Anayasa'nın 93'üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü tatile girmesi gereken TBMM'nin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 13 Haziran 2023 tarihli 4'üncü Birleşimi'nde karar verildi.
Seçimler sonrası yoğun bir çalışma dönemini tamamlayan Meclis 16 Temmuz itibarıyla tatile girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi tekrar 1 Ekim 2023 tarihinde açılacak.
Resmi Gazete'de yer verilen kararda, TBMM'nin 15 Temmuz Cumartesi gününden başlayıp 1 Ekim Pazar günü saat 14.00'te toplanmak üzere tatile girmesine, Genel Kurulun 14 Temmuz tarihli 16. birleşiminde karar verildiği kaydedildi. Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK? Geçtiğimiz Temmuz itibarıyla tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi tekrar 1 Ekim 2023 tarihinde açılacak.
İlgili 45 soru bulundu
MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK? Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim'de çalışmalarına başlayacak.
TBMM 28. dönem milletvekilleri listesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28. döneminde (2 Haziran 2023 - günümüz) görev yapan, 14 Mayıs 2023 tarihinde seçilen milletvekillerinin listesidir.
Bir yasama yılı içinde üç aydan fazla tatil yapılamaz. Ara verme : Madde 6 – Ara verme, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onbeşgünü geçmemek üzere çalışmalarını ertelemesidir.
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kutlanan ulusal bayram.
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, önceki gün Meclis'in toplanmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Son yapılan zamları ve ekonomideki kötü gidişatı görüşmek üzere CHP ve muhalefet partileri ile birlikte Meclis'i 25 Temmuz Salı günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırmak üzere dilekçemizi TBMM ...
Bir yasama yılı içinde üç aydan fazla tatil yapılamaz. Ara verme : Madde 6 – Ara verme, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onbeşgünü geçmemek üzere çalışmalarını ertelemesidir.
Türkiye'de yasama dönemi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iki milletvekili genel seçimi arasındaki süre olup, Anayasa uyarınca uzatılmadığı veya seçimler yenilenmediği takdirde beş yıldır. 1 Ekim'de başlayıp 30 Eylül'de sona eren süreye "yasama yılı" denir.
Kurtulmuş, yeterli sayıda milletvekilinin imzası ile yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, TBMM Genel Kurulu'nun, Anayasa'nın 93'üncü ve Meclis İçtüzüğü'nün 7'nci maddeleri gereğince, 8 Ağustos 2023 Salı günü saat 15.00'te toplanması için çağrıda bulundu.
Yasama yılının son mesajları verildi, 1 Ekim'de buluşmak üzere vedalaşıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci dönemin ilk yasama yılı sona erdi. 2,5 aylık tatil başladı.
Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2024 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan 2024 Pazartesi ile 12 Nisan 2024 Cuma tarihleri arasında yapılacak.
23 Nisan Törenleri
Atatürk'ü anarak başlanan törenlerde daha sonrasında şiirler okunur, şarkılar söylenir ve dans gösterileri yapılır. Küçücük çocuklar yöresel kıyafetler giyerek ülkenin her yerini tanıtırlar. Milli bayram coşkusu yaşamak istersen/isterseniz 23 Nisan törenlerine katılabilirsin.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama organıdır. 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere kurulmuştur. Asli görevi yürütmeyi denetlemektir ve yasama erkini kullanır.
21 Nisan Cuma günü Ramazan Bayramı'nın 1. günü başlayacak ve 23 Nisan Pazar günü 3. ve son günü kutlanacak.
Anayasa'nın 93'üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü tatile girmesi gereken TBMM'nin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 13 Haziran 2023 tarihli 4'üncü Birleşimi'nde karar verildi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bugün 103. yılını kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 23 Nisan 1920 tarihinde Ankara'da açılan ilk 'Büyük Millet Meclisi', Türkiye'nin Milli Mücadele tarihinde bir dönüm noktası niteliğinde.
Türk Anayasa hukukunda savaş hâli ilanı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkeye gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına karar verilmesi yetkisi, milletlerarası hukukun meşru saydığı hallerde, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkisindedir.
TBMM Genel Kurulu toplantıları Salı günleri 15:00-21:00, Çarşamba ve Perşembe 14:00-21:00 saatleri arasında TRT-3 kanalından ve internet üzerinden; bunun dışındaki gün ve saatlerde çalışma yapılması durumunda ise sadece internet üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır.
TBMM 2. dönem milletvekilleri listesi, 11 Ağustos 1923 - 26 Haziran 1927 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmış milletvekillerinin listesidir. Bu dönemde bağımsız olarak seçilebilen birkaç vekil dışında hepsi Birinci Grup'tan seçildi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarını oluşturan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 97. Yıldönümünü ve “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı kutlamanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz.
TBMM Kütüphanesi Genel Kurul toplantısı olduğu günlerde Genel Kurulun bitimine kadar, Genel Kurulun olmadığı günlerde 09:00-18:00 saatleri arasında, Meclisin tatile girdiği günlerde ise 08:30-17:30 saatleri arasında, hizmet vermektedir. Genel Kurulun toplantıları dışında sadece hafta içi hizmet vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri