160 saatlik teorik eğitimi tamamlayan kursiyerlerden uygulanacak sınavda başarılı olanların sözleşme imzaladıkları kurumlarda 80 saatlik uygulama yapmaları gerekmektedir. Uygulama eğitimlerinin yürütülmesi aşağıdaki hususlar doğrultusunda yapılacaktır.
Özel Eğitim Sertifikası; otizmli, Down sendromlu gibi özel gereksinimli bireylerin eğitiminde görev alacak öğretmenleri yetiştirmek üzere açılan eğitim sonunda alınan belgedir. Özel Eğitim Kursu Sertifikası, halk eğitim merkezleri tarafından 80 saatlik süreyle verilir.
Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Eğitimi Süresi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında oluşturulan eğitim programı 80 saat olarak planlanmıştır. 80 saatlik eğitim yaklaşık olarak 2 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
540 Saat Özel Eğitim Sertifikası, özel eğitim öğretmeni olarak ancak ücretli öğretmen pozisyonunda çalışmayı sağlar. Bu sertifikaya sahip kişiler, özel eğitim alanındaki kamu kurum ve kuruluşlarında, özel okullarda, rehabilitasyon merkezlerinde ve özel eğitim kurumlarında ücretli öğretmen olarak çalışabilirler.
Bu alanda okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi ya da sınıf öğretmenliği alanı mezunu olup Bakanlığımızca düzenlenecek 160 saat teorik ve 80 saat uygulama olmak üzere toplam 240 saatlik bir kurs düzenlenecek.
İlgili 28 soru bulundu
270 saatlik özel eğitim sertifikası, özel eğitim alanında çalışmak isteyen ancak özel eğitim öğretmenliği bölümü mezunu olmayan kişiler için bir fırsattır. Bu sertifika ile özel eğitim okulları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri gibi kurumlarda ücretli öğretmen olarak çalışılabilir.
Meb Onaylı Sertifika bakanlık tarafından lisanslı özel yada kamu kuruluşları eliyle eğitimini tamamlayan öğrencilere verilir. Meb Onaylı Sertifika almak için bakanlık tarafından lisanslı bir kurumda eğitiminizi tamamlayıp bakanlığı gözetmenleri kontrolünde sınava katılıp başarılı olmanız gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığının Kurs Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanmıştır, Eğitim programı uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleşecektir ve 380 saatlik içerik 2 ay sürecektir.
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sunan özel eğitimlere katılarak özel eğitim öğretmeni olarak da çalışmak mümkündür. Mesleki gelişimlerini devam ettirmesi bireyler, alanları ile ilgili gelişmeleri sürekli takip ederler.
2022 Yılı Alan Değişikliği Başvuru İşlemleri başladı fakat MEB Alan değişikliği başvurularında üniversitelerden alınan 540 saatlik sertifikaları kabul etmiyor.
Özel eğitimin yeni kurulduğu bir üniversiteden hangi yoğunlukta bilgi ile mezun oldunuz. Ayrıca İLK ATAMA da SERTİFİKALILAR BAŞVURAMAZ.
Özel eğitim sertifikası kursu; Zihinsel engelliler öğretmenliği, Özel Eğitim Rehabilitasyon yardımcı öğretmenliği, olarak isimlendirilmiştir.
Program Eylül ve Şubat aylarında başlar. Bu 15 hafta boyunca süren 120 saatlik bir programdır. Katılımcılarımızın, kursa başlamadan önce sitemizde bulunan seviye tespit sınavına girmesi gerekmektedir.Seviye Tespit Sınavı İTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu Test Ofisi tarafından hazırlanmıştır.
Özel okul öğretmenleri, "https://e-kurs.meb.gov.tr" internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden başvuru yapabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2008 yılında oluşturulan eğitim programı 270 saat olarak planlanmıştır. 270 saatlik eğitim yaklaşık olarak 3 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
Özel eğitim öğretmenliği kursuna katılmak için herhangi bir ön şart yoktur. Ancak kursa katılmak isteyenlerin en az lise mezunu olmaları ve özel eğitim alanına ilgi duymaları gerekmektedir.
Sertifikanızda 0-72 Ay Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Yazacaktır.
Anaokulu ve kreşlerin yanı sıra , Diyanet İşleri Bakanlığının Okul Öncesi Eğitimleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Meslek Eğitim Kursları, Halk Eğitim Merkezleri ve İsmek gibi kurumlarda Çocuk Gelişimi alanında çalışabilmektedirler.
936 Saat sürecek olan Çocuk Gelişimi Eğitimi ile Kamu ve Özel sektör kurumlarının talep ettiği 936 saatlik çocuk gelişimi sertifikasına sahip olabilirsiniz.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika, almış olduğunuz eğitimi belgeleyen, alanınızda uzmanlığınızı kanıtlamanızı sağlayan bir belgedir. Milli Eğitim Bakanlığı kurs sertifikasına sahip olduğunuzda hem özel hem de kamu kuruluşlarında iş imkanına sahip olabilirsiniz.
Özel eğitim sertifikası şu mesleklerce alınabilir; Branş öğretmenleri. Eğitim fakültesi mezunları
MEB onaylı sertifikalar ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak düzenlenen eğitim programlarının sonunda verilen belgelerdir. Bu sertifikalar, belirli bir meslek veya beceri alanında yeterliliği gösterir ve bu alanda çalışma imkânı sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri