Kâğıt maskeler için ideal bekleme süresi 15 dakikadır. Kâğıt maskenin türüne göre bu süre 10-20 dakika arasında da değişebilmektedir. Genellikle sıkıştırılmış maskelerin yüzde beklemek için ideal süresi de 10 dakikadır. Maskeyi beklettikten sonra yüzünüzden çıkardığınızda direkt olarak yüzünüzü yıkamamalısınız.
Son derece pratik bir uygulama imkanı sunan kağıt maskelerin uygulamasını tamamladıktan sonra yüzünüzde ortalama olarak 15-20 dakika kadar bekletmeniz önemlidir. Dikkat edilmesi gereken ayrıntı ise maskeyi yüzünüzden ayırdıktan sonra cildinizi yıkamamanız gerektiğidir.
Bir seferde kullandıktan sonra, tek kullanımlık maskeyi yıkamak yerine atmak daha mantıklı bir durumdur. Özellikle kullandığınız maskenin bulunduğunuz ortama göre dış kısmı virüs toplamış olabilir. Bu tarz tela maskelerin özellikle yıkanma esnasında bozulabileceğini unutmamak gerekir.
Cilt bakım ürünleri uygulanırken, besleyici ve ciltte durulanan maskelerin, tonikten önce uygulanması gerekmektedir. Maske tamamen ciltten durulandıktan sonra tonik uygulanmalıdır.
CDC, iki tane tek kullanımlık maskenin üst üste takılmaması gerektiğini belirtiyor.
İlgili 18 soru bulundu
Duş aldıktan sonra gözenekleriniz açık olduğu için peeling ve maske gibi uygulamalar cilde daha iyi etki ediyor. Yani duş sonrası seçtiğiniz bir maskeyi uygulamak cildinizin ışıldamasına yardımcı olacaktır.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 12 yaş ve üzerindeki çocukların maske takmasını, 6 ile 11 yaş arasındakilerin ise bulundukları yerlere ve taşıdıkları riske göre maske takması gerektiğini belirtti. DSÖ, 5 yaşından küçük çocukların ise genel olarak maske kullanmasına gerek olmadığını kaydetti.
Yüz maskelerinin sahip olduğu yoğun içerikler dolayısıyla cilt bakımında her gün uygulanması tavsiye edilmez. Kullanmaya başladığınız maskeyi uygulama talimatlarına yönelik olarak tavsiye edilen sürelerde yüzünüze uygulamanız gerekir.
Kil maskesini yüzünüzde uzun süre tutmayın
Maskeyi cildinizde 20 dakikadan fazla tuttuğunuzda cildiniz susuz kalmaya, hatta su kaybetmeye başlayabilir. Özellikle kil maskesi uygularken maskenin tamamen kuruması, cildinizin de kurumaya başladığı anlamına gelebilir.
Eğer nemlendirici etkili, hafif formüllü bir maske kullanıyorsunuz her gün uygulayabilirsiniz. Ancak güçlü aktif bileşenler içeren, arındırıcı etkili maskeleri cildinizin hassasiyetine göre haftada bir kere kullanmanızı tavsiye ederiz.
Böylece buhar etkisiyle açılan gözeneklerinin daha kolay temizlenmesini sağlayabilirsin. Bunu dışında nemlendiren, kırışıklık karşıtı yüz maskelerini de duştan sonra temiz cildine uygulamak daha iyi sonuç almanı sağlayacaktır.
Cildi karma veya kuru birinde etkisi çok daha fazla olduğu için maskenin kullanılması sonucunda yüzü yakması oldukça normaldir. Buna sebebiyet verilmemesi için kuru cilde sahip olan kişiler maskenin içerisine bitkisel yağlar veya nemlendirici etkili kremler ekleyerek kullanabilirler.
Yıkamana gerek yok. Mizon Cilt Beyazlatıcı Krem / Gece Maskesi: Cilt beyazlatıcı gece maskesi, gece uygulaması ile cildin daha ışıltılı ve aydınlık bir görünüme sahip olmasına yardımcı oluyor. Etkisini 10 saat boyunca koruyor.
Kâğıt maskeler için ideal bekleme süresi 15 dakikadır. Kâğıt maskenin türüne göre bu süre 10-20 dakika arasında da değişebilmektedir. Genellikle sıkıştırılmış maskelerin yüzde beklemek için ideal süresi de 10 dakikadır. Maskeyi beklettikten sonra yüzünüzden çıkardığınızda direkt olarak yüzünüzü yıkamamalısınız.
Bal Ve Badem Maskesi
Bal ve badem ikisi birlikte maske olarak hazırlandığında, cilt beyazlatmada süper etkidir. Cildinizi nemlendirip beyazlatır. Yapmanız gereken yalnızca 1 tatlı kaşığı süt tozu, yarım tatlı kaşığı badem tozu veya yağı ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırıp maske yapmak.
Yüz maskeleri ciltteki ölü deriyi temizleyerek cildi arındırmakta ve sivilce, siyah nokta gibi sorunları gidermektedir. Düzenli kullanımda akne oluşumunu engellemekte ve cilde daha parlak bir görünüm kazandırmaktadır. Bazı maske tipleri cildi gerginleştirerek kırışıklık sorununu da azaltmaktadır.
Beyaz kil ve yeşil kil farkı nedir sorusu, en sık duyduğumuz soruların başında geliyor. Yeşil kil, beyaz kile oranla biraz daha güçlü bir etkiye sahip olabilir. Bu yüzden eğer normal ve karma cilde sahipsen beyaz kil maskelerini, yağlı ve sivilceye eğilimli bir cildin varsa yeşil kil maskesini tercih edebilirsin.
Kırmızı kil, yüz veya vücut ürünlerinde özellikle sivilceli ve akneli ciltler için kullanılır. Pembe kaolin ise beyaz ve kırmızı kaolinin bir karışımıdır. Karma ve hassas ciltler için iyi bir seçim olacaktır.
Haftada 1 ya da 2 defa, T bölgesi başta olmak üzere cildinizin en yağlı bölgelerine kil maskesi uygulamanız uygun olacaktır. Maskeyi cildinize uyguladıktan sonra yaklaşık 10 dakika bekletip yıkayabilirsiniz. Ardından cildinizi temiz bir havluyla kurulayarak tertemiz ve canlı bir yüze sahip olabilirsiniz.
Nemlendirici bir yüz maskesi veya yaşlanma karşıtı faydaları olan bir yüz maskesi kullanıyorsanız, her gece kullanmanız önerilir. Bununla birlikte, bazı gece maskeleri daha güçlü bileşenler içerir ve haftada yalnızca birkaç kez kullanılabilir.
Yoğurdu, karbonatı, limon suyunu ve zeytinyağını birbirine güzelce karıştırın. Hazırladığınız maskeyi fazla bekletmeden, göz çevrelerine sürmeden hızlı bir şekilde yüzünüze uygulayın. Yüzünüzde 10 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın. Haftada bir, ayda toplamda en fazla beş kez uygulamanız yeterlidir.
Eğer 40 yaş ve üstündeysen cildin, olgun cilt sınıflandırmasına giriyor. Olgun cilt; tıpkı kuru, karma, yağlı ve hassas gibi bir cilt tipini oluşturuyor. Bu nedenle söz konusu cilt tiplerinin her biri için nasıl farklı bakım ürünleri mevcutsa, olgun ciltler için de ayrı bir bakım uygulamak gerekiyor.
12 yaş cilt bakımı için üç adımlık bir rutin uygulayabilirsin. Eğer makyaj yapmaya başladıysan cilt bakım rutinine sadık kalman çok daha önemli. İyi temizlenmeyen makyaj kalıntıları cildinde ekstra problemler yaratabilir. Önerdiğimiz rutin 14 yaş cilt bakımı için de uygulanabilir.
Cilt bakım serumları yaşa göre değil, cildin ihtiyacına ve sorunlarına göre kullanılır. Her yaşta kullanılabilecek cilt bakım serumları mevcuttur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri