Eğer hali hazırda bir okulda öğretmenseniz yaratıcı drama sertifikası sayesinde okulunuzda Yaratıcı Drama Kulübü açabilir, ayrıca danışman olarak hizmet sunabilirsiniz. MEB onaylı yaratıcı drama sertifikası sayesinde kreş ve anaokulu gibi okul öncesi eğitim kurumlarında eğitici pozisyonunda görev alabilirsiniz.
Yaratıcı Drama sertifikası ile Özel kurum ve Kuruluşlarda eğitim verebilirsiniz. Yaratıcı Drama sertifikası ile Anaokulu, Kreş, Kolej, Zeka Kulübü, Özel Okul ve Benzeri kurumlarda eğitici olarak görev alabilir Drama merkezi açabilirsiniz.
Drama, iletişim becerilerini, ekip çalışmasını, diyalogu, müzakereyi ve sosyalleşmeyi destekler. Hayal gücünü ve yaratıcılığı uyarır, insan davranışları ve empati hakkında daha iyi bir anlayış geliştirir. Drama eğitimi alan kişiler, eleştirel düşünebilir ve daha bilinçli kararlar alabilir.
Yaratıcı Drama Eğitmen Eğitimi Sertifika Programı eğitimine, eğitim sektöründe çalışan ya da çalışmak isteyen, lise ya da dengi eğitim düzeyinde okuma yazma bilen kişiler katılabilir. Bu kişiler arasında öğretmenler, eğitim danışmanları, idari personel veya öğrenci velileri gibi farklı meslek gruplarından olabilir.
Bu branşın eğitim süresi 120 saattir. Yaratıcılık becerisini genel amaç olarak hayatın içinde bir beceri şeklinde sunabilme ve yaratıcı drama becerilerini etkin olarak kullanabilme bilgi ve becerisinin kazandırıldığı programdır.
İlgili 34 soru bulundu
8. Drama kursunun bitiren bireylere aşağıdaki tabloda verilen değerlerin kazandırılması hedeflenmiştir. Genel kurs programlarında kredilendirilme yapılmamaktadır. Kurs programının süresi; günde en fazla 6 ders saati uygulanacak şekilde toplam 120 ders saatidir. belirlenmelidir.
Drama Tarihi, İletişim, Doğaçlama Eğitimi, Duyu Gelişimi, Rol Yapma ve Oynama, Yaratıcılık ve Hayal Gücü, Dramatik Oyunlar, Etkileşim, Sahne Çalışmaları, Oyun, Dans ve Müzik, Duyu Gelişimi ve Dekor/Kostüm Kullanımı, drama dersi konularını oluşturur.
Peki drama öğretmeni nerede çalışır? Drama öğretmenleri, genellikle ilköğretim, ortaokul, lise veya kolej gibi eğitim kurumlarında çalışırlar. Ayrıca, özel okullarda, sanat okullarında, tiyatro eğitimi veren kurumlarda veya çeşitli topluluk merkezlerinde de çalışabilirler.
eleman.net verilerine göre, Drama Öğretmeni 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 20.200 TL maaş alıyor. Drama Öğretmeni, 2024 yılında en düşük 19.100 TL alırken, en yüksek 25.600 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Drama Öğretmeni, Temmuz 2023 yılında ortalama 14.200 TL maaş alıyordu.
Yaratıcı Drama egzersizi, Yaratıcı Drama Eğitmenleri açabilir. Yaratıcı Drama Eğitmeni olmak için de geçerli bir sertifikanız olmaktadır. En az 320 saat eğitim ile bu sertifikaya sizlerde sahip olabilirsiniz. Kamu Üniversitesi Onaylı, Eğitmenlik Belgeleri ve sertifikaları ile egzersiz açabilirsiniz.
Üniversitelerin Tiyatro-Drama bölümünden mezun olmak da meslek için yeterlidir. Bunun dışında özel eğitim veren kurumlarda Milli Eğitim Bakanlığından onaylı olarak verilen kurslara katılıp sertifika sahibi olunabilir.
Kendine güven duyma, bağımsız düşünme ve karar verme becerisini geliştirir. Farklı olay ve durumlarla ilgili deneyim kazandırarak yeni davranışlar geliştirmeyi sağlar. İş birliği yapabilme özelliğini geliştirerek, sosyal ve psikolojik duyarlılık yaratır.
Yetişkinler için drama eğitimi, yaratıcılığı teşvik eden, iletişim becerilerini geliştiren ve kişisel büyüme sağlayan önemli bir eğitim yöntemidir. Drama, tiyatro ve oyunculuk tekniklerini içeren interaktif bir süreçtir.
Çocuk drama eğitimi fiyatları 2500 ila 3000 TL arasında değişebilir. Bu kurslar genellikle MEB standartlarına uymaya çalışır, eğitmen kadrolarını geliştirmeyi hedefler ve öğrenci sayısını artırmak için çaba gösterir.
Öğretim elemanlarının, drama dersini verecek öğretmenlerin kimler olacağı konusunda kesin bir birliktelik bulunmamaktadır. Genellikle, “drama öğretmenliği olmalı ve sınıf öğretmenleri ile okulöncesi öğretmenleri vermelidir” görüşü hakim olmaktadır.
Drama Eğitmenliği Eğitimi alan kişiler drama eğitmeni olarak çalışabilir. Bu meslekte özellikle Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi, Sosyoloji gibi bölümlerden mezun olan kişiler daha avantajlıdır.
Dram eğitmeni, kendi deneyimlerinden yola çıkarak farklı tekniklerin yardımı ile öğrencilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunarak drama eğitimi veren meslek çalışanıdır. Drama eğitmeni, kişisel gelişim eğitimi verir. Çocukların sosyal gelişimlerini olumlu yönde etkiler.
eleman.net verilerine göre, Sınıf Öğretmeni 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 29.000 TL maaş alıyor. Sınıf Öğretmeni, 2024 yılında en düşük 22.200 TL alırken, en yüksek 42.500 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Sınıf Öğretmeni, Temmuz 2023 yılında ortalama 21.300 TL maaş alıyordu.
Bu çalışmada drama öğretmeninin sahip olması gereken yeterlilikler/beceriler incelenmektedir. Drama öğretmeni drama literatürü ve drama tarihi bilgisine, drama deneyimine, edebiyat bilgisine, olumlu bir atmosfer yaratabilme becerisine, doğaçlamayı manipüle etme vb. pekçok yeterliliğe ve beceriye sahip olmalıdır.
Drama eğitimi, okul öncesi olarak 4 ve 6 yaşları arasında olan çocuklarda başlanabilir. Özellikle 7 yaş öncesi drama eğitimine başlamak çocukların gelişim dönemi olduğu için çok yararlı olacaktır.
Drama öğretmenliği yapmak için yaratıcı drama sertifikası almalısınız. Yaratıcı drama dersini kimler verebilir diye düşünebilirsiniz. Üniversitesi onaylı 320 saatlik yaratıcı drama eğitmenliği sertifikası olanlar drama öğretmenliği yapabilir, MEB'de egzersiz açabilir.
Dört temel dil becerisini (konuşma, dinleme, okuma, yazma) ve olumlu iletişim becerilerini geliştirir. Kelimelere karşı takdir duygusu geliştirmeyi sağlar. Diksiyon ve nefes eğitimleri için teşvik edicidir. Ezber becerisini artırırken; ezbere dayalı eğitimden hayal gücüne dayalı eğitime geçmeyi de sağlar.
Eğitimde drama öğrenenlere, yaşantılara dayalı öğrenme, hareket yolu ile öğrenme, aktif öğrenme,etkileşim yolu ile öğrenme,sosyal öğrenme, tartışarak öğrenme, keşfederek öğrenme,duygusal öğrenme işbirliği kurarak öğrenme ve kavram öğrenme gibi çeşitli öğrenme türlerini bir arada sunan bir etkinliktir.
Drama Etkinlikleri Çocukların Farkındalıklarını Artırıyor!
Drama etkinlikleri okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin tamamına kendilerini fark etme, farklılıkları sorgulama ve keşfetme, değerlendirme ve analiz yapabilme, uyum gösterebilme ve hayal etme gibi beceriler kazandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri