Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
Elinize yapışan silikonu temizlemek için çeşitli yöntemler uygulamayı tercih edebilirsiniz. Elinize aldığınız toz deterjanı ovaladığınız takdir de elinizde bulunan silikonların da döküldüğünü hissedeceksiniz. Aynı zamanda bulaşık deterjanı ve bulaşık teli kullanarak da elinize yapışan silikonu temizleyebilirsiniz.
Silikon Kalemi: Eski silikon temizleme yöntemleri arasında en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan silikon kalemi, silikonu sökmenize gerek kalmadan yenilenmiş görüntü elde etmenizi sağlar. Kirlenen silikonu nemli bir bezle silin. Sonra tüp şeklindeki silikon kalemini ilgili yerlere sıkarak uygulayın.
Silikon mastik, ideal bir mastik çeşididir. Uzun süre elastikliğini korur ve suya karşı oldukça dayanıklıdır. Ayrıca, diğer sızdırmazlık malzemelerinin çoğundan daha az çekme eğilimi gösterirler ve hemen hemen her malzemeye yapışabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Mutfak tezgahı silikon temizliği başta olmak üzere birçok yüzeyde karbonatla silikon temizliği sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Özellikle kararmış silikon lekelerini çıkarmada oldukça faydalıdır. Karbonat ve su karışımını silikonun üzerine uygulayarak birkaç saat bekleyin.
Burada kararmış silikonu gidermenin en iyi yolu bir maket bıçağı veya sert plastikten mamul bir spatula ile silikonu kaldırıp, söküp sıyırmak ve sonrasında kalan kalıntıları aseton veya alkol benzeri çözücü sıvılarla silerek temizlemektir.
Silikon uzun ömürlü bir malzeme olmasına rağmen su ile çok fazla temas ediyorsa zamanla kararma ve küflenme oluşmaktadır. Akfix 100D Duşakabin Silikonu lavabo ve fayans gibi ıslak alanlarda tam kapatıcılık sağlar.
Birkaç istisna durumla birlikte genel olarak mastik kullanılan her alanda da silikon da kullanılabilmektedir. Ancak iyi sonuç için mastiğin kullanım alanları ve silikonun kullanım alanları ayrı ayrı değerlendirmelidir.
Asetoksi ve akrilik esaslı mastikler oldukça iyi renk kararlılıklarına sahiptirler. Nötr esaslı silikonlar ise kimyasal sıvılar veya buharları ile temasın olduğu birçok durumda sararmalara karşı daha hassas yapıdadırlar.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Gerekli durumlarda düz bir yüzey için zımparalama yapılabilir. Daha iyi bir yapışma elde etmek için zımparalama gerekmeyebilir, oluşacak yapışmanın bağ kuvvetini olumsuz etkileyebilir.
Akrilik mastik ve silikon mastik malzemelerinin kuruma süreleri birbirinden farklıdır. Akrilik mastik 12-24 saat aralığında kururken, silikon mastik 6 saatte kurumaktadır.
Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır. Ürün uygulanır, yaklaşık 5 dakika beklenir, sökülmek istenen silikon kolayca yüzeyden temizlenecek yumuşaklığa geldikten sonra sökülme işlemine geçilir.
4 tatlı kaşığı limon tuzu ile 1 su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı limon tuzu eriyene kadar sprey şişesinde güzelce çalkalayın. Limon tuzlu suyunuzu cam silme deterjanları gibi kullanabilirsiniz. Son olarak duşakabini duru suyla durulayın ve kuru bezle leke kalmayacak şekilde silin.
Silikon lekelerinin büyüklüğü önemli değil. Hangi büyüklükte olursa olsun tiner kullanarak silikonları kolayca temizleyebilirsiniz.
Karışımı hazırlamak için öncelikle bir sprey şişe ayarlanır. Bu şişenin içerisine 3 su bardağı beyaz sirke, bir yemek kaşığı limon tozu, yarım paket karbonat eklenerek iyice çalkalanır. Çalkalanan karışım sararan duş teknesine sıkılır ve belli bir süre beklenir. Daha sonra bir sünger yardımıyla temizlenmeye başlanır.
Sararmış ve eskimiş açık renkli mutfak tezgahlarınıza, oksijenli suyu püskürtün. Önce birkaç saniye her bölümü süngerle ovalayın ve bekleyin. Bekleme aşamasında, sarı görünüm tezgahtan aşınmaya başlayacaktır. Ortalama 10 dakika kadar bekledikten sonra yeniden süngerle tezgahı silmeye devam edin.
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz.
Akfix silikonlar geniş kullanım alanları ile biliniyor. Akfix silikonlar özellikle sızdırmazlık, tamir, yapıştırıcı ve derz dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Akfix silikonlar banyo, mutfak, duşakabin, akvaryum, ayna hatta küvet, duvar ve tezgahlarda kolaylıkla kullanılabiliyor.
Silikon ağırlıklı olarak suya dayanıklı malzeme gerektiren alanlarda kullanılır. Bu nedenle banyo gibi dar alanlarda kullanıma uygundur ancak mastik, geniş yüzeylerde hem yapıştırıcı hem dolgu malzemesi olarak kullanıma uygundur.
Her türlü doğramanın sıva, denizlik ve diğer yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Eternit ve alüminyum çatı ve cephe plakalarının ve her türlü yapı malzemelerinin birleşimlerinde, Ayrıca çatlaklara karşı boya öncesi kullanılır.
Kapı, pencere, cam birleşme yerleri gibi genel amaçlı kullanımlar için Akfix 100E Genel Amaçlı Silikon tercih edilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri