Bu antifrizler genellikle lüks otomobillerde tercih edilir. En yaygın kullanılan sıvı rengi mavidir. Fakat kırmızı antifriz de yaygın olarak kullanılır. Mavi renkli antifrize klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenir.
Genel olarak mavi antifriz, en fazla kullanılanlar arasında yer alır. Uygun fiyatlı olmasından dolayı eski model arabalarda daha çok tercih edilir.
Aracınızı sık kullanmıyorsanız ve antifrize eklediğiniz suyun sertlik seviyesi yüksekse pembe ve kırmızı renkli hibrit/organik antifrizler sizin için daha uygun bir tercih olacaktır. Sağlık açısından değerlendirildiğinde ise mavi renkli antifrizler daha sağlıklı oluşları ile biliniyor.
Mavi antifriz, klasik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilmiş ve mavi renkle renklendirilmiş; kırmızı antifriz ise organik üretim teknolojili inhibitör eklenerek üretilmiş ve kırmızı renk ile renklendirilmiştir.
Mavi antifriz ile kırmızı antifrizi kıyasladığımızda, kırmızı olanın maviye göre daha uzun ömürlü olduğunu söylemek mümkündür. Kırmızı antifriz her ne kadar uzun ömürlü olsa da mavi antifrizden daha iyidir anlamına gelmez. Özellikle kırmızı antifrizin zararları olabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Her 50.000 kilometrede bir antifriz değişimi ideal olarak kabul edilir.
İnorganik antifrizler : Bu tip antifrizler renk olarak fosforlu yeşil renktedirler. Kullanım ömürleri 45.000 km ya da 2 yıldır. Organik antifrizler: Organik antifrizler turuncu, parlak kırmızı, kırmızı, pembe, mavi ve koyu yeşil renklere sahip olabilir. Kullanım ömürleri 200.000 km ya da 10 yıldır.
Kırmızılar organik, daha yeni teknoloji ve daha geç ısınma daha geç donma özelliğine sahiptir... Mavi-yeşiller eski teknoloji inorganik antifrizlerdir... karıştırmamanızı tavsiye ederim.
Farklı antifrizler karıştırılmaz özellikle organik yani pembe olanları başkaları ile karıştırırsanız geçmiş olsun, bir yerleri tıkarsınız. hiç bir şey olmaz. İkisi de etilen glikol, karışabilirler. Sorun yok.
Aracınız eski tip bir yapıda olduğundan yeşil veya mavi ürün kullanabilirsiniz. Nerde yaşadığınızı bilmiyorum ancak en az %50 antifiriz %50 saf su koyun. Yani 2.5 lt antifiriz 2.5 lt saf su musluk suyu yerine saf su kullanın benzinliklerde litresi 1 lira filan saf suyun.
Aracınızındaki antifriz türü, miktarı ve derecesi, kullanmış olduğunuz motor yağı kadar önemlidir. PratikAraba servisimizde aracınıza konulacak olan soğutma sıvısının türü ve miktarı, araç marka üretici tavsiyesine göre belirlenir.
Shell antifrizlerinde genellikle kırmızı, mavi ve yeşil rengine yer vermektedir. Shell kırmızı antifriz modelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Seçiminizde araç ve antifriz özelliklerine bakabilirsiniz. Kırmızı renkli antifrizi dizel, benzinli veya LPG'li araçlarınızda kullanabilirsiniz.
Antifiriz renkleri
Piyasadaki antifrizler arasında en yaygın olanlardan biri mavi antifirizdir. Klasik üretim teknolojili inhibitörler eklenerek üretilmiştir.
ANTİFRİZ RENKLERİ NEDİR? Aslında renklere göre ayrım yapmak doğru değildir. Çünkü firmalar araçlardaki antifriz kaçaklarını anlamak için antifrizleri renklendirmişlerdir. Başka bir deyişle antifrizler özellikleri sayelerinde belli bir renke sahip değillerdir.
Antifriz daha çok otomobil motorlarında kullanılır. Antifriz radyatörü ve soğutma sistemini pas ve korozyondan korumak amacıyla da kullanılmaktadır. Donma noktası antifriz türüne göre değişir ve suyun donma noktasından daha düşük bir sıcaklıkta donar, su ile karıştırıldığında daha düşük donma sıcaklıkları sağlar.
Suya yüzde 50 oranında katılmış antifiriz -37 derecede donarken, antifirizin kendisi yani saf antifiriz -12 derecede donuyor.Ayrıca antifiriz kaynama sıcaklığını 130 lara çekiyor.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
sadece antifiriz kullanırsan radyatör,devir daim ,termostat ve buna benzer metal parçalara zarar verebilir. sebebi uzun süre bu şekilde çalışan arabalarda oluşan pas ve çürümüş metal parçaları radyatörde tıkanıklık yapabilir.
Yaz aylarında, su tek başına buharlaşabilir ve kışın ise donarak işe yaramaz hale gelebilir. Çoğu otomobil üreticisi, radyatörünüzde bir 50/50 oranında su ve antifriz karışımı kullanılmasını önermektedir.
Total, PO, Shell gibi bilindik markaları tercih edin. Antifrizin Shell, PO, Total, Opet, Castrol vb. araca uygun içerikte, bilindik olması iyidir...
Etilen glikol (genelde yeşil), propilen glikol (genelde mavi) ile sorunsuz şekilde değişebilir, karıştırılabilir.
Boyut seçenekleri: 1 lt 102,00 TL/lt. 3 lt 66,33 TL/lt. 18 lt 44,39 TL/lt.
3litre antifiriz 2.5litre su olmalı. Antifriz (ve diğer katkılar) suyun transfer kabiliyetini düşürür.
Antifriz genellikle donmayı önleyici madde olarak biliniyor. Haliyle sadece kışın kullanılması gerektiğini düşünenler olabiliyor. Ancak antifriz sadece donma noktasını değil aynı zamanda kaynama noktasını da yükselten bir madde. Dolayısıyla yalnızca kışın değil yılın her mevsiminde kullanılması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri