Mastercard, 1966 yılında ABD'de kurulmuş olan finans şirketidir. Kredi kartı gibi materyaller üzerine kurulmuştur. Mastercard bankalar ve tüketicilerinin kart ve kredi kartı ile ödeme sistemlerini sağlamaktadır. Birçok futbol organizasyonuna sponsor olmasıyla da tanınmaktadır.
Mastercard kredi kartları sağladığı farklı avantajlar ile finansal erişiminizin artışına destek olur. Kredi kartları ihtiyaç ve istekleriniz için size ayrıcalıklar, ödüller, bonuslar, servisler ve bir çok farklı ülkede ödeme yapma imkanı sunar.
Kredi kartlarının sunduğu avantajlara benzer birçok avantajıyla, paranıza banka hesabınız üzerinden doğrudan erişme imkânı sunar. Mastercard Banka Kartını, - seyahat ederken veya çevrimiçi satın alma işlemleri dâhil olmak üzere - Mastercard'ın kabul edildiği her yerde kullanabilirsiniz.
Mastercard 1966 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuş bir finans şirketidir. Kredi kartları için ödeme sistemleri sağlamaktadır. 16 haneli kredi kartı numaraları 5'le başlar. Visa ise ağırlıklı olarak Avrupa olmak üzere 36 ülkede kredi kartları ön ödemeli kartların sistemini sağlar.
Türkiye'de en çok kullanılan ödeme sistemlerinin başında Visa ve Mastercard gelir. Kart numaranızın ilk hanesinin 4 olması, Visa; 5 olması ise Mastercard kullandığınız anlamını taşır. Kredi kartınızın üzerinde yer alan 16 rakamın ilk 6 ya da 8 hanesi, kartı hangi bankanın verdiğini gösterir.
İlgili 41 soru bulundu
Bankkart Mastercard Debit Standart, MasterCard sisteminin uluslararası bir ödeme kartıdır. Bu kart ile dünyanın herhangi bir yerinden kolayca alışveriş yapabilir, çevrimiçi ödeme yapabilir veya nakit çekebilirsiniz.
Mastercard ve Visa'nın diğer bir farkı ise kullanım farklılıkları. Visa, müşterilerine ön ödemeli kartlar sağlıyorken Mastercard ise hesabınızda para olmadığı takdirde bile alışveriş yapmanıza imkan veriyor.
Kredi kartı veya banka kartı üzerinde bulunan ilk rakam, kartın hangi ödeme sistemini kullandığını belirtir. Uluslararası ödeme sistemi olan Visa ve Mastercard'ın kendisini niteleyen bir rakam bulunmaktadır. Eğer kartınızdaki ilk rakam 4 ise Visa, 5 ise Mastercard ödeme sistemi kullanılmaktadır.
Her ikisinin de kart numaraları 16 haneli olur ancak VISA her zaman 4 ile başlarken Mastercard 5 ile başlar. Mastercard ve VISA arasındaki bir diğer fark ise kullanım kolaylığı ile alakalıdır. Mastercard ile hesabınızda para olmasa dahi alışveriş yapabilirsiniz ancak VISA, müşterilere daha çok ön ödemeli kartlar sunar.
Mastercard ve Visa Card dünya üzerinde en çok bilinirliği olan iki kart sistemidir. ATM ve POS makineleri sayesinde bu kart sistemleri sizin yanınızda kart taşımadan rahatça dolaşmanıza yardımcı olmaktadır. Bu iki kart sistemi birbirlerinden tamamen ayrı iki finansal kuruluşun ortaya çıkarmış olduğu sistemlerdir.
Mastercard, 1966 yılında ABD'de kurulmuş olan finans şirketidir. Kredi kartı gibi materyaller üzerine kurulmuştur. Mastercard bankalar ve tüketicilerinin kart ve kredi kartı ile ödeme sistemlerini sağlamaktadır.
Ziraat Bankası'nın sunduğu Bankkart ile kredi kartı ve Banka kartı tek bir kartta buluşuyor. Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır. POS veya ATM'de yapmanız gereken tek şey, kartınızı taktıktan sonra ekrandan hangi kartınızı kullanacağınızı seçmektir.
Kredi Kartı Kullanabilmek İçin Alt Yaş Sınırı
Kredi kartı çıkartabilmek için alt yaş sınırı yasal olarak reşit olma yaşı olan 18'dir.
Kredi kartınızın limitini siz ya da bankanız belirler; ancak banka kartının limiti, hesabınızda bulunan paranızdır. Son olarak, belirli özellikleri taşıyanlar dışında kredi kartları için bankanız tarafından yıllık kart ücreti alınırken, banka kartınız için kart ücreti bulunmaz.
Visa ve Mastercard Hangi Ülkenin
Visa, Amerika Birleşik Devletleri'nin bir şirketidir. Merkezi San Francisco, Kaliforniya'dadır. Mastercard ise Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Belçika'nın ortaklaşa sahip olduğu bir şirkettir.
QNB Finansbank üye işyerleri başta olmak üzere Visa ve MasterCard logosu bulunan tüm harcama noktalarında kullanılır.
C: Evet, Mastercard işareti (ya da sahip olduğunuz karta bağlı olarak Maestro/Cirrus işareti) bulunan, dünya genelindeki perakende satış noktalarında ve ATM'lerde kabul görür. An itibariyle kartınızı dünya genelinde 32 milyondan fazla noktada kullanabilirsiniz.
Hem yurt içinde hem de yurt dışında, VISA ve/veya MasterCard amblemi bulunan milyonlarca iş yerinde Worldcard'ınızla alışveriş yapabilirsiniz.
Papara kartlar genel olarak Mastercard olarak basılıyor, sadece bazen VISA olarak ta basılmaktadır fakat çok nadir olarak VISA label olarak basılıyor, alacağın Black kartın VISA olarak gelmesinden korkuyorsan, marketlerden veya internet e-ticaret sitelerinden Lite kart alabilirsin, onların üzerinde Mastercard mi yoksa ...
Bankkart, Size 365 gün 24 saat nakit taşıma riski olmadan alışveriş yapma imkânı sağlar, puan kazandırır. Bankkart'ın temassız özelliği ile hızlı ve güvenli alışveriş yapabilirsiniz. Bankkart ile Bankkart Lira kazanabilir, anlaşmalı iş yerlerinde harcayabilirsiniz.
Kart Doğrulama Kodu veya kısaca CVC* banka kartınızın veya kredi kartınızın üzerinde yazılı olan ilave bir koddur. Çoğu kartta (Visa, MasterCard, banka kartları vs.) bu kod kartınızın arkasındaki imza şeridinin üzerinde basılı olan sayının son üç basamağıdır.
Evet. Akbank Kart'ınız Mastercard, Visa ve Troy amblemli alışveriş noktalarında nakit yerine geçer. Alışveriş öncesi, ATM'ye giderek para çekmenize gerek kalmaz.
Yurtiçinde tüm POS ve ATM'lerde, yurtdışında da VISA ve MasterCard logolu ATM ve POS'larda Bankkart ile işlem yapabilirsiniz. TROY logolu Bankkartlar ile yalnızca yurtiçi nakit çekim ve alışveriş işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Banka hesaplarına ve kredi kartlarına alternatif olarak üretilmiş olan ön ödemeli kartlar kısaca, yalnızca karta yüklediğiniz tutar kadar harcama yapmanıza izin veren ödeme araçlarıdır.
VISA, MasterCard ya da TROY amblemi bulunan ATM'lerden para çekebilirsiniz. Türkiye'de ve tüm dünyada milyonlarca iş yerinde alışveriş yapabilirsiniz. En yakın şubemize hesap ve kimlik bilgilerinizle uğrayın, Bankkart'ın sağladığı kolaylıklardan siz de faydalanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri