Melamin kapı nedir? Melamin kapı, kırılmalara karşı dayanıklı, sudan, nemden ve ısıdan etkilenmeyen, uzun yıllar kullanılabilen bir malzeme olan melaminden imal edilir. Melamin kapılar oldukça dayanıklıdır. Güneş ışığından, rüzgardan, yağmurdan etkilenmez.
Melamin kapılar kolay temizlenir, hijyeniktir ve dekoratiftir. Montajı kolay yapılır. Güneş ışınlarına ve çizilmelere, darbelere karşı dayanıklılığı diğer kapı çeşitlerine göre daha yüksektir. Uzun ömürlüdür.
PVC Kapılar
Çok farklı renk ve desen seçeneğine sahiptir. Çizilmelere ve darbelere karşı Melamin kapılara göre daha dayanıklıdır. Melamin kapılardan ayıran en önemli özellikleri, farklı desenler çizilebilmesi ve yüzeyindeki MDF'nin daha kalın olmasıdır.
Melamin kaplı kapılar, daha uygun fiyatlıdır ve kolay temizlenirler, ancak doğal ahşap kapılara kıyasla daha az dayanıklıdırlar. Özetle, Amerikan kapılar doğal ahşap dokusu ve yüksek kaliteli işçilikleri ile dikkat çekerken, melamin kaplı kapılar daha uygun fiyatlı ve daha kolay bakım gerektirirler.
Melamin kapılarda 6mm MDF kullanılmaktadır. Çizilme solma ve sararma yapmaz uzun ömürlüdür.
İlgili 42 soru bulundu
Melamin kapı, kırılmalara karşı dayanıklı, sudan, nemden ve ısıdan etkilenmeyen, uzun yıllar kullanılabilen bir malzeme olan melaminden imal edilir. Melamin kapılar oldukça dayanıklıdır. Güneş ışığından, rüzgardan, yağmurdan etkilenmez. Kolayca silinir, çabuk kurur.
PVC oldukça dayanıklı ve kaliteli bir malzeme olduğu için kapı imalatında sıklıkla tercih edilir. Bu yüzden PVC kapılar da her sene olduğu gibi 2023'de de oldukça fazla tercih edilmektedir.
En kaliteli iç oda kapısı türü Lake kapılardır. Doğal olarak bu iki kapı arasından da yine Lake iç kapı türü daha kalitelidir diyebiliriz. Bunun sebebi daha sağlam olması, boyasının daha kaliteli olması, daha estetik görünüme sahip olması ve her türlü desende üretilebilmesidir.
Melamin ürünler kırılmaya ve çizilmeye karşı dayanıklıdır. Özel hammadesi sayesinde uzun süre kullanım için idealdir ürünlerde hiç bir şekilde deforme meydana gelmez. Melamin ürünleri uzun kullanımı sonucu renk değiştirmez.
Melamin Avantajları
Dayanıklılık: Melamin son derece dayanıklı, çizilmeye karşı dayanıklı, su geçirmez, leke tutmaz ve temizlenmesi kolaydır.
Melamin kapılar, yüzeyinde Melamin denilen bir kaplama malzemesiyle kaplanmış oda kapılarıdır. En önemli özellikleri darbelere karşı dayanıklı olması ve yüzeyinde ağaç desenlerine sahip kaplama seçenekleri bulunmasıdır.
Bir kovaya su doldurun, içine az bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Sünger yardımıyla kapınızı narince silin. Ardından duru su hazırlayın ve mikrofiber bez yardımı ile sabun kalmayana dek silin. Ardından kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
Lake kapılar pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Dolayısıyla kapı yüzeyine elinizi sürdüğünüzde pürüzsüzlüğü hissetmiyorsanız kapının orijinal lake olmadığını düşünebilirsiniz. Orijinal lake kapıların buhar ve nem gibi dış faktörlerden etkilenme ihtimali düşüktür. Aynı zamanda temizlikleri kolay bir şekilde yapılabilir.
Kullanım alanları: Neme ve suya karşı dayanıklı olan melamin kapı suyla temas ettiğinde deformasyona uğramamakta, bozulmamaktadır. Bu nedenle banyo kapısı olarak bile kullanılabilir.
Fugalı melamin kapılar, genellikle (MDF) ahşap bazlı malzemelerin üzerine melamin reçine, folyo vb ürünler uygulanarak üretilir. Melamin reçine, kapının yüzeyine dayanıklılık ve kolay temizlenebilirlik sağlar.
Melamin kaplı MDF, diğer bir tabirle MDFLAM, MDF yüzeyinin düz veya desenli dekoratif kâğıt ile kaplanmasıyla elde edilir. Melamin kaplı yonga levha, diğer bir adıyla SUNTALAM, yonga levha yüzeyinin düz veya desenli dekoratif kâğıt ile kaplanmasıyla elde edilir.
Bu büyük fark plastikten yapılan ürünlerin zamanla bakteri üretir hale gelerek insan sağlığını tehdit etmesine karşın; Melaminden elde edilmiş ürün tamamen hijyenik kalıp ve asla bakteri üretmemekte ve insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmamaktadır.
Melamin, nitrojen açısından zengin, ucuz ve birçok laminat, plastik, kaplama, yapıştırıcı ve mutfak gereçlerinin imalatında kullanıldığı için yaygın olarak bulunan bir kimyasal maddedir. Ahşap esaslı panel endüstrisinde çoğunlukla melamin kullanılır, ancak çok çeşitli başka uygulama alanları da vardır.
PVC kapı ve pencereler üretim maliyeti düşük ürünlerdir. Bu yüzden örneğin lake veya laminat kapılara göre çok daha ucuzdur. PVC kapılar ve pencereler hava koşullarına karşı oldukça dayanıklıdır. Yazın sıcağa kışın ise soğuğa karşı yalıtımlıdır.
Amerikan kapı yüzeyi mdf kaplıdır ve standart fabrikasyon ölçülerdedir. Burada tek dikkat edilmesi gereken nokta, yüzey mdf malzemesinin kalınlığıdır. 3mm, 4mm, 5mm yada 6mm olarak imalatı yapılıyor ve en sağlamı 5mm-6mm yüzey kaplaması olanıdır.
Çelik kapılar, fiziken sağlam ve darbelere karşı da son derece dirençlidir. Özel olarak tasarlanmış çelik kapı üst kilit sistemleri de güvenlik önlemleri için kullanılan bir diğer modeldir.
MDF Kapılar Nedir? MDF kapılar, oldukça kaliteli ve üzerinde oluşturulan desen ve oymalar ile bozulmayan bir yapıya sahip olan, işlenmesi kolay malzemelere sahip bir kapı çeşididir. MDF kapılar CNC ile işlenebilmektedir. Bu yüzden oldukça kolay işleme ve dekor verilebilme özelliğine sahiptir.
Amerikan Panel Kapılar genellikle beyaz ve kahve tonlarını tercih ederler. Bu renkler uyum oranı yüksek renklerdir. Yani evinizdeki mobilyalar koyu tonda olsa da, canlı tonda olsa da beyaz ağırlıklı olsa da tercih edebilirsiniz. Modernliği, şıklığı ve yapısı sebebiyle Amerikan panel kapılar evinize uyacaktır.
HDF'den üretilen iki adet kapı yüzeyi arasına köknar, ladin ve çam ağaçlarından elde edilen ahşaplar konur. Dolayısıyla Amerikan kapılar son derece kaliteli ve dayanıklı bir yapıya sahip olduğu için uzun yıllar boyunca herhangi bir deforme olmadan kullanılabilir.
Kaliteli ahşap, MDF veya melamin kapılar ise farklı ön yüzey genişliğine sahiptir. Lüks ve kaliteli iç kapı modelleri arasından ortama doğallık katmak için ahşap kapılar tercih edilebilir. Beyaz renk Amerikan kapılar ise iç mekanın ferah ve sade görünüm kazanmasında etkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri