Meditasyon sırasında seçilecek tütsü çeşidi kişinin zevkine bağlı değişir. Fakat sıklıkla sandal ağacı ve buhur tercih edilir. Farklı kokulardan (çiçek, bitki meyve vs. ) tercih yapmak isteyenler için meditasyon için başka popüler tütsüler vardır.
Rahatlamana ve gevşemene yardımcı olmak: Çalışmalar, özellikle lavanta gibi spesifik kokuların, sinir sistemlerimiz üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Bir meditasyon ve huzur hali uyandırmak için lavanta veya sandal ağacı kokulu tütsüler kullanabilirsin.
Tütsü yaparken çiçekler, taze otlar ve ağaç kabukları kullanılabilir. Evde doğal tütsü yaparken karanfil ve gül gibi çiçeklerin yaydığı hoş kokudan yararlanabilirsiniz. Bununla birlikte leylak, yasemin, lavanta, sardunya gibi rayihası yüksek olan çiçekler tütsü yapımı için idealdir.
Tanecik şeklindeki ya da tanecik formundaki tütsü çeşitleri, genellikle bir kömür vasıtasıyla yakılır. Kömürler tamamen parlayıp sonrasında beyaz renge dönene kadar yakılmalıdır. Bunun ardından kömürün üzerine bir miktar tütsü paleti konumlandırabilirsiniz.
Yasemin: Gerginliği giderir, yatıştırıcı etkisi ile tazelik hissi verir. Limon otu: Sakinleştirir, zihinsel berraklığı artırır ve duygusal yorgunluğu giderir. Lotus ve beyaz misk: İç huzur ve sükunet duygusunu pekiştirir. Opium: Gevşemeye yardımcı olur, uyku düzenini iyileştirir.
İlgili 39 soru bulundu
Lavanta Tütsüsü: Lavanta tütsüsü uykusuzluğu, üzüntüyü ve depresyon etkilerini azaltmak için kullanılmaktadır. Ayrıca geceleri uyumadan 1 saat önce kişinin yakacağı lavanta tütsüsü uykuya dalma sürecini hızlandıracaktır.
Tütsü yakacağınız ortamda mutluluk, huzur ve dinginlik istiyorsanız amber, vanilya ve lavanta tütsüleri sizin için ideal seçimler arasında yer alacaktır.
Tütsü yakmak da cinlerden korunmak için en etkili yöntemlerden biridir. Özellikle “üzerliksin, havassın, her bir derde devasın, sen bu evde daimken, kaza bela savarsın” diyereküzerlik yakmak, karanfil çatlatmak âdeti de yaygındır (Uluğ, 2017: s. 212).
Bir çeşit doğal tütsü olan adaçayı, pek çok kişinin hayatına ufak dokunuşlar yapar. Adaçayı tütsüsü yakacak kişilerin pek çoğu şu soruyu düşünebilir: Adaçayı yakmak dinen uygun mudur? Tütsü yakmak kötü kokuyu temizlediği için dinen bir sakıncası görülmemiştir.
Adaçayı ve Palo Santo, en bilinen nazar tütsüleridir.
Üzerlik tütsüsü (nazar otu tütsüsü olarak da bilinmekte) yüzyıllardır Anadolu'da düğünlerde, cenaze törenlerinde, kötü bir olaydan hemen sonra veya iyi bir olaydan sonra yakılarak kötü enerjiyi ve nazarı uzaklaştırmak için kullanılıyor. Yakılan ortamdaki kötü enerjiyi dağıtıp daha çok başarı ve sağlık getirirmiş.
Tütsünün ne sıklıkla yakılması gerektiğine dair bir kural yoktur. Bulunduğunuz ortamı, eşyalarınızı ve bedeninizi tütsüleme ihtiyacı duyduğunuz veya rahatlamak istediğiniz her an tütsü yakabilirsiniz.
Halk arasında nazar değen kişileri iyileştirmede kullanılan bir baş- ka yöntem tütsü yakmaktır. Tütsü için genellikle üzerlik otu, bunun yanı sıra çörek otu, tuz, kuru karanfil vb. kullanılabilir.
Lavanta, antioksidan bileşenlerden oluşan bir içeriğe sahip. Bu nedenle lavantanın yakılması sonucunda ortaya çıkan duman, havada biriken bakterileri temizlemeye yardımcı olur. Havanın temizlenmesi ise kirli hava sebebiyle tetiklenen alerjik astım gibi rahatsızlıkların semptomlarının hafiflemesine katkı sağlayabilir.
Limon (Lemon) Tütsü Limon tütsü, limon çiçeğinden üretilir. İçi kıpır kıpır eden ferahlıktaki kokusu tütsülediği ortama neşe ve coşku getirir. Şifada, aşk acısı dindirmede ve yatıştırıcı olarak kullanılır.
Hangi formda üretilmiş olursa olsun, tüm buhurlar yakılarak kullanılıyor. Tütsüyü yakabilmek için öncelikle kibrit veya çakmakla uç kısmından tutuşturmak gerekiyor. Dumanın tütmeye başlamasının ardından buhur hafifçe üflenerek söndürülüyor. Böylece içten içe yanarak aromatik kokusunu yaymaya devam edebiliyor.
Tütsülerin yakılmasıyla havaya karışan küçük parçacıklar, solunum yollarını tahriş edebilir, astımı tetikleyebilir, çeşitli cilt yakınmalarına neden olabilir hatta kansere yol açabilir. Gebelik ve emzirme döneminde evlerinde tütsü yakılan çocukların ileride lösemi risklerinin arttığı gösterilmiştir.
adaçayı yakmak; astım, alerji, bronşit ve diğer solunum rahatsızlıkları olanlar için rahatlatıcı olabilir. ancak tütsüleme sırasında dumanı solumak, herhangi bir solunum rahatsızlığını kötüleştirebilir. o yüzden tütsüyü yaktığınız odaya girmeden önce duman temizlenene kadar bekleyin. tütsüleme sonrası pencerenizi açıp ...
Bu iş bidattır, caiz değildir.
İslam Teolojisine göre Allah Hz.Adem'i yaratmadan önce bütün cinlerin anası olan Şahratü'n-nâr'ı yaratmıştır.
Adaçayı yakmak, adaçayı yapraklarının tütsü olarak kullanılmasıdır. Bu uygulama, yüzyıllardır çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Adaçayı yakmak, özellikle negatif enerjiden kurtulmak isteyenler için yaygın bir uygulamadır. Adaçayı tütsüsünün, insanı sakinleştirici bir etkisi olduğuna inanılmakta.
Lavanta tütsü: Koruma ve sevgi için kullanılır. Pozitif bir enerji getirir, kalp çakrasını açar ve zihni sakinleştirir. Gül tütsü: Aşk ve tutku için harikadır. Negatif enerjiyi sevgi enerjisine dönüştürür.
Dişil Enerji Tütsü; kalbi açan zarif ve hoş kokulu Gül, denge içinde sakinleştiren dinlendiren Lavanta ve Portakal aromalarından oluşmaktadır.
Tarçın kabukları tatlı ve eşsiz kokusu ile ortamdaki negatif havayı dağıtır. Şifada, iştahsız insanların tedavisinde ve kan basıncının dengelenmesinde kullanılır. Tütsüler, meditasyon, ferahlama, kötü kokuları bastırma, bio enerji, çakra açma vb. nedenlerle binlerce yıldır kullanılmaktadır.
Bazı otlar kaygıyı hafifletme ve stresi frenleme özellikleriyle biliniyor. Özellikle lavanta, sandal ağacı, limon otu, yasemin, papatya aromalı tütsüler zihni sakinleştiriyor; kasları gevşetiyor ve stres hormonu salınımı azaltıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri