Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Uygulamalı derslerde ise %20lik kısmı 3 hafta yapmakta ve 3 haftadan fazla devamsızlık yapan öğrencinin dersten devamsızlıktan kalmasına neden olur.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Devamsızlıkların 5. gününde, 15. gününde ve 25. gününde veliye devamsızlık mektubu gönderilir.
Yüzde 70 devam zorunluluğu var bu da 4 haftaya tekabül ediyor.
Öncelikle bilgi yanlış, izinli devamsızlık için bir sınır yok toplam devamsızlık süresi aşılmadığı sürece. Siz sadece özürsüz devamsızlığınızın 10 günü aşmaması şartıyla toplam devamsızlığınızı 60 güne çıkarmış oluyorsunuz.
İlgili 34 soru bulundu
İşte, yayımlanan o değişiklik; Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplam özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlendi. Örneğin, birinci dönemde 5 gün, ikinci dönemde 6 gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış sayılacak.
2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla birinci ve ikinci dönem toplam on gün olduğundan ikinci dönem devamsızlığı silinmez. Örneğin İlk dönem 5 (beş) gün ikinci dönem ise altı (6) gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış olur.
Teorik dersler için %70, uygulama dersleri için %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Bu 14 haftalık bir yarıyıl için teorik derslerde 4 hafta devamsızlığa (beşinci de kalınmakta), uygulama derslerinde 3 haftaya karşılık gelmektedir.
Üniversitemizde derslere %80 devam zorunluluğu vardır. Örneğin bir yarıyılda toplam 100 saat okutulan bir derse en az 80 saat devam edilmelidir. Bu şartı yerine getirmeyen öğrenciler devamsızlıktan kalır ve not kartlarında “Z” harfi görünür. Bu not “FF” notu ile eş değerdir.
Peki, özürlü devamsızlık silinir mi? Hayır, rapor ibraz edilerek gerçekleştirilen özürlü devamsızlıkların silinmesi mümkün değildir. Sınıf tekrarı ile karşılaşmak istemeyen öğrenciler, dilekçe örneğini de merak ediyor. Sizler için bu konuyu da araştırdık.
Lisede devamsızlık sildirme şartlar karşılandığında mümkün oluyor. Öğrenci velisi dilekçe ile okul müdürlüğüne başvurduğunda inisiyatif kullanılabiliyor.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı 10 gündür. Lisede özürlü ve özürsüz devamsızlık 45 günü geçmeyecektir. Yani 35 gün özürlü devamsızlık hakkı tanınmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre, öğrencilerin devamsızlık durumuyla ilgili belirlenen kurallar çerçevesinde, birinci dönemde biriktirilen devamsızlık süresi ikinci döneme geçirilmekte ve bu süre sıfırlanmamaktadır.
Kilopat. Hayır, devamsızlık silme diye bir şey yok. Ancak özürsüz devamsızlıklar özürlü devamsızlığa geçirilir.
(5) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. 1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez. Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.
Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür. Ancak aşağıda sayacağımız bazı özel durumlarda bu süre 60 güne kadar uzayabilir.
d) (Değişik:RG-14/10/2023-32339) Öğrencinin geçerli mazereti ve velinin başvurusu üzerine okul yönetimi tarafından bir eğitim ve öğretim yılı içerisinde öğrenciye 15 güne kadar izin verilebilir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
· Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek. · Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.
Dönem Devamsızlığı İkinci Dönem Silinir mi? İlk dönemde yapılan devamsızlıklar, ikinci dönemde silinmeyecek. 2023-2024 eğitim öğretim yılı için toplam özürsüz devamsızlık süresi 10 gün olarak belirlendi. Örneğin, birinci dönemde 5 gün, ikinci dönemde 6 gün devamsızlık yapan öğrenci devamsızlık sınırını aşmış sayılacak.
E-OKUL 1. DÖNEM NOT GİRİŞİ VE DEVAMSIZLIK NE ZAMAN KAPANIYOR 2024? E-Okul, karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. Ancak öğretmenlerin not ve devamsızlık girişleri için e-okul karne girişinin karne gününden yani 19 Ocak'tan birkaç gün önce kapatılması bekleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri