Mavi diploma belgesinin geçerli olduğu ülkeler şu şekildedir: İsveç, İtalya, Macaristan, Romanya, Çekya, Danimarka, Hırvatistan, Estonya, Letonya, Litvanya, Fransa, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Malta, Polonya, Portekiz, Hollanda, İrlanda, İspanya, Lüksemburg, Finlandiya.
İstanbul Okan Üniversitesi. Mavi diploma alınan eğitimde çeşitli özelliklerin olduğunu gösterir. Özellikle Avrupa ülkelerinin tümünde geçerli olan mavi diplomayı başarılı okullara vermektedir. Mavi diploma sayesinde dünyanın her yerinde rahatlıkla çalışılabilir.
Üniversite tarafından öğrencilere mezuniyet sonrası diplomanın yanı sıra verilen tamamlayıcı diploma ekidir. Mavi diploma almaya hak kazanan kişiler, Avrupa Birliği üniversiteleri de dahil olmak üzere dünyanın tüm üniversitelerinde eğitimlerine devam edebilirler.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
İlgili 19 soru bulundu
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
Mavi diploması olan tüm öğrenciler Avrupa Birliği ülkelerinden herhangi birinde eğitimlerine devam edebilme hakkına sahip olurlar. Aynı zamanda Mavi diploma sahibi olmak iş başvurusu yaparken de oldukça işe yarayan bir belgedir.
Eğer yurtdışında bir üniversitede eğitim almak istiyorsanız ve diplomanızın başvuracağınız üniversiteler tarafından tanınmasını ve kabul edilmesini istiyorsanız mavi diploma sahibi olmalısınız. Bir anlamda bu, öğrencinin aldığı eğitimin yurt dışında geçerli olduğunun belgelenmesidir.
Tüm üniversite mezunları mavi diploma alırlar. Ancak bu konuda önemli olan mavi diploma veren bir üniversitede okumak gerekliliğidir. Türkiye'de mavi diploma veren bir üniversiteden mezun olan her ay bu diplomayı almaya hak kazanır.
Alınan eğitim sadece AB Üye Devletlerinde değil, bu sürece dahil olan tüm ülkelerde eşdeğer kabul edildiğinden, öğrenciler istedikleri ülkede eğitimlerine devam edebilir veya yeni bir kariyere devam edebilirler.
Lisans mezunusun, evet hemen hemen istediğin her ülkede yükseklisans yapabilirsin.
Mavi Diploma Diploma Eki, yükseköğretim kurumları tarafından Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından kabul edilmektedir. Mavi diploma diploma eki sayesinde, üniversitede alınan eğitim tüm dünyada geçerlilik kazanır.
Hukukta mavi diploma yok, yurtdışında Tr ile alakasız hkuki bir işte çalışacaksan bu akademisyenlik olabilir. Diğer türlü KKTC'de çalışabilirsin.
Europass Hareketlilik başvurusu şu ülkelere yapılabilmektedir: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Hollanda, Norveç, Portekiz, ...
WWF-Türkiye'ye, üç ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili rapor verilir. Bir yılın sonunda denetimden geçirilen ofisler, hedeflere ulaşıldığı takdirde “Yeşil Ofis Diploması” alır. Yeşil Ofis logosu belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilir ve Yeşil Ofis olmanın iletişimi yapılabilir.
Türkiye de mavi diploma veren üniversiteler hangisidir? Türkiye de birçok üniversite mavi diploma vermektedir. Bunlar; Anadolu Üniversite, Atatürk Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversite, İstanbul Arel Üniversitesi… Hangi bölümlerde mavi diploma var?
uluslararası geçerliliğe sahip diploma. üzerinde küçük mavi bir etiket bulunur. ülkemizde bazı üniversiteler vermektedir. bangir bangir ozel universitelerin reklam ettigi diplomanizin yanindaki ek belgeye verilen ad yani: diploma supplement. ustunde akts/ects bilgileri yer almaktadir.
YÖK'ün tanıdığı ilgili kurumlardan mezun olduktan sonra ise denklik başvuru yapılması gerekir. Online başvuru yapmak mümkündür ve kişi isterse YÖK'ün resmi sitesinden, isterse de e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilir. YÖK tarafından yürütülen inceleme süreçleri sonrasında ise Denklik belgesi alınır.
sorusuna cevap vermek gerekirse Mavi Diploma tek başına yurt dışında çalışmak için etkili olmamasına karşın Mavi Diploma sahibi bir kişi yurt dışına çıkışlarda avantajlı konumda bulunmaktadır. Mavi diploma ile yurt dışından çalışmak isteyen kişi iş başvurusunda Mavi diplomasını sunduğunda avantajlı konuma gelmektedir.
Yurt dışı bir yükseköğretim kurumunun ve bu kurumun ilgili programının akademik derece (ön lisans, lisans ve lisansüstü) vermeye yetkili olduğunun Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmesidir.
İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden mezun olan öğrenciler Mavi Diploma (DE) ile bir adım önde! Üniversitemizin Lisans ve Yüksek lisans eğitimlerini, teorik ve pratik derslerini başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimiz, Yükseköğretim diplomalarına ek olarak Mavi Diploma (DE) ile mezun olmaktadır.
Yani kisaca diyorlar ki, Egitim Bakanligi yabanci ulkelerde alinan dereceleri ya da yeterlilikleri degerlendirmemektedir ve ABD'de bu degerlendirmeyi yapan bir otorite de yoktur. Eger bir ogrenciyseniz diplomalarinizin ya da derslerinizin akredite olup olmadigina basvurdugunuz universite ya da enstitu karar verecek.
Hacettepe Üniversitesi. Diploma Eki (DE), yükseköğrenim diploması ile birlikte verilen, diploma sahibinin çalışmalarının seviyesi, çerçevesi, içeriği ve durumu hakkında standart bilgi veren bir belgedir. Diploma Eki, 1999'da kabul edildikten sonra birçok ülkenin ulusal mevzuatında da kabul edilmiştir.
Polonya bir Avrupa birliği Ülkesi olduğu için, Polonya'da yüksek öğretimini tamamlayan öğrenciler, ülkemize döndükten YÖK'e başvurarak diplomalarının denkliğini alabilirler. Ayrıca Polonya'da alınan diplomalar Avrupa Birliği ve tüm dünyada geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri