi solmadığı için evlerde süs bitkisi olarak yer alıyor. Ölmez otu elbette ki yalnızca bu amaçla kullanılmıyor.
Kardelen. Elbette isminden de anlaşılacağı üzere soğuğa dayanıklı çiçekler dendiğinde akla gelen ilk bitki kardelen oluyor. Ocaktan martın sonuna kadar açan bir çiçek türü olan ve en verimli halini bu kış ayları arasında sergileyen kardelen, -20 derece soğuğa kadar dayanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri