Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Marul ve maydanoz ne zaman ekilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Marul ve maydanoz ne zaman ekilir?

Maydanoz tohumunun en ideal ekim zamanı Mart ayı sonu Nisan, Mayıs aylarıdır. Yaz ayları içinde de ekimi yapılabiliyor. Seracılık yapanlar Ekim ayında da maydanoz tohumu ekimi yapıyorlar. Maydanozu fide olarak ekecekseniz Mayıs ayından Temmuz ayına kadar ekimini yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Marul maydanoz ne zaman ekilir?

Eylül: Semizotu, bakla, kekik, ıspanak, kabak, roka, maydanoz, nane, taze soğan, göbek marul, marul ve dereotu ekilir. Ekim: Semizotu, ıspanak, brokoli, roka, maydanoz, nane, taze soğan ve dereotu ekilir. Kasım: Brokoli, ıspanak, bakla ve turp ekilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Marul ekimi hangi ayda?

Marul yetiştirmek için en uygun sıcaklık 15-21 derece arasıdır. Marul fidelerinin ekimi için ideal aylar Eylül-Ocak ayları arasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Maydanoz ekimi ne zaman yapılır?

Maydanoz bitkisi, ılıman havaları sever. Bu nedenle bahar mevsimi geldikten sonra dilediğiniz dönemde maydanoz tohumlarını toprağa ekebilirsiniz. Kasım ayından sonra ekilen tohumlar soğuk kış şartlarına karşı dayanmayabilir. Bu yüzden mart ayından itibaren ekim yapmanız önerilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Marul nasıl hızlı büyür?

Marul yetiştiriciliği, evde balkonda ve bahçede kolaylıkla yapılabilir. Marul serin ve fazla güneş almayan ortamı seven bir bitkidir. Yaz aylarında hafif gölgede diğer zamanlarda güneşe koyabilirsiniz. Kullanacağınız toprak gübreli olursa marul daha hızlı bir büyüme gerçekleştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Maydonoz ne zaman ekilir?

İlgili 32 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Marul çok su ister mi?

Marullar fazla miktarda su tüketirler, çimlenmeden itibaren hasat edilinceye kadar bol su isterler. Suya en fazla ihtiyaç duyulan dönem normal hasat iriliğini aldıkları tarihten 15 gün önce başlar ve hasada kadar devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Marulun büyümesi için ne yapmalı?

Marul bitkisi bol güneşi sever, azot ve humus bakımından zengin olan topraklarda yetişir. Çoğu zaman, marul bitkileri arasında 20-30 cm ve sıralar arasında 50-60 cm mesafe bırakılır. 1 hektarlık olan bir alanda (10.000 metrekare), yaklaşık 50.000 adet bitki dikebiliriz. Sık sık sulama yapmalıyız.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Toprağa ekilen maydanoz kaç günde çıkar?

Çimlenmesini 21 günde tamamlamaktadır. Yetiştiricilikte tarla seçimi çok önemlidir. Maydanoz üretimi yapılacak tarla tek ve çok yıllık yabancı otlardan mutlaka temiz olmalıdır. Üretim yapılacak tarla mümkünse 1-2 yıl önceden maydanoz üretimine hazırlanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Maydanoz kaç günde bir sulanır?

Maydanoz sulak olan, humuslu ve rutubetli ortamları sevmektedir. Bu sebeple maydanoz tohumunun suyu eksik edilmemelidir. Fakat sularken aşırıya da kaçılmamalıdır. Az miktarda her gün sulama yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kıvırcık maydanoz ne zaman ekilir?

Maydanoz ocak-eylül arası ekilebilir bir bitki olsa da en uygun ekim zamanının mart sonu-nisan başı olduğunu unutmamalısınız. Maydanoz farklı koşullarda yetişebilen, oldukça uyumlu bir bitki. Ocak ayından eylül ayına dek, yani yılın büyük bir kısmında ekimi yapılabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Marul fidesi kaç santim arayla dikilir?

Ekim, çizilere 2 cm derinlikte ve 4-6 cm aralıklarla yapılır. Fideler 2-3 yapraklı olduklarında seyreltme yapılır. Dikim zamanı, kökler en az zarar görecekler şekilde topraklı olarak yerlerine 25x30 cm aralıklarla dikilirler Son yıllarda fide yetiştiriciliğinde saksılar da kullanılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Kıvırcık marul ne zaman ekilir?

Gevrek, tatlı ve lezzetli bir marul çeşididir. -Dış Mekan İçin Ekim Zamanı; İlkbahar,Sonbahar. -İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tohumcenneti.com.tr

Marul soğuk havada yetişir mi?

İyi bir baş oluşumu için düşük sıcaklıkta yavaş büyüme idealdir. Salata ve marul yetiştiriciliğinde en uygun sıcaklık derecesi 15,5 ºC ile 18,3 ºC arası ise de baş bağlama esnasında 8 ºC-12 ºC arasında olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Maydanoz ne kadar sürede çıkar?

işlenmiş toprağa maydanoz tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 20-30 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Biber fidesi ne zaman ekilir?

Kısacası biber ekim aralığı nisan ayının başı ile mayısın ilk birkaç günü olarak belirlenebilir. Bu konuda ekim yapılacak bölgedeki iklimi de dikkate almak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Salatalık fidesi ne zaman ekilir?

Salatalık, tohum ve fide olarak ekilebiliyor. Tohum olarak ekilecekse en uygun Ekim ayıdır. Fide olarak ekilecekse Nisan ayının sonundan Haziran ayının sonuna kadar ekebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Maydanoz güneşi sever mi?

Maydanozunun bulunduğu saksıyı gündüz güneş gören bir yere koyabilirsiniz. Maydanozun yetişmesi için 20 derece bir sıcaklık yeterli olacakken sürekli güneş görmemesine dikkat edin. Bu yüzden çok fazla güneş altında bırakmayın daha çok güneşi dolaylı olarak gören bir yere yerleştirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

Maydanoz kaç kez biçilir?

İlk biçimden 20 gün kadar sonra ikinci biçim yapılıyor. Yılda ortalama 6-7 biçim ile gerekli verim alınabiliyor. Çiftçilerimiz her biçimin ardından azotlu gübre ve sulamayla maydanozların gelişimine destek oluyor. Maydanozda sürgün vermeden önce kök tacı zedelenmeden biçilmesi gerekiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Ekilen maydanoz neden sararır?

Bitkiler yaşlandıkça alt yaprakları genellikle sararır ve düşer. Bu, bitkinizin hasta olduğu anlamına gelmez. Bu sadece, alt yaprakların artık daha yüksek yapraklar tarafından gölgelendiği ve bitkinin artık ihtiyaç duymadığı anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidanburada.com

Maydanoz soğuğa dayanıklı mı?

Her bölgenin bitkisi: Maydanoz

Yarı gölge alanları daha çok sever ve soğuğa dayanıklıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Bahçeye maydanoz ekimi nasıl yapılır?

Bahçede, tarlada yetiştirecekseniz tohumların ekim derinliği 0,5 -1, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 2-3, sıralar arası 20-25 cm arasında olmalıdır. Maydanoz tohumlarının hızlı ve yüksek yüzdeyle çimlenmesini istiyorsanız bir gün suda veya nemli bir bezin içinde bekletebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Maydanoz kaç derece soğuğa dayanır?

Maydanozlar +1 °C'de yaklaşık 2 hafta ve -1 °C ile -2 °C arasında yaklaşık 2 ay depolanabilmektedir. Maydanozların solmasını önlemek için, depoda bağıl nem %95 olmalıdır. Eğer, maydanozlar polietilen folyo torbalarda sıkıca kapatılmış olarak -1 °C ile -2 °C arasında depolanırsa tazeliklerini çok iyi korurlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: termodizayn.com

Marul güneşi sever mi?

Işık ve konum: Yaz aylarında saksılarda yetişen marul bitkisinin doğrudan güneş ışığı alması zararlı olacaktır, bu sebeple yarı gölge alanları tercih edebilirsiniz. Sonbahar, kış ve ilkbahar aylarında ise gün ışığı alan, ancak yine doğrudan güneşe maruz kalmayacak yerlerde saksılarınızı muhafaza edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Marul hangi gübreyi sever?

Marul bitkisi azot, potasyum ve kalsiyum gübrelemesini çok sever. Özellikle ilk dönemde azot, sonrasında kalsiyum, hasada doğru ise potasyumlu gübreleme çok önemlidir. Eğer toprağınızın organik madde değeri yeterli ise çok rahat bir şekilde solucan gübresi veya gübre şerbeti ile üretim yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gelecektarimda.com.tr

Marul ekiminde hangi gübre kullanılır?

Marul tarımı yapılan arazilerde gübreleme şu şekilde yapılmalıdır; Taban gübresi olarak fosforun ve potasyumun %70′i kullanılır. Bu da dekara 12-18 kg fosfor ve 15-20 kg potasyum verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vilmorinmikado.com.tr
Önceki makale
Lenfoma öksürük yapar mı?
Sonraki makale
Manukyan ın kocası kimdir?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT