Kızılkanat, sarı balık, kadife filan diye balıklar tutuyorlar.
5 sene öncesine kadar dalaman çayında sadece sazan ve çay balıkları varken son yıllarda yukarılarda açılan onlarca alabalık çiftliği ve bu çiftliklerden kaçan balıklar nedeniyle çayda alabalık da görülmeye başlanmıştır. Çay balığı dalaman çayı etrafındaki köylerde yaşayanlar tarafından pişirilerek yenmektedir.
Olta Balıkçılığı - Düzce
Bu alanlar; Hasanlar Baraj Gölü, Topuk Yaylası Göleti, Efteni Gölü, Kurugöl Tabiat Parkı, Torkul Yaylası Göleti, Yayakbaşı ve Muncurlu Göletleri, Melen Nehri, ilimizin Karadeniz'e kıyısı olan Akçakoca vb. alanlardır.
Ağaçların ve bitkilerin bol olduğu yerlerde büyük balıklar bol bulunabilir.Bu gibi yerlerde yılan,sazan ve bıyıklı balıkların bol olarak bulunacağı tahmin edilebilinir. Nehirlerde, akarsularda geniş durgun alanlar ve bu alanlarda ağaç gölgeli kuytu yerler balıkların saklandığı yerlerdir.
Karadeniz Türkiye balık üretiminin %76'sını karşılar. Başta hamsi olmak üzere 3 kabuklu ve 38 balık türü avlanır. Karadeniz'den avlanan balıkların; %61,5'i hamsi, %26'sı çaça, %4,3'ü Karadeniz istavriti, %2'si palamuttur.
İlgili 44 soru bulundu
Dalyan kanalları aynı zamanda DALKO (Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi) doğal balık üretim merkezidir. Burada doğal ortamda çupra,levrek ve kefal üretilmektedir. Bunların yanında Dalyan'daki balık türleri: Lahoz, Mırmır, Sazan, Yılan Balığı, Barbun.
Akya, sinarit, trança, fangri, mercan, çipura ve yazılı orkinos gibi balıklarından peşinde koşarken oltanızı her çekişte yaşadığınız mutluluğa ortak oluyoruz. SKY Fethiye markası, Fethiye ve Ölüdeniz bölgesinin en güzel ve verimli meralarında balık avı turları gerçekleştiriyor.
Gümüş balığı, kefal, mezgit, berlam, tekir ve barbunya çok tutulur.
Çokda çeşit balık avlarsınız. Özellikle Gopez(Kupes) ve İstavrit yüzünüzü hep güldürür. Ayrıca Mercan, Uskumru, Karagöz ve şanslıysanız Çupra da yakalama şansınız var.
Kefal, çipura, levrek, sinarit, fangiri, sardalye, hamsi, dil balığı, mercan, mırmır, ısparoz, palamut, istavrit, karagöz, uskumru, kupes ve tirsi ama ille de barbun… Nerede balık varsa İzmir Körfezi'nde zaten vardır ve fazlasıyla vardır.
Bodrum deniz ürünleriyle de oldukça ünlüdür. Satılan balıklar genellikle yakın yörelerde avlanan balıklardır. Barbun, Çipura, İzmarit, Karagöz, Küpes, Levrek, Lağos, Siğnarit, Tekir, Sarpa, İskorpit, Mercan, Kefal, Isparoz, Kalamar, Ahtapot bunlardan bazıları.
Didim'de levrek, çipura, zargana, sinagrit, mercan, turna, kofana, karagöz,sarıgöz ve sayamadığım bir çok balık çeşidi çeşitli aylarda av verir. Zargana; Didim sularında her zaman bulunsada av dönemlerinde oldukça büyük ve fazla bulunan balıktır. 80 - 100 cm boyunda olanlarına rastlanır.
Bu bölgede bol miktarda Kefal, Sarpa ve Gopez bulunur. Bırakma takımlarla avlanırsanız Çupra, Mırmır ve Karagöz alma şansınız var. Bu balıkların olduğu yerlerde haliyle Levrek ve Baracuda da olacağından At-Çek ile avlanmayada son derece müsaittir. Özellikle sabah suyu diğer vakitlere nazaran daha iyi av verir.
Gölde çok lezzetli sazan ve alabalıkları olta ile avlamak serbesttir. Göl etrafında önceki yıllarda çekimleri yapılan bir film için inşa edilen yel değirmeni şeklinde yapılar bulunmaktadır.
Munzur Gözeleri'ndeki kayaların arasından çıkan sularla beslenen ve nesli koruma altında olan kırmızı benekli alabalık ile su samurlarına ev sahipliği yapan Munzur Çayı'nda, şu sıralar ak ve sazan balıklarının üreme yolculuğu yaşanıyor.
Ayrıca göl çevresinde turna, şah kartal, balıkçıl, balaban, saz delicesi, uzunbacak gibi türler doğal yaşam imkanına sahiptir. Tatlı su balıklarından sazan, karabalık ve kerevit çıkan gölde olta ile balık avlanabilmektedir.
Tarımda en önemli faaliyet zeytin ve hububat üretimidir. Konumu itibariyle zengin deniz ürünlerinin bulunduğu Gökçeada'da her zaman taze balık bulunmaktadır. İstavrit, kolyoz, uskumru, sinarit, levrek, sarpa, çipura, mercan ve barbun gibi balıkların fazlası ada dışına yollanmaktadır (Anon. 2005).
Gökçeada balık türlerine örnek vermek gerekirse: uskumru, kolyoz, orkinos, kılıç, sardalya, uskumru, kolyoz, orkinos, kılıç, palamut, istavrit, barbunya, tekir, kırlangıç, sarpa, melanur, mercan, karides, ıstakoz, kalamar ve ahtapot…
Game of Fishing Güney Ege'nin ve Akdeniz kıyısının kesiştiği nokta olan doğal güzelliği ile ünlü Ölüdeniz'den sizleri profesyonel balık avı turuna davet ediyor. Akya (amberjack), Lambuka (mahi mahi), Yazılı Orkinos (tuna) ve Sinarit (red snapper) yakalayabilir ayrıca çeşitli türler keşfedebilirsiniz.
Avlanabilen balık türleri arasında; istavrit, menekşe, barbunya, tekir, karagöz, mırmır, gün balığı, gelincik, ispari, levrek, kefal, kılıç, palamut, torika, kofana, uskumru, kolyoz, karides ve ıstakoz yer almaktadır. Ayrıca ilin önemli ihraç ürünlerinden olan beyaz kum midyesi de yörede bol miktarda bulunmaktadır.
Ege'de avcılığı en çok yapılan bazı balık türleri: Berlam, barbun, çipura, dil balığı, fener, hamsi, kraça istavrit, izmarit, karagöz, kefal, kılıç, kolyoz, kupez, levrek, lahoz, lüfer, mercan, orfoz, palamut, sardalya, sinarit, tekir, tirsi, uskumru ve yazılı orkinos türleri öne çıkıyor.
Marmara Denizi Canlıları
Halen deniz içerisinde, hamsi, sardalya, istavrit, kefal, deniz yıldızı, lüfer, karagöz, palamut, izmarit, mezgit, çipura gibi balıklar yaşamaktadır.
Bandırma'da hamsi, palamut, sardalya ile kabuk deniz ürünleri; Ayvalık'ta papalina, barbun, levrek, mercan, lüfer, izmarit, lezzetle yenilebilecek deniz ürünlerinden bazılarıdır. Bal, bal mumu, polen, arı sütü elde etmek için arıcılık sektörü Balıkesir'in her yöresinde yaygındır.
İstanbul oldukça fazla balık çeşitliliğine sahip bir şehir. Mevsime göre eşkina, levrek, sarıkanat, lüfer, kalkan, minakop, istavrit, mezgit, zargana ve palamut gibi balıkları İstanbul'da avlayabilirsin. Özellikle Galata Köprüsü civarındaysan bol miktarda istavrit ve çinekop da tutabilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri