Anti-aliasing ise, genellikle kenar yumuşatma olarak bilinir ve görsel keskinliği artırır. Ancak bu işlem, ekran kartının iş yükünü artırır ve FPS'yi düşürebilir.
Tek kişilik yahut sistemin stabil çalıştırmadığı oyunlar esnasında Anti-Alliasing açmak kesinlikle yarar sağlar. Hatta yüksek FPS alınabilecek olan oyunlarda FPS'yi sabitlemek suretiyle ekran kartının boş yere yorulmasının ve yüksek ısıya ulaşmasının da önüne geçilmesi mümkün hale gelebilir.
Anti-analising performansa etki eder dolayısıyla FPS kaybına neden olur.
Ancak, 4X MSAA gibi teknolojilerin kullanımı, grafik kartının daha fazla çaba sarf etmesine neden olarak FPS'yi olumsuz etkileyebilir. Kullanıcının, görüntü kalitesi ile FPS arasındaki dengeyi kurması önemlidir.
Ray-tracing özelliği aktif edildiğinde FPS (Frame Per Second) düşmeleri meydana gelmektedir. Bundan dolayı verimi düşüktür ve istenilen performansı verememektedir. Kartların fiyatı fiyat performans oranına göre çok yüksektir. Nvidia 2020 Sonbaharında RTX 3000 serisini satışa sunacaktır.
İlgili 15 soru bulundu
Cyberpunk'ta en yüksek ayarlarda DLSS kalitede ve RTX kapalı iken 70-80 FPS alıyorum. DLSS kapalı ise 60 FPS alıyorum. RTX açınca ise DLSS kapalı iken 24 FPS, DLSS kalitedeyken ise 40-45 FPS alıyorum. Neredeyse yarısına hatta fazlasına düşürüyor FPS'i.
Anti Aliasing kaç olmalı konusu üzerinde durulduğunda ilgili sonuçlar değerin arttıkça sonuçların daha iyi olduğunu göstermiştir. Bu nedenle çoğu kullanıcı daha net görüntü elde etmek için Anti Aliasing 2x yerine 4x kullanmayı tercih etmektedir.
VSync, gerektiğinde FPS'i sınırlayarak ekran yırtılması sorununu çözer. Monitörünüz belirli bir oyunun FPS'ine ayak uyduramıyorsa, VSync büyük fark yaratabilir. Ancak VSync, HDR gibi çözünürlüğü, renkleri veya parlaklık seviyesini iyileştiremez.
Oyunlar 60 FPS'de çalıştığında, genellikle daha akıcı ve tepkisel bir deneyim sunarlar. 120 FPS ve üzeri: Daha yüksek FPS değerleri, özellikle rekabetçi oyunculuk veya hızlı tempolu aksiyon oyunları için tercih edilebilir.
İkisi de cisimlerin kenarları yumuşatmaya yarıyor, kısacası ikisi de aynı görevi görüyor fakat FXAA daha iyi bir kalite sunuyor bunun yanında normal olarak tabii ki de performansdan ödün veriyor.
Oyunda aldığınız FPS'si arttırmak için kenar yumuşatma, gölgeler ve VSync gibi ayarları kapatmayı deneyebilirsiniz. Bu oyun zevkinizi minimum ölçüde etkilerken daha akıcı bir performans yakalamanıza yardımcı olacaktır.
Sorunuza gelecek olursak; hayır, düşürmez. Sağ olun hocam. Bana bir video önerebilir misiniz?
Evet düşer. Tıpkı CSGO oyuncularının ekran çözünürlüğünü en düşüğe alıp FPS arttırması gibi.
Kısaca msaa oyundaki ayrıntılara, fxaa da yüzeye çalışır bu işe yarar. Txaa var "Super Sampling Anti Aliasing" diye de geçiyor ama sadece 1x txaa mevcut en iyi ekran kartında bile.
Ekranımızda görünen siyah çizgi, aslında bir dizi siyah pikselin ard arda gelmesinden oluşuyor. Pixeller kare şeklinde olduğundan, çizgimize yakınlaştıkça testere gibi tırtıklı bir görünüm veriyor. Hem göze hoş gelmeyen, hem de çizgimizi gerçekçilikten uzaklaştıran bu problemi "Anti-Aliasing" çözer.
Ancak, oyunun gerekli kare hızı monitörün yenileme hızının altına düşerse, V-Sync'in etkinleştirilmesi FPS'nin monitörle eşleşmesi için daha da düşmesine neden olur.
Droplara genelde bir bileşenin zorlanması neden olur. Misal Windows arkada bir işlem yaparken RAM'i fazla yiyorsa ve yoruyorsa aynı anda oyun açık olması FPS droplarına neden olur.
Android'de 4X MSAA (Antialiasing) Nasıl Aktif Edilir? - YouTube. Genelde bilgisayar oyuncularının kullandığı MSAA, yani Multi Sampling AntiAliasing, eş yönsüz süzme olarak da tanımlanabiliyor. Grafiklerin kenarlarında oluşan tırtıklıkları gidermeye yarayan bu teknoloji, belli bir süredir Android'de de kullanılabiliyor.
FXAA (Fast Approximate Anti Aliasing): Aslen nvidia tarafından ortaya çıkartılan, pixeller arasında kontrast kontrolü yaparak o pixelin bir köşe(edge) olup olmadığını tespit eder, bu iki pikseli blend(karıştırarak) kenar yumuşatma yapar.
Oyun ayarlar-> Görüntü -> FXAA Kenar Yumuşatma -> Etkin. Üst tarafında kenar yumuşatma var, onu da 8xMSAA vs. yapabilirsen görüntü düzelecektir.
Diğer yandan, DLSS yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmaları kullanarak görüntü kalitesini yükseltirken FPS'nin de artmasını sağlar. Temel olarak, DLSS daha düşük çözünürlükte render yapar ve sonra görüntüyü yüksek çözünürlüğe yükseltir.
DLSS, oyunlarınızda FPS'yi artırıp güzel ve keskin grafikler oluşturmak için derin öğrenme sinir ağının gücünden yararlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri