Doğal gerçek incilerin çoğu, pembe, mor, mavi, yeşil, altın, sarı, gümüş ve siyah renk tonlarıyla beyazdan griye değişen renklerde gelir.
İncinin bulunduğu yumuşakça ve suya bağlı olarak incilerin beyaz, kahverengi, pembe, siyah, altın ve mavi renkleri mevcuttur.
Dişinizin ucuna inciyi sürttüğünüz zaman, gerçek incinin üzerinde bulunan sedef tabakası pullanarak, pürüzlü bir yapıya sahip olacaktır. Sahte incinin yüzeyinde ise, neredeyse hiçbir hasar ve değişiklik gözlenmemekle birlikte, olduğu gibi parlak ve pürüzsüz kalır. Bu yöntem de dişe sürtme testi ile benzerlik gösterir.
Ancak gerçek bir siyah inci çok değerli ve pahalı olduğundan oldukça fazla taklidi yapılmıştır. Koyu parlak siyah bir inci, çok nadir bulunur ve oldukça pahalıdır.
Familya temel olarak ikiye ayrılır: Tatlı Su incileri ve Tuzlu Su İncileri. Tatlı su incileri; Tek çeşittir. Tuzlu Su İncileri; Akoya İncisi, Tahiti İncisi ve Güney Denizi İncisi olmak üzere 3 'e ayrılır.
İlgili 22 soru bulundu
Bilinen renginden başka pembe ve beyazları olduğu gibi nâdir de olsa siyah renkli inciye de rastlanır. Siyah inci nadir bulunduğundan daha değerlidir. Cam küreler, üzeri doğu esansı denen yapışkan madde ile sıvanarak sahte inciler yapılmaktadır.
Mavi İnci Sosyal Tesisleri düğün fiyatları hafta içi yemekli kişi başı 250 TL'den az, hafta içi kokteylli ise kişi başı 250 TL'den az aralığından başlamaktadır.Mavi İnci Sosyal Tesisleri düğün fiyatları hafta sonu yemekli kişi başı 250 TL'den az, hafta sonu kokteylli ise kişi başı 250 TL'den az aralığından ...
Doğal Gerçek İnci Renkleri Ne Anlama Gelir? Doğal gerçek incilerin çoğu, pembe, mor, mavi, yeşil, altın, sarı, gümüş ve siyah renk tonlarıyla beyazdan griye değişen renklerde gelir. Ayrıca kültür üretimi sayesinde siyah incilere günümüzde daha çok rastlanmaktadır.
İnci genellikle beyaz, fildişi, pembe ya da açık gül renginde, mavimsi hatta siyah olmaktadır. Bunların içinde beyaz ve pembemsi renklerde olanlar en çok arananlardır. Siyah inciler ise çok az bulunduğundan ayrı bir değer taşımaktadır.
Taklit inciler düz ve yapay bir parlaklığa sahip olmakla bilinirler. Gerçek incilerin yüzeyi ufak pürüzlü ve küçük noktalıdır. Yüzeyler doğal olduğu için pürüzsüz de değildir. Fakat taklit incilerin yüzeyi son derece düz ve pürüzsüzdür.
Küçük bir maşa yardımı ile bu inciyi tutun. Daha sonra ateşin üzerinde maşa ile birlikte bekletin. Eğer bu inci gerçek bir inci ise herhangi bir şekilde ateşten zarar görmeyecektir. Fakat eğer sahte ise plastikleri aşağıya dökülmeye başlayacaktır.
Kadınlar kendilerine yakıştırdıkları ve beğendikleri şık inci kolyeyi satın alırken dikkat etmeleri çok önemlidir. Satın alma işleminden önce gerçek inci kolye satan online mücevher bayileri bulunmaktadır. Bunlara başvurabilirler. Ayrıca kuyumcular da sattıkları mücevherleri sertifikaları ile satarlar.
Halk arasında en çok bilinen yanlıştır. İnci ASLA doğurmaz. Doğru ve düzgün bakımı, uygun koşullarda saklanımı yapılmayan inci şekil değiştirir ve bozulur.
Hakiki incilerin fiyatı 9 bin liradan başlıyor 30 bin liraya kadar çıkıyor. Bir de havuzlarda yetişen inciler var, onlar da inci ama havuzda yetiştiği için makbul değil. Bu inciler 500 liraya satılıyor.
İstiridye incisinin fiyatlarının ne kadar olduğu üzerine yapılan araştırmalarda söz konusu inci tanelerinin 9 bin TL ile 30 bin TL arasında değişiklik gösterdiği görülmektedir. Buna ek olarak bazı denizel kabukluların deniz içerisinde değil de yapay havuz içerisinde de yetiştirildiği bilinmektedir.
Ateş Yöntemi
Bir incinin gerçek inci olup olmadığını anlamaya yardımcı olan ilk yöntem ateş yöntemidir. İnciyi elinize alarak bir maşayla tutulması önerilir. Ateşin üzerine inciyi getirdiğinizde eğer gerçek ise ateşten zarar görmeyecek olup sahte ise eriyerek plastikleri dökülecektir.
Yani inciler aslında istiridyenin içerisinde sedef mineralinin salgılanmasıyla ve sert, katı, parlak bir hale gelmesi sonucu oluşur. Zamanla daha çok sedefle kaplanan yabancı maddeler sert bir taşa yani inciye dönüşür. Şurada Paylaş! SEDEF NEDİR?
Bez suyla nemlendirilebilir veya kuru olabilir. Nemliyse, incileri kurmadan önce kurumaya bırakın. - Kirli inciler az miktarda yumuşak sabun ve su solüsyonuyla temizlenebilir. Fakat asla incilerinizi sıvıya daldırmayın.
İnci kolye takmak neye iyi gelir? İnci kolye takmak cilt hastalıkların tedavisinde önemli bir role sahiptir. İnci, doğurganlığını ve anne sütünü arttırmaya yardımcı olur. Akciğer ve böbrekler için oldukça faydalı mineraller içerir.
Kolyenin ana unsurunu oluşturan gerçek kum inciler, denizin içinde oluşan doğal taşlar arasından seçilerek özenle işlenir. Bu inciler, eşsiz renk ve doku farklılıklarıyla her biri benzersizdir. İnci ve kumun muazzam bir uyumu, kolyeyi sadece bir mücevherden öte bir sanat eserine dönüştürür.
İnci, özellikle beyaz renkteki inciler, saflık ve masumiyetin sembolüdür. Bu nedenle, özellikle düğünlerde veya özel anlamlı etkinliklerde tercih edilir. Beyaz inci takan kişi, saflığı ve temizliği temsil ederek, özel bir anın zarafetini vurgular.
İstiridyelerin içindeki inci bir servet kaynağıdır. Kabukları arasında kalan kum veya kurt gibi yabancı maddeleri sedef salgılarıyla örterek inci meydana getirirler. İnci 2-3 yılda meydana gelir. Basra Körfezinde Seylan Adaları, Bahreyn Adaları çevresinde ve Kaliforniya sahillerinde inci istiridyeleri avlanır.
Güney Denizindeki Kara İnciler diğer adı ( Siyah İnci ), Tahiti İncileri ayrıca "Siyah Güney Denizi" incileri olarak da bilinirler. Tahiti incileri siyah ağızlı bir yumuşakça türü olan "Pinctada margaritifera" istiridyesi türünden gelmiştir.
İstiridye İçinde Gerçek İnci Kolye, o çok değerli incileri içinde bulunduran bir üründür. Sevgililer gününde sevgilinize hediye edebileceğiniz Aşk İncileri Takı Seti ile sevgilinize onun ne kadar özel olduğunu hissettirebilirsiniz. İstiridye İnci'nin 5 Farklı Rengi Mevcuttur! Siyah Renkli İnci-Bilgelik sembolüdür.
Gerçek inci tanesi, incinin sürekli doğurmasından dolayı şekilsiz olur hep büyür yanlardan şişer ve bölünürek doğurur. İnci taşını alırken şekilsiz olmasına dikkat edin. İnci taşı ve bir çok taşta olduğu gibi imitasyon ürünler piyasada çok sayıda bulunmaktatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri