Yoğurtlu maya maskesi için bir tatlı kaşığı yaş maya içerisine bir tatlı kaşığı yoğurt eklemeniz gerekmektedir. İyice karıştırdıktan sonra maskenizi cildinize uygulayın ve 15 dakika bekletin. Soğuk suyla durulayın. Bu sayede cildiniz yağ dengesini bulacak ve aşırı yağlanmanın önüne geçecektir.
Yoğurt ve maya karıştırılıp krem haline getirilir. Daha sonra yüze maske olarak uygulanır. 20 dakikalık bekleme süresinden sonra, cilt süt ile durulanır. Haftada iki defa uygularsanız kısa zaman içinde lekelerin renginin açıldığını ve iyileştiğini fark edebilirsiniz.
Yoğurtlu maya maskesi için 1 tatlı kaşığı yaş maya ve 1 tatlı kaşığı yoğurda ihtiyacınız olacak. Bu iki malzemeyi birbiri ile karıştırıp homojen bir karışım elde ettikten sonra ise maskenizi cildinize uygulayın ve 15-20 dakika bu şekilde bekledikten sonra bolca soğuk suyla cildinizi durulayın.
Maya maskesi yağlı ciltlerde dengeyi sağlıyor, kuru ciltlerde ise pullanıp dökülmeye engel oluyor. Bütün cilt türlerinde sivilce ve akne oluşumunu önlüyor. Maya maskesi cildi sadece nemlendirmekle kalmıyor aynı zamanda ölü derilerden arındırıyor. Kırışıklıkları azaltıyor, yaşlılık belirtilerini geciktiriyor.
Yaş mayanın cilde faydaları
Cildi yeniler. Kırışıklıkları yok eder. Sivilce ve aknelerden kurtulmanızı sağlar. Cilt lekelerini temizler.
İlgili 31 soru bulundu
Süt ve ballı yaş maya maskesi
Birer çay kaşığı yaş maya, süt ve balı krem kıvamına gelecek şekilde iyice karıştırın. Krem haline gelince göz altına ve göz çevrenize iyice sürün. Bu işlemi yaptıktan yarım saat sonra maskeyi çıkarmak için önce yüzünüzü pamukla yavaşça silin.
Nasıl yapılır? Bir çay kaşığı maya, bir çay kaşığı karbonatı 10 damla su ile ıslatın. Bu malzemeyi sürün, 15 dakika sonra yıkayın. Maya gözeneklerinizi temizler, karbonat ise zaman içinde dert ettiğiniz lekelere veda etmenizi sağlar.
Cildi besleyen her maske bazı cilt (tüylenmeye meyilli) türlerinde tüylerinizi besleyerek daha belirgin hale gelmelerine sebep olabilir. Mayadaki B vitamini, tüy köklerini besler. Eğer cildiniz tüylenmeye meyilli ise mevcut tüylerinizin beslenmesine sebep olabilir ancak bu yeni kıl kökleri oluşturur anlamı taşımaz.
KURU MAYA SAÇ MASKESİ
Uyguladıktan sonra streç film ile saçlarınızı sarın. Bu şekilde 40 dakika bekletin ardından yıkayın ve kurutun. Bu maskeyi haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.
Daha çok hamur işlerinde kullanılmakta olan maya, çok eskilerden beri cilde ve saça da maskesi yapılarak da kullanılıyor. Bakım kürü olarak tercih edilen maya maskesinin hücre yenileyici özelliği olmasından dolayı cilde olan faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle sivilce ve akne tedavilerinde başarı sağlamaktadır.
1 paket kuru mayayı, 1 yemek kaşığı ılık su ile karıştırın ve erimesini bekleyin. Maya eriyip kabarmaya başlayınca içine limon suyunu ekleyin ve güzelce karıştırın. Karışımı bir fırça ya da parmaklarınız yardımı ile temiz cildinize sürün. Göz ve dudak çevrenize uygulamamaya dikkat edin.
Maya Maskesi birkaç farklı şekilde hazırlanabilmektedir. Kuru maya maskesi cilt için oldukça faydalıdır. Sadece kuru mayayı suyla bile ezerek yüzünüze uyguladıktan sonra etkilerini göreceğiniz maskelerden biridir.
Maya maskesi, cildinizi tazeleyecek ve gençleştirecek çok kolay bir cilt bakımı rutini. Bu yüz maskesi cildinizi beslemenize ve lekelerin giderilmesine, can sıkıcı kırışıklıkları azaltmanıza yardımcı olacaktır.
Hazır olan maskenizi masaj yaparak yüzünüze iyice yedirin. 15 dakika bu şekilde beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. * Bu maskeyi haftada 2 kez cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak yine de hatırlatmakta fayda var.
Haftada 2 – 3 kez uygulanan yoğurt maskesi, yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.
Yoğurt Maskesi
Tarife bile gerek yok. Yoğurdun cilt beyazlatıcı etkisini mutlaka duymuşsundur. Hem ferahlatıcı hem de beyazlatıcı etkisiyle yoğurt ev yapımı pratik maske tariflerinin içinde mutlaka yer alır. Cilt beyazlatıcı maskeler arasında da bir numaradadır.
Yaş maya maskesinin ciltte görülen herhangi bir zararı bulunmuyor. Sadece çok hassas ciltlerde yan etki yapabilir. Cildinize ilk defa yaş maya maskesi yapacaksanız, çok ufak bir bölgede kısa bir uygulama yapabilirsiniz. Bir süre sonra kaşıntı veya kızarma meydana gelmiyorsa cildin tamamına deneyebilirsiniz.
Bir çay kaşığı maya, bir çay kaşığı karbonatı 10 damla su ile ıslatın. Bu malzemeyi sürün, 15 dakika sonra yıkayın. Maya gözeneklerinizi temizler, karbonat ise zaman içinde dert ettiğiniz lekelere veda etmenizi sağlar.
Yoğurt maskesi, cilt bakımında kullanılan doğal bir yöntemdir. Yoğurt, ciltteki ölü hücreleri temizler, cildi nemlendirir ve canlandırır. Peki, yoğurt maskesi ne işe yarar? Aynı zamanda yoğurt, ciltteki lekeleri ve sivilceleri azaltır ve cildin elastikiyetini artırır.
Maya, kuru, yıpranmış cilt ve saçlar için de mükemmeldir. Aynı zamanda zayıf ve kırılgan tırnakları güclendirir. Eğer hasarlı, çizgili cilde ve yıpranmış tene sahipseniz, maya maskeleri 2 ay içinde bu sorunları giderir.
maya, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde cildi yenileyerek yaşlanmaktan koruyor. Üstelik doğallığı, basit uygulanışı ve ekonomikliğiyle de tercih sebebi oluyor. öğrenebilir, bundan sonra günlük rutininize yaş mayayı ekleyebilirsiniz. geciktirir, cildin kusursuz görünmesini sağlar.
Maya doğal bir peeling olarak cildinizden ölü derinin temizlenmesini sağlar. Akne ve sivilcelerden kurtulmanızı sağlar. Siyah noktaları yok eder. Akne ve sivilceler nedeniyle cilt üzerinde oluşan lekeleri temizler.
Yüz lekeleri için doğal maske tarifleri arasında karbonat ve yoğurt mucizesi yer almaktadır. Bu doğal maske için gereken malzemeler yoğurt ve karbonattır. 1 çay kaşığı kadar karbonat ve 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüzdeki lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika kadar beklemelisiniz.
Lekeleri geçirmeye yönelik tedavi yöntemleri arasında lazer tedavisi, mikrodermabrasyon, kimyasal peeling, kriyoterapi, fraxel lazer bulunmaktadır. Kişinin cildinde oluşan lekelere bakılmakta ve duruma en uygun olacak yöntem uygulanmaktadır. Böylelikle daha temiz bir cilt elde edilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri