Membran inşaat sektöründe su yalıtım malzemeleri anlamınada gelmektedir. Bu tür membranlar, binaların temellerini, duvarlarını, çatılarını su sızıntılarına ve nem hasarına karşı korumak için kullanılır.
Membran sözcüğünün kelime anlamı, çevreleyici katmandır. Yapı sektöründe ise suyun sahip olduğu yıkıcı etkileri önlemeye yardımcı olan bir izolasyon malzemesine verilen addır. Membran kullanımı ile binaların ömürlerinin uzatılması, can ve mal kayıplarının önlenmesi mümkün hale gelmektedir.
İnşaat sektöründe, yapılan çatı ve temel gibi suyla temas eden yerlerinde yalıtımı sağlamak amacıyla kullanılan ve yağmur suyunun döşeme betonuna geçmesini engellemeye yarayan malzemelerin temel adıdır.
Membran aslında secici geçirgen olan yapılara verilen isimdir. Inşaat sektöründe de su yalıtımı alanında kullanılan bu malzemelere membran adi verilmektedir. Su yalıtım membranı ise, bir yüzeye döşenen ince bir su geçirmez malzeme tabakasıdır. Bu tabaka geniştir ve suyun içinden geçmesine izin vermez.
EPDM Membran Kaplama
Her türlü hava koşullarına karşı yüksek bir dayanıklılık sunan EPDM, olası bina hareketlerinde ayrılma yaşamaz. Modern yapılarda sıklıkla kendine yer bulabilen bu membran çeşidi, %100 yalıtım görevi görür. Ayrıca UV ışınlarına karşı dayanıklı olduğu da kanıtlanmıştır.
İlgili 31 soru bulundu
Membran, genellikle pencerelerde kullanılan PVC malzemesiyle kaplandığı için sararma, solma yapmaz.
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
Temeller ve toprak altında kalan diğer yapılarda su yalıtımı, beton koruma veya nem yalıtımı amacıyla kullanılır. Beton dökümü ve donatı montajı öncesinde (ön ısıtma veya açık alev kullanılmadan) uygulanır. Uygulandığı beton yüzeye tamamen ve kalıcı olarak yapışır.
Tutunduğu yüzeye iyi yapışma sağlayan sıvı membranlar uygulandığı zeminin ve duvarın yapısını alır. Uygulandığı yüzeyde kalın bir film tabakası meydana getirir. İyi nüfuz edebilmesi için fırça yardımıyla yapılır. Uygulama kalınlığı, yapılacak alanın ve zeminin yapısına göre belirlenir.
1 top PVC membran 44 m2 , TPO membran ise 32 m2 yer kaplamaktadır. Ancak bini mesafelerinin dikkate alınmasıyla yaklaşık olarak bu değerler PVC membranda 38 m2 TPO membranda ise 28 m2 olmaktadır.
Membranlar çeşitli modül tiplerine sahip olmaktadır. Membranlar genel olarak düz plaka, içi boşluklu fiber, tübüler ve çoklu delik olmak üzere yaygın olarak dört farklı şekilde üretilmekte ve kullanılmaktadır.
BITULINE, temellerin ve bodrum katlarının su yalıtımını sağlayan, modifiye bitüm esaslı su yalıtım membranıdır. BITULINE deprem bölgesi olan ülkemizdeki yapıların gerek çatı gerekse de temellerinin hayati önem taşıyan su yalıtımı için ideal bir malzemedir.
Genel olarak beton ve ahşap yüzeylere uygulanır.Başka yüzeylere de yapışması mümkün olmaktadır.
Su sızdırma eşiği oldukça yüksektir ve su yalıtım işleminde kullanılması en uygun malzemedir. Alevin yayılmasına ve yangına karşı dayanıklılık gösterir.
Membran'ın çeşitli anlamları bulunmaktadır. Fakat yapı malzemelerinde ayırıcı ya da seçici geçirgen malzemelerin genel adıdır. Çatılarda ve temellerde yağmur suyunun döşeme betonuna geçmesini önlemek amacıyla kullanılan malzemelere denilmektedir.
Temel su yalıtımı uygulamalarında yatayda tek kat olarak uygulanan bitüm esaslı proof su yalıtım membranlarının üzerine koruma betonu atılmasına gerek kalmadan donatı yerleştirilir ve temel betonu dökülür (Bkz. Şekil 2-3-4).
Evet yapılır. ISONEM THERMAL PAINT Isı Yalıtımında Müthiş Buluş. İç cephe, dış cephe ya da çatı ve terasa uygulanabilir.
Membran inşaat sektöründe su yalıtım malzemeleri anlamınada gelmektedir. Bu tür membranlar, binaların temellerini, duvarlarını, çatılarını su sızıntılarına ve nem hasarına karşı korumak için kullanılır.
Uygulama iki kat şeklinde yapılır: İlk membranın yüzeye serilip, ısıtılıp yapıştırılmasından sonra ikinci bir membran daha 10 cm binili olacak şekilde ilkinin üzerine uygulanır. Böylece tüm çatı yüzeyinin membran ile kaplanması sağlanır.
EPDM membran yapıştırıcısı iki farklı çeşidi ile karşımıza çıkar. Bunlardan birincisi EPDM polimer yapıştırıcı ve ikincisi ise EPDM silikon yapıştırıcıdır.
Zeminde çukur ve çıkıntılar bulunmamalıdır. Uygulama yapılacak beton yüzeyler ıslak ve nemli olmamalı, yeterli priz alma süresi tamamlanmalıdır. Ayrıca uygulama yapılacak yüzeyin yanı sıra yakın çevresi de toprak, çamur gibi etmenlerden arındırılmalıdır. Öncelikle zemine bitüm esaslı astar uygulanması tavsiye edilir.
Membran Türlerinin Farklı Fonksiyonları
Membran ses yalıtımı için ise OSB, döşeme, ve beton çeşitleri üzerine uygulanabilir. Kullanılacak alana bağlı olarak değişebilen “1 top membran kaç kg?” sorusuna ise 33 kg olarak cevap verilebilir. 1 top membran ve 1 membran rulo aynı ağırlığı verir.
2mm Membran – 5 METRE.
Membran Kalınlığı Kaçtır? Membranlar 2-3-4 mm kalınlıklarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri