2. Ömür boyu gözetim altında bulunmayı gerektiren ve sürekli tedavi ile yaşamını sürdürebildiği bedeni, zihinsel, spastik ya da görme engellilik haline ilişkin tam teşekküllü askeri hastanelerden, ağır engellilik durumuna ilişkin atamaya esas % 60 ve üzeri olduğunu belirtir sağlık raporu ile müracaat edecektir.
Engelli memurun istediği yere tayin edilmesi ilk olarak, engelli memurun tayin talebi, sağlık durumunu etkileyecek bir sebebe dayanmalıdır. Örneğin, engelli memurun iklim koşullarından dolayı sağlık sorunları yaşıyor olması gibi nedenlerle istediği yere tayini yapılabilir.
Engellilik durumu devam ettiği sürece kurumlarca isteği dışında memurun yeri değiştirilmez.
Devlet Memurları Anne ve Babasının Sağlık Sorunları Sebebiyle Tayin İsteminde Bulunabilir.
Engelli / Eski Hükümlü işçinin tayin hakkı var mıdır? 4857 sayılı İş Kanununun 30. Maddesi kapsamında, aynı il sınırları içerisinde engelli /eski hükümlü kontenjan fazlası olması durumunda tayini mümkündür.
İlgili 26 soru bulundu
Edinilen ilgiye göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 4 /D sürekli işçilere nakil ve tayin hakkı veren bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Buna göre 4/D sürekli işçiler, memurlarda olduğu gibi mazerete dayalı olarak tayin hakkına sahip olabilecek.
Memur tayin hakkı; Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte, öğrenim, eş, sağlık ve can güvenliği durumunda vardır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ''Yer Değiştirmeleri'' düzenleyen 72. ve devamındaki maddelerde memur tayin hakkı düzenlenmiştir.
SağlıK özrü nedeniyle yer değiştirmek isteyen öğretmenler, yer değiştirmeye esas gerekli belgeleri bir dilekçeye ekleyerek kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.
Eğer kişi, görev yerinin değişmemesi durumunda sağlık tehlikesinin süreceğini kanıtlayabiliyorsa sağlık mazereti tayini talep edebilir. Sağlık durumu mazereti tayini için kişinin, tam teşekküllü bir hastaneden, sağlık kurulu raporu alması gerekir.
İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Kamu Denetçiliği Kurumu, Danıştay tarafından yönetmelikte yer alan "bu haktan bir defadan fazla yararlanamaz" ibaresi iptal edildiği ve yeni bir düzenleme yapılmadığı için, engellilik mazeretinden dolayı ikinci kez yapılan nakil talebinin karşılanması gerektiğine karar verdi.
Engelli memur tayin dilekçesi ne zaman sonuçlanır? Engelli memur tayin dilekçesi ile tayin talep etmeniz durumunda, başvuru yaptığınız kurumun yapısı ve çalışma yoğunluğuna göre 15 gün ile 2 ay süre içinde sonuçlanır.
Bu durumda olup hizmet gereği başka bir yere atanan memurlar özel kanunlarda ayrık bir husus ve istisna gözetilmediyse ayrıldığı hizmet alanına yeniden atanamayacaktır. Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanması hizmet gereği kişinin rızası dışında zorla olur.
EKPSS sınavına katılmak için belirlenen engel oranı var mıdır? Sınava girebilmek için engellinin, %40 ve üzeri engel oranının bulunması gerekmektedir.
Engel Türleri; zihinsel engelli, işitme engelli, görme engelli, ortopedik engelli, dil ve konuşma engelli, ruhsal ve duygusal hastalığı olanlar, süreğen hastalıklı, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olanlar olarak sekiz gruba ayrılmaktadır.
Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli personel alımları her yıl düzenli olarak yapılmaktadır.
eş özrüne göre öncelikli olur muyum? Evet, sağlık durumu özründen dolayı öncelikli olursunuz.
Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
Başvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki “MEBBİS Mazeret Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu” doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecektir. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecektir.
*Sağlık Mazeret tayininde ailesindeki birinci derece yakınını kullanarak tayin isteyen bir kişi ancak 3+1 yani 4 yıl sonunda bundan yararlanır. *Eşi özel sektörde çalışan bir kişi 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra tayin isteyebilir.
MEB yayımladığı il içi ve illerarası yer değiştirme duyurularında " zorunlu hizmet yükümlüsü olanlardan, zorunlu hizmet kurumlarında çalışmakta iken 18.06.2023'de muaf olanlarda 3 yıllık çalışma süresi aranmayacağı" yer aldı.
Mazereti sona eren personel, bulunduğu il D ve C hizmet grubundaysa talebi halinde yerinde bırakılır. Aksi halde ilk kurum içi naklen atama döneminde ilan edilecek boş kadrolara başvurur ve hizmet puanına göre ataması yapılır.
3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.
Yönetmeliğe göre öğretmenlerin il dışı yer değiştirmeye başvurabilmesi için bulunduğu ilde 3 yıl çalışması gerekmektedir.
İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerde başvurular, 25-29 Temmuz'da alınacak ve atamalar 1 Ağustos'ta ilan edilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri