Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
Emredici İşaretler: Uyulması zorunlu bir davranışı belirleyen işaretlerdir. *Daire biçiminde üretilir. *Mavi zemin üzerine beyaz piktogram (mavi kısımlar işaret alanının en az % 50'sini kapsayacaktır.) Acil çıkış ve ilkyardım işaretleri: Acil çıkış yolları, ilkyardım veya kurtarma ile ilgili bilgi veren işaretlerdir.
Sarı renkli işaretler Uyarı işaretleridir. Dikkatli ol, önlem al, kontrol et gibi. Mavi renkli işaretler Zorunluluk işaretidir.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
Yasaklayıcı İşaretler; Daire biçiminde, beyaz zemin üzerine siyah piktogram, kırmızı çerçeve ve diyagonal çizgi (kırmızı kısımlar işaret alanının en az %35'ini kapsayacaktır.
İlgili 42 soru bulundu
(1) Mavi: Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir. Bu tür güvenlik sembolü, alınmaması gereken eylemleri iletir. Bu tür güvenlik sembolü tehlikenin niteliğini ifade eder.
Yasak işareti: Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işarettir. Uyarı işareti: Bir tehlikeye neden olabilecek veya zarar verecek durum hakkında uyarıda bulunan işarettir.
“Güvenlik rengi” hangi rengin sizi yaklaşan tehlikelere karşı en görünür kıldığı anlamına gelir. Bununla birlikte, size yaklaşan araca renklerin görülebildiği mesafenin de açıklanması anlamına gelir. Koyu renkli giysiler: 100 metrenin üzerinde bir mesafeden görülebilir.
Şekil 18 –Yasak veya yangınla mücadele donanımı yerini belirtmek için emniyet işareti Page 21 Zorunlu bir talimat belirten emniyet işaretinin renkleri, Şekil 19'da gösterildiği gibi mavi ve kontrast beyazın bir birleşimi olmalıdır.
Tehlike uyarı işareti, yolda bir sürücü tarafından kolaylıkla fark edilmeyebilecek bir tehlike olduğunu belirten bir trafik işaretidir. Genel olarak beyaz arka plan ve kalın kırmızı kenarlı bir eşkenar üçgen şeklindedir.
Sarı plaka henüz tescil işlemi gerçekleşmemiş araçların trafiğe çıkabilmeleri için kullanılan geçici plakaları temsil ediyor. Karakterlerin sarı zemin üzerine siyah harflerle yazılı olduğu bu plakalarda sol üst köşesinden sağ alt köşesine uzanan beyaz renkli bir şerit bulunuyor.
Emredici levhalar kırmızı renk tehlike yasak gibi uygulanması zorunlu olan durumları ifade eder. Buradaki amaç iş yerlerinde bulunan kişilerin güvenliğini sağlamaktır.
Güvenlik ve sağlık işaretleri çalışanlara İş Sağlığı ve Güvenliği hakkında bilgi ve talimat veren ya da tehlikelere karşı uyaran işaretlerdir. Bu işaretler özel bir nesne, faaliyet veya durumla ilgili çalışanlara uyarı veya bilgi veren levha, renk, sinyal, sözlü iletişim ya da el-kol hareketleri olabilir.
Park Yeri Levhası
Zemini mavi bir kare olarak karşımıza çıkan bu levhanın içinde büyük P harfi bulunur. Bu, açık park yerini anlatmak için kullanılır. Eğer P harfinin üzerinde bir çatı işareti de varsa bu durumda park yerinin üzeri kapalı demektir.
En Sık Kullanılan Durma ve Park Etme İşaretleri
P-1 Park Etmek Yasaktır: Bulunduğu yerde araç parkının yasak olduğunu gösterir. P-2 Duraklamak ve Park Etmek Yasaktır: Bu işaretçinin olduğu yol boyunca park etmek ya da kısa süreli duraklamanın yasak olduğunu gösterir.
Kırmızı ve beyaz uyarı işaretleri, aşırı genişliğe sahip araçların (örn. aşırı geniş tarımsal araçlar) olduğunu gösterir.
Sinyalin daha büyük bir mesafeye ulaşması için daha az saçılması gerekir. Bu nedenle, daha az saçılması ve sis, duman vb. ortamlardan kolayca geçmesi için dalga boyunun yüksek olması gerekir. İşte tam da bu yüzden kırmızı renk tercih edilir.
Ölüme dair kabul görmüş bir işaret olan kuru kafa, savaşlardaki öneminin yanı sıra, özellikle de vanitas natürmort sanat eserlerinde yaşamın kırılganlığını ve kısalığını simgelediği için felsefi bir anlama da sahip.
2.1.1. Sabit ve kalıcı işaret levhaları; yasaklamalar, uyarılar ve yapılması zorunlu işler ile acil kaçış yollarının ve ilk yardım bölümlerinin yerlerinin belirtilmesi ve tanınması için kullanılacaktır. Yangınla mücadele ekipmanının bulunduğu yerler, işaret levhası ve kırmızı renkle kalıcı şekilde işaretlenecektir.
2 – Yasaklayıcı Levhalar
Genellikle yasaklayıcı levhalar; kırmızı çerçeveli, diyagonal çizgili ve yapılmaması istenen davranışlar konusunda talimatlar bulunan levhalardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri