Mavi Diploma ya da resmi yazışmalarda kullanılan adıyla Diploma Eki, diploma almaya hak kazanan mezunların aldığı eğitimlerin içeriğini belirten, uluslararası bir belgedir. Bu haliyle Mavi Diploma, yurt dışına çıkmak için zorunlu değil ancak faydalıdır.
Mavi Diploma Nasıl Alınır? Mavi Diploma almak için öğrencilerin üniversitelerinin belirlediği kredi ve not ortalaması gibi akademik koşulları tamamlamaları gerekmektedir. Mavi diploma almak için öğrencilerin bitirme tezi, staj ve benzeri gibi ek koşulları da tamamlamaları gerekmektedir.
Tüm üniversite mezunları mavi diploma alırlar. Ancak bu konuda önemli olan mavi diploma veren bir üniversitede okumak gerekliliğidir. Türkiye'de mavi diploma veren bir üniversiteden mezun olan her ay bu diplomayı almaya hak kazanır.
Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Öğrencinin aldığı eğitimin ve diplomanın AB ülkelerinde geçerli olduğunu gösterir.
İlgili 37 soru bulundu
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
MAVİ DİPLOMA (DİPLOMA EKİ) ÜCRETLİ MİDİR? Mavi Diploma (Diploma Eki), Üsküdar Üniversitesi'nden mezun olan tüm ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik öğrencilerine diplomalarıyla birlikte, otomatik ve ücretsiz olarak verilir.
Mavi Diploma Hangi Ülkelerde Geçerli? Mavi diploma ekinin geçerli olduğu Avrupa ülkeleri şunlardır: Almanya, Polonya, Macaristan, Hollanda, İtalya, İrlanda, Çekya, Letonya, İsveç, İspanya, Avusturya, Fransa, Belçika, Malta, Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Romanya, GKRY, Danimarka, Finlandiya, Lüksemburg.
Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde eğitime kolay bir şekilde devam edebilmek için Mavi diploma sahibi olmak gereklidir. Aynı zamanda eğitim tamamlandıktan sonra kolay bir şekilde iş bulunması için de mavi diploma oldukça önemlidir. Ayrıca mavi diploma sayesinde uluslararası bir düzeyde eğitim alınmış olur.
Mavi diploma sahibi olan kişiler Avrupa Birliği'ne üye olan tüm ülkelerde üniversite eğitimi alabilirler. İngilizce olarak hazırlanan bu belge, sahip olduğu kişilere üniversite mezunu olduktan sonra aldığı eğitimin birçok ülke tarafından tanınmasını sağlar. Belgenin İngilizce hazırlanması son derece önemlidir.
Mavi Diploma Diploma Eki, yükseköğretim kurumları tarafından Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından kabul edilmektedir. Mavi diploma diploma eki sayesinde, üniversitede alınan eğitim tüm dünyada geçerlilik kazanır.
Amerikan üniversitelerinden mezun olan bir öğrencinin sahip olduğu diploma Türkiye'de ve tüm dünyada geçerlidir.
WWF-Türkiye'ye, üç ayda bir hedeflerle ve ilerlemeyle ilgili rapor verilir. Bir yılın sonunda denetimden geçirilen ofisler, hedeflere ulaşıldığı takdirde “Yeşil Ofis Diploması” alır. Yeşil Ofis logosu belirli kurallar çerçevesinde kullanılabilir ve Yeşil Ofis olmanın iletişimi yapılabilir.
Mavi Diploma almak için önceliğiniz Avrupa standartlarında eğitim veren bir üniversiteden mezun olmaktır. Kısacası staj, seminer, tez vb. tüm aşamaları başarıyla geçmeniz gerekiyor. Mavi diploma almak için en önemli diğer şart ise, YÖK tarafından belirlenen akademik yıl içinde mezun olmaktır.
Hukukta mavi diploma yok, yurtdışında Tr ile alakasız hkuki bir işte çalışacaksan bu akademisyenlik olabilir. Diğer türlü KKTC'de çalışabilirsin.
El-cevap: Bir AB ülkesinden mezun olduğunuzda diplomanız diğer AB ülkelerinde zaten geçerli. Diploma geçerliği için mavi diploma diye lanse edilen ekstra bir evraka ihtiyacınız yok ki bu mavi diploma diye bilinen diploma ekinin de böyle bir iddiası yok zaten.
Evet mümkün. Geçerli oluyor. mavi diploma (diploma eki) dediğimiz bir şey var. Bu bir diploma değil, sadece diplomanın yurt dışındada tanınmasını, okunmasını sağlayan bir şey.
Hacettepe Üniversitesi. Diploma Eki (DE), yükseköğrenim diploması ile birlikte verilen, diploma sahibinin çalışmalarının seviyesi, çerçevesi, içeriği ve durumu hakkında standart bilgi veren bir belgedir. Diploma Eki, 1999'da kabul edildikten sonra birçok ülkenin ulusal mevzuatında da kabul edilmiştir.
Lisans mezunusun, evet hemen hemen istediğin her ülkede yükseklisans yapabilirsin.
Üniversite diploması çok etkili bir iş bulma aracıdır. İşverenler arasında, üniversite diploması sahibi kişilerin daha iyi eğitim ve deneyim sahibi olduğu ve daha yüksek pozisyonlara aday oldukları kabul edilmektedir. Bu, üniversite diploması sahiplerinin daha kolay iş bulabilecekleri anlamına gelir.
YÖK'ün tanıdığı ilgili kurumlardan mezun olduktan sonra ise denklik başvuru yapılması gerekir. Online başvuru yapmak mümkündür ve kişi isterse YÖK'ün resmi sitesinden, isterse de e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilir. YÖK tarafından yürütülen inceleme süreçleri sonrasında ise Denklik belgesi alınır.
Europass Hareketlilik başvurusu şu ülkelere yapılabilmektedir: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Hollanda, Norveç, Portekiz, ...
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri, üniversiteden mezun olurken mavi diploma sahibi olup, ön lisans (isteğe bağlı), lisans ve yüksek lisans eğitimlerini global eğitim düzeyinde alarak, iş hayatlarını yurtdışında da sürdürebileceklerini belgelemiş olurlar.
Yurt dışı bir yükseköğretim kurumunun ve bu kurumun ilgili programının akademik derece (ön lisans, lisans ve lisansüstü) vermeye yetkili olduğunun Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri