Melek kanadı çiçeği süs bitkisi olarak çok yaygındır. Evlerde, ofislerde ve iş yerlerinde kısacası kapalı yaşam alanlarında da her zaman yetiştirilebilir. Sarmaşık benzeri görünümü ve yaşam alanlarına renk katan yapısı ile tercih edilen bir yeşil saksı bitkisidir. Genellikle saksı çiçeği olarak yetiştirilir.
On beş- yirmi yedi santigrat derece aralığındaki sıcaklıklar melek kanadı bitkisi için idealdir. Bilhassa on santigrat derecenin altındaki sıcaklıklar bu çiçek için uygun değildir. Bu sebep ile kış mevsimi geldiğinde çiçeğinizi ılık bir mekana almalı ve rüzgar alabileceği mekanlardan uzak tutmanız gerekir.
Melek kanadı; iç mekânlarda bakılan sarmaşık süs bitkisidir. araceae familyasına ait olan bu bitki, Syngonium podophyllum türüdür. Bu bitkinin bir diğer adı ise ok başı çiçeğidir. Melek kanadı çiçeğinin anavatanı ise Brezilya, Bolivya, Ekvador ve Meksika'dır.
Kendi doğal ortamında yeşil yaprakları arasında göze çarpmayan beyaz çiçekleri vardır. Bu bitkinin çiçekleri ilerleyen dönemlerde meyve verebilmektedir. Fil Kulağı Bitkisinin Bakımı Nasıl Olmalıdır? Fil Kulağı bitkisi bakımı hakkında bilmeniz gereken pek çok püf noktalar vardır.
Fil Kulağı çiçeğinin çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olur. Bitki köklerinden ayrılıp ufak bir saksıya dikilip sulama ve bakımına devam edilmelidir.
İlgili 38 soru bulundu
Yeni ekilmiş pileanız 1 ay içinde köklenecektir.
ALOCASİA POLLY - FİL KULAĞI - 17 CM PLASTİK SAKSIDA
Aydınlık ve yarı güneşli ortam bitkisi olan Alocasia Polly fil kulağını andıran büyük gösterişli yaprakları ve zebra çizgili gövdesi ile nadir bulunan türlerden biridir. Anavatanı Güneydoğu Asya olan Alocasia Polly - Fil Kulağı bitkisinin bakımı zahmetli değildir.
Bitkiniz daha sonra kök çürümesi yaşayabilir. Bu durum sadece alt yapraklarda oluşuyorsa korkmanıza gerek yok Alocasia yeni yaprak verebilmek için alt yapraklarını döker.
Köklendirme işlemi için gövde, dal, yaprak ya da kök kısımlarının kullanılması mümkündür. Kesilen kısımlar, belirli bir süre boyunca steril bir alanda nemli ve besleyici bir yerde tutularak köklenmesi için bırakılır. Sonrasında yeni saksı içerisinde dikimi yapılarak bitkinin büyümesi için ideal şartlar oluşturulur.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Melek kanadı çiçeği özellikle aydınlık ortamları sevmektedir. İç mekanda bakılacaksa özellikle perde arkası gibi yerleri daha çok sevmektedir. Melek kanadı çiçeğinin ışığa yakın bir yerde durması gerekmektedir. Bulunduğu ortamın düzenli bir şekilde havalandırılması gerekmektedir.
Kalanşo çiçeği ne zaman açar? Kalanşo çiçeği sonbahardan ilkbahara kadar açar.
Melek kanadı ve fil kulağı isimleriyle de bilinen bu bitki, evde bakılmak için uygun değildir. Evcil hayvanlar ve insanlar için zehirli kabul edilir. Ficus ağacı olarak da bilinen ağlayan incir, özellikle astım ve lateks alerjisi olan kişilerde, alerji semptomlarını tetikleyebilir.
Melek kanadı çiçeği süs bitkisi olarak çok yaygındır. Evlerde, ofislerde ve iş yerlerinde kısacası kapalı yaşam alanlarında da her zaman yetiştirilebilir.
Zinyaların tohumu kuruyan çiçek yapraklarında bulunur. yetiştirebilirsiniz. Zinya tohumları ilkbaharda (Mart-Mayıs arası) ekilir. Tohumları 1 cm den fazla derine ekmemeye ve çimlenme döneminde toprağının nemli kalmasına özen gösterin.
Kanayan Kalpler Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Sarmaşık cinsinden bir çiçek olduğundan yaprakları dolana dolana gelişimini sürdürür. Taze körpe ve gelişen yeni dallar, temas ettiği yüzeye dolanarak uzar. Diplerde gelişen sürgünlerden çoğalır.
Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak.
Çiçek coşturan, bitkilerin ihtiyacı olan bitki besini takviyesini sağlayan gübredir. Günümüzde çiçekçilerde paketlenmiş, kullanıma hazır olarak satılan gübreler bulmak mümkün. Ancak dilerseniz evdeki besinleri de çiçek coşturan olarak kullanabilirsiniz.
Çay posası, bitkilere doğal gübre olmaktadır. Birkaç öğünlük çay posasını bir kapta biriktirin ve saksı büyüklüğüne göre posaları dağıtın. Bitkilerin köklerine dağıtılan çay artıkları, toprağın böceklenmesini ve kurumasını önlemektedir. Bu yöntemi haftada 1 defa deneyebilirsiniz.
Doğrudan güneş ışığı istemeyen barış çiçeği aydınlık ortamları sever. Bulunduğu yerin ideal ısısı da 10-28 derece arasında olmalı. Barış çiçeği sıcak havalarda nemli olmalı. Bunun için yapraklarına ara ara su püskürtülebilir. Kış günlerinde de haftada 1-2 defa sulama yeterli olacaktır.
Nemli bez ile düzenli olarak yaprakları silmek de bitkinin sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Dua çiçeği ne sıklıkla sulanır sorusuna yanıt arayabilirsiniz. Haftada bir kez toprak yüzeyi tam kurumadan sulamaya özen gösterilmesi gerekir. Dua çiçeğinin toprağının kurumamasına dikkat edilmelidir.
Deve tabanı bitkisi gün ışığı aldığı ortamlarda daha hızlı gelişim gösterir. Düzenli ve kireçsiz bir su ile sulama yapmanız önerilir. Gün ışığı sever ancak yaprakları sarıya dönmeye başlarsa gün ışığından biraz uzaklaştırmanız onu mutlu edecektir. Yapraklarını arada sırada süngerle hafifçe silebilirsiniz.
Alocasia yüksek oranda nemi sever. Kuru ve nemsiz alanlarda yaprak kenarları sararmaya başlayacaktır. Alocasia bol ışık alan bir yerde olmayı sever. Evcil dostlarımız için toksik etkilidir.
Filin büyük ve geniş kulakları vücut ısısını kontrol etmeye yarar. Afrika fillerinin kulakları daha büyük olur ve sırtları içbükeydir. Asya fillerinin ise kulakları daha küçük olur ve sırtları dışbükey ya da düzdür.
Alocasia Macrorrhizos ender bulunan Fil kulağı türlerinden biridir. Alocasia, Güney ve Orta Amerika'nın tropikal yağmur ormanlarında ortaya çıkmıştır. Avrupa'da, bu bitki çoğunlukla sıcak oturma odasında dekoratif bir yapraklı bitki olarak kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri