Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur.
Beklemiş mazot/yakıt iyi değildir, oksidasyona uğrar.
Kapak açık olmadığı sürece benzin uçmaz. Belki oktan değişikliğine uğrayabilir ama kesinlikle uçmaz.
Evde yakıt konteynırları mutfak, oturma odası ve yatak odası gibi yaşam alanlarında veya merdiven altlarında kesinlikle saklanmamalıdır. Tüm saklama yerleri yangın ihtimalinden dolayı yaşam alanlarından oldukça uzakta olmalıdır. Yakıtların civarında sigara içmeyin. Açık havada boşaltım yapın.
H304 Solunum yoluna nüfuzu ve yutulması halinde öldürücüdür. H315 Cilt tahrişine yol açar. H332 Solunması halinde zararlıdır.
İlgili 15 soru bulundu
Uzun süreli veya tekrarlı maruz kalma sonucu organlarda hasara yol açabilir. Solunması halinde zararlıdır.
Motorinin donma noktası -10 °C iken benzinin donma noktası -65 °C'dir. Alevlenme Tehlikesi: Motorin, benzine nispeten daha düşük sıcaklıklarda tutuşma kabiliyetine sahip olmasına rağmen buharlaşma özelliği daha düşük olduğu için alevlenme tehlikesi de daha düşüktür.
Mazotun son kullanma tarihi yoktur bekleyen mazotun rengi değişir kalitesi artar. Benzin öyle değildir 6 ay sonra kullanılamaz hale gelir tortu yapar dıştan takma motorlardaki arızaların sebebi budur. Mazottan korkmayın.
DEpo kapağın kapalı olduğu sürece sorun olmaz. Boş kalmasından çok daha iyidir. Ayrıca önmli olan depoyu tam dolu bırakmanızdır. taşarcasına hatta.
şişe vb. kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satımı yasaklanmıştır.
Benzin, motorine göre çok daha hızlı tutuşan bir maddedir. Motor içerisinde benzinin tutuşmasını sağlayan parça ise bujidir. Bujiler, benzini tutuşturacak kadar sıcaklık açığa çıkarırlar. Bu nedenle araca yanlış yükleme yapıldığı zaman motor ya motorini ateşlemeyi başaramaz ya da başarsa bile oldukça zorlanır.
Kokuları farklıdır, dizel yakıt benzinden daha ağırdır, motorin benzine göre çok daha yavaş buharlaşır, kaynama noktası suyunkinden çok daha yüksektir. Motorin benzine göre oldukça yağlıdır ve mazot olarak anılır. Mazot daha ağır bir sıvı olduğundan çok daha yavaş buharlaşır.
- Aracınızın egzozundan gelen siyah renkteki duman mazot pompasındaki arızaya bir işarettir. Çünkü yakıt akışında oluşan düzensizlikler, aracın çalışmasını etkilerken yanma odasında olması gerekenden az ya da fazla yakıt, egzozdan siyah duman çıkmasına neden olacaktır.
Yakıt şirketleri, bu duruma karşı bir çözüm olarak yaz ve kış mevsimlerinde benzin içerisindeki hidrokarbon molekülü oranını farklı olacak şekilde düzenler. Kısacası benzin, güvenli depolama koşullarından çıkartıldığı an bozulmaya başlar.
Benzin değmeyen yüzeylerin korozyona uğrama imkanı yok. Fakat uzun süre depoda bekleyen benzin de oktan kaybı, dizellerde de setan kaybı olur.
Uzun süre bekleyen benzinde ateşleme olmaz. Sadece bu kadar. Depoya ya yeni yakıt eklersiniz, araç biraz vuruntulu çalışır ya da depo boşaltılır yerine yeni yakıt koyarsınız sıkıntısız çalışır motor.
DEpo kapağın kapalı olduğu sürece sorun olmaz. Boş kalmasından çok daha iyidir. Ayrıca önmli olan depoyu tam dolu bırakmanızdır.
Ya benzine dayanıklı bidon al ya da cam şişe kullan. Normal plastikler benzinde çözünür, hem kendini hem benzini bozar.
Berrak yeşil, sarıya kaçan koyu yeşil.
Motorin; mazot olarak da bilinen bir akaryakıt çeşididir. Karbon ve hidrojenden oluşan bu akaryakıt çeşidi, dizel motorlu araçlarda kullanılır. Motorinin kaynama noktası oldukça yüksek, buharlaşma eğilimi de hayli düşüktür.
Benzinin molekül zinciri, mazota kıyasla daha kısa olduğu için çalışma esnasında çok daha çabuk alev alır. Dizel yakıt olarak da tabir edilen mazot, benzinden daha ağır bir yakıt türüdür.
1 Litre Sıvı Yağ 0,91 kg eder. 1 Litre Benzin 0,7 kilogram eder. 1 Litre Mazot (Dizel) 0,85 kilogram .
Dizel yakıtın parlama noktaları 52 ve 96 °C (126 ve 205 °F) arasında değişmektedir. Dizel, sıkıştırmalı ateşlemeli bir motorda kullanım için uygundur.
Hava akımı içerisinde kendiliğinden tutuşma sıcaklığı; benzin (475-530oC), motorin (350oC) ve hidrojen için (585oC)'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri