Mekiğin faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz: Mekik çekmek, vücudun tamamının daha fazla yardımcı olduğu için metabolizmanın daha hızlı çalışmasına katkı sağlıyor. Karın ve bel kaslarının daha güçlü bir hale gelmesine yardımcı oluyor. Kan basıncını dengelemeye yardımcı oluyor.
Bu bilgiye ek olarak mekik kaç kalori yaktırır sorusunun da cevabını verelim: Ortalama 70 kilo ağırlığındaysanız 10 dakika içerisinde 50 mekik çekerek 90 kalori yakabilirsiniz. Buna ek olarak 74 kilo ağırlığındaysanız aynı işlemle 99 kalori yakarken 88 kilo olan birisi de 117 kalori yakar. Mekik Çekmek Faydaları Neler?
Bölgesel kas gelişimi mümkündür ancak bölgesel yağlanmadan kurtulmak pek mümkün değildir. Vücut yağını azaltmak için, yağ nerede depolanmış olursa olsun genel bir çalışma, cardiyo antrenman ve özel bir diyet şarttır. Her gün 100 mekik çekmenin size getirisi olsa, olsa sırt ağrıları ve kronik bel problemleridir.
Mekik karın yağlarını eritiyor: YANLIŞ!
Karın yağlarını eritmek için özel karın egzersizleri yapmak, örneğin mekik çekmek, sanılanın aksine çok etkili olmuyor. Doğrusu hiçbir egzersiz lokalize yağları eritmek için özel etkiye sahip değil.
Livestrong Vakfı'na göre, her gün 25-50 tekrar ile üç set mekik çekemk, karın kasları oluşmasını ve şekillenmesini sağlıyor. Bunu kardiyo ve kuvvet antremanı ile birleştiriyorsanız, egzersizinizi sadece haftada üç kez yapmanız gerekiyor.
İlgili 45 soru bulundu
Her insanın fizyolojik yapısı ve gün içerisindeki vakti farklıdır. Bu sebepten dolayı mutlaka kişi kendi kapasitesine bağlı olarak mekik çekmelidir. Burada önemli olan kaç tane mekik çekmek değil her gün düzenli olarak bu egzersizi gerçekleştirmektir.
Mekik çekmek, vücudun tamamının daha fazla yardımcı olduğu için metabolizmanın daha hızlı çalışmasına katkı sağlıyor. Karın ve bel kaslarının daha güçlü bir hale gelmesine yardımcı oluyor. Kan basıncını dengelemeye yardımcı oluyor.
Ortalama 70 ila 90 kilo ağırlığındaki bireyler için:
70 kilo ağırlığında olan bir kişi, 10 dakika içerisinde 50 mekik çekerse 90 kalori yakar. 74 kilo ağırlığında olan kişi ise aynı işlemi yaparak 99 kalori yakar. 88 kilo olan kişiler de 10 dakikada 50 mekik çekerek 117 kalori yakarlar.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Göbek bölgesi ne kadar zamanda erir? Beslenme ve egzersizi uygulamaya başladığınız ilk günden itibaren karın yağları erimeye başlar. Her insanın göbek yağı farklı miktarda olduğu için 2 haftada istediği sonuca ulaşan da olur bir yılda ulaşan da.
Günde 100 mekik çekmek, karın kaslarını güçlendirmeye ve tonlamaya yardımcı olabilir. Bu da zamanla daha belirgin ve sıkı bir karın bölgesine yol açabilir. Ayrıca bu egzersiz rutini genel vücut kondisyonunu artırabilir ve postürü iyileştirebilir.
1 kilogram vücut ağırlığını kaybetmek ortalama olarak 7.700 kalori açığı gerektirir. Pratik olarak, günlük 500-1000 kalori eksikliği, haftada yaklaşık 0.5-1 kg kayıp sağlar. Ancak, bu değerler genel rehber niteliğindedir ve bireysel faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir.
Doğru ve düzenli şekilde mekik çekmek, 2-3 ay gibi bir sürede karın bölgesindeki yağların, özellikle doğumdan sonra gitmeyen fazlalıkların giderilmesini sağlar. Düzenli olarak mekik çekmek göbek eritmeye yardımcı olur.
Normal şartlarda bir dakika boyunca yapılan plank hareketi, 10 kalori yakacaktır. Dik bir duruşun oluşmasına ve yağ yakımına yardımcı bu egzersiz, her gün uygulanmalıdır.
tabiki yapilir ama karninizda yag varsa yapacaganiz kas onlarin altinda kalir :) Farklı mekik varyasyonlarıyla geliştirebilirsin karın kaslarını.
- Göbek eritmek için hangi spor veya egzersizleri önerirsiniz? Yürüyüş, bisiklet ve diğer kardiyo hareketleri yağ yakımının artmasına yardımcıdır. Bunun yanında karın hareketleri bu bölgedeki kas kitlesinin artmasına katkı sağlar. Mekik, plank, crunch gibi egzersizler kas yapılanmasına yardım eder.
Eğer göbek bölgenizdeki yağları vermek istiyorsanız her gün düzenli olarak kefir tüketmelisiniz. Lahana, karnabahar, bürüksel lahanası, brokoli: Tüm bu sebzeler sağlıklıdır. Diyet dönemlerinde haşlanarak tüketilmeleri tavsiye edilir. Ayrıca zeytinyağlı şekilde tüketilmeleri halinde vücuda oldukça faydalıdırlar.
Kilo vermeye karar veren ya da diyete giren pek çok kişi 1000 kalori kaç kilo (KG) yapar sorusunu merak ediyor. Bunun cevabı ise 1000 kalori alımının toplamda 142,5 grama eşit olmasıdır. Yani gün içerisinde 1000 kalori alındığı düşünülürse, bir hafta içerisinde 1 kilo almak anlamı taşır.
Kişiden kişiye değişmekle birlikte 10 bin adım yaklaşık 6 ve 8 kilometre arasında değişen bir mesafeyi ifade etmektedir. Bu uzun mesafede tempolu yürüyüş ve koşu ile yakılan kalorinin artması sağlanabilir. Yapılan araştırmalara göre 10 bin adım atıldığında ortalama 500 kalori harcanır.
· Mekik çekmeye başlarken karın içeri doğru çekilir ve o bölgeye baskı oluşturularak karın kaslarının daha iyi çalışması sağlanır. Baş, boyun ve omuzlar aynı anda kalkarak vücut hafif kıvrılır. Gelinen tepe noktasında 1-2 saniye kadar beklenir ve aynı şekilde geri yatarak bu süreç tekrarlanır.
Mekik çekmek için öncelikle ısınmak gerekir. Aksi halde sakatlanmalar yaşanabilecektir. Mekik çekerken konuşmak ya da bir şeyler yemek kesinlikle yasaktır.
Tok karna yapılan spor, bedeninizin daha fazla yorulmasına yol açar. Yemekten 2-3 saat sonra spor yapmak sağlık açısından daha uygundur. Yediklerinizi sindirmek için spor yapmadan önce yaklaşık 1 ila 2 saat beklemelisiniz. Eğer kırmızı et gibi ağır yemekler yediyseniz, bu süre uzayabilir.
Ayak tabanlarınız zemine tam basmalıdır. Baş dik karşıya bakmalı ve çene ile göğüs arasındaki mesafe korunmalıdır. Daha sonra karnı içe çekerek kürek kemiği, boyun ve baş bölgesinden aynı anda güç alarak yerden kalkılmalıdır. Bu sayede hem kaslarınız doğru çalışmış olur hem de yanlış hareketler kadar zorlanmazsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri