Matematik ile uğraşmak mantıklı düşünme yetisini geliştirir, karar verme sürecinin doğruluğunu arttırır. Hem çocuklarda hem gençlerde hem de yetişkinlerde akıl yürütme yeteneklerini kuvvetlendirir. Matematikte iyi olmak en azından bunun için çaba harcamak problem çözme becerilerini geliştirir.
Aksine, günümüz dünyasında, mantıksal problemleri çözme konusunda yetenekli bir kişi, genellikle zeki olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla, matematik, kültürel değişkenlerin soyutlanması nedeniyle, zekayı test etmek için tercih edilen alan olmuştur.
Matematik mantıklı düşünme becerisini geliştirdiğinden çocuklarda, gençlerde ve yetişkinlerde akıl yürütme yeteneğini kuvvetlendirir. Problem çözme becerisinin gelişmesiyle kişi hayatın her alanında farkını ortaya koyar. Matematik zihni aktif tutar ve nöron aktivitelerini artırdığından hafızayı güçlendirir.
Cevap evet matematik geliştirilebilir. Hatta bunun için özelleşmiş matematik hücreleri bulunuyor. Beynimizin Preforontal korteksi 29 yaşına kadar geliştiği düşünülürse mümkün. Ve ek olarak beynimizde bulunan bir özellik plastite beynimizi eğitmek gibide düşünülebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Eğer matematik olmasaydı skor tutamazdık veya bir sahayı standart ölçülerde oluşturamazdık. Karşılaşmalar kaç dakika sürecek, topun atılış açısı, turnuvalar, gerisayım, eşitlik gibi kavramlar hayatımızda olmazdı. Belki gene spor yapıyor olurduk ama profesyonelliğe uzak ve sadece bireysel anlamda olabilirdi.
Sonuç olarak, matematik yeteneği hem doğuştan bir özellik hem de sonradan kazanılan bir beceridir. Kimi insanlar doğuştan matematik yetenekli olabilirken, diğerleri de düzenli çalışma ve çaba ile matematik konusunda başarılı olabilirler.
Medeniyetimizi ve yaşam konforumuzu borçlu olduğumuz matematik özellikle ülkemizde hak ettiği değeri pek göremiyor. Genelin uzak durduğu bu bilim dalı hayatın her alanındadır ve özellikle de problem çözme becerisini geliştirdiği için de çok önemlidir.
Günlük hayatımızda karşılaştığımız birçok problemi aslında matematik becerilerimiz sayesinde çözeriz. Matematik her ne kadar toplama çıkarma gibi basit işlemler gibi düşünülse de aslında problem çözme, mantık yürütme, neden sonuç ilişkisi kurabilme gibi birçok önemli beceriyi de içermektedir.
Çoklu Zeka Kuramı ve Çoklu Zeka Türleri: Mantıksal – Matematiksel Zeka. Mantıksal – matematiksel zeka türüne sahip kişilerin düşünce dünyasını sayılar ve semboller oluşturur. Zeka oyunlarına karşı oldukça ilgili, matematiksel araştırmalara ve deneylere yatkındırlar.
Kanada'daki Montreal Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, son 50 yılda dünya genelinde toplu zeka seviyesinin 1 IQ puanı düştüğü belirlendi. İnsanın zeka seviyesinin düşmesine neden olan 7 nedeni belirleyen araştırmacılar, beslenme alışkanlıkları ve teknolojinin beyni yıprattığı uyarısında bulundu.
Sayısal Zeka!
Bu alanda yetenekli kişiler matematik ve mantık sorularını hızlı çözmeye yatkındırlar ve bunlardan hoşlanırlar. Mantıksal-matematiksel zekası yüksek insanlar bilimsel dergileri takip etmeyi, zihinsel oyunlar oynamayı ve mantık bulmacaları çözmeyi severler.
Doğrudan matematik veya matematik öğretmenliği okumak bir tercih olabileceği gibi, matematikle dirsek temasında olan fen, fizik, mühendislik gibi bölümleri tercih etmeniz de uygun olabilir.
Matematik bölümü mezunları çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda veri tabanı yöneticisi, iş analisti, analiz ve raporlama uzmanı, muhasebeci, bilgi teknolojileri uzmanı ve web yazılım uzmanı olarak çalışma olanağına sahip olur.
Sayısal bölüm mezunları fizik, kimya, biyoloji, matematik, fen bilgisi gibi öğretmenlik alanlarında iş bulabilir; çevre, makine, bilgisayar, endüstri, maden, gıda ve daha birçok mühendislik dalında iş imkanı yakalayabilir. Sağlık alanında ise diş hekimleri ve doktorlar sayısal bölümde ön plana çıkar.
Matematikteki bazı kavramlar ve yapılar, doğal olaylar ve fenomenlerden ilham alınarak keşfedilmiştir. Örneğin, trigonometri, güneş, ay ve yıldızların hareketlerini açıklamak için keşfedilmiştir. Matematik, insanlar tarafından tasarlandığı için değil, zaten var olan bir gerçeği açıklamak için keşfedilmiştir.
Matematik soruları her ne kadar akıldan çözülse de yazarak çalışma matematik dersinde önemli bir yere sahiptir. TYT Matematik nasıl çalışılır sorusunda öncelikle matematik problemleri kağıda yazarak işlem yapılması gerekir. Böylece sorular çok daha kısa sürede çözülür ve doğru bir sonuca ulaşılır.
Matematik yavaş yavaş öğrenilen bir derstir. Bu dersi acele ederek öğrenmemek gerekir. Yavaş ve detaylı bir şekilde yapılan çalışma daha faydalıdır. Matematik öğrenmek için ilk olarak basit konular seçilmelidir.
Hârizmî (Farsça: خوارزمی) ya da tam adıyla Ebû Ca'fer Muhammed bin Mûsâ el-Hârizmî (d. 780, Harezm - ö. 850, Bağdat); matematik, gök bilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmış Fars bilim insanı. Hârizmî 780 yılında Harezm bölgesinin Hive şehrinde dünyaya gelmiştir. 850 yılında Bağdat'ta ölmüştür.
Matematik İlmek İlmek İşlenmeli
Sabır işi… Çabalayacaksın, azmedeceksin, yapamadığında tekrar deneyeceksin, öğrenmeden yılmayacaksın, sabredeceksin. Sonunda sabır başarıya dönmüş olacak, bizim başarımız. En baştan başlayıp, en temeli öğrenerek ilerlemeliyiz.
Yetenek dendiğinde genellikle sanat dalları akla gelse de yetenek sadece sanat dallarında geçerli değildir. Matematik için de, bilim dallarının izahlarını, doğanın ve evrenin işleyiş algoritmalarını algılayabilmekte avantaj sağlayan doğuştan gelen eğilimler de birer yetenektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri