Uzun ömürlü binaların adeta sırlarından biri olan membran, es geçilmemesi gereken bir uygulamadır. Bu özel malzeme, ısı ve su yalıtım süreçlerinde başarıyla uygulanır. Isı yalıtımlarında kullanılması sayesinde binayı kış aylarında soğuktan yaz aylarında ise sıcaktan korur.
Membran, su yalıtımı özelliği ile binaları neme ve su sızıntısına karşı korurken, ısı yalıtımı yönüyle ise binaları kışın soğuktan, yazın sıcaktan korur.
Bitümlü su yalıtım membranları, uygulanacağı yerde +5°C'nin üzerindeki sıcaklıkta 24 saat bekletildikten sonra +5 °C üzerindeki sıcaklıklarda uygulanmalıdır.
Membran inşaat sektöründe su yalıtım malzemeleri anlamınada gelmektedir. Bu tür membranlar, binaların temellerini, duvarlarını, çatılarını su sızıntılarına ve nem hasarına karşı korumak için kullanılır.
Her türlü hava koşullarında ( yağmur, kar v.b ) rahatlıkla uygulanır. Hava koşulları imalat kalitesini etkilemez.
İlgili 18 soru bulundu
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
Zeminde çukur ve çıkıntılar bulunmamalıdır. Uygulama yapılacak beton yüzeyler ıslak ve nemli olmamalı, yeterli priz alma süresi tamamlanmalıdır. Ayrıca uygulama yapılacak yüzeyin yanı sıra yakın çevresi de toprak, çamur gibi etmenlerden arındırılmalıdır. Öncelikle zemine bitüm esaslı astar uygulanması tavsiye edilir.
MEMBRAN ASTARI, her marka bitümlü membran uygulamasından önce astar olarak kullanılır. Üstün yapışma özelliği sayesinde, üstüne uygulanan bitümlü membranların, yüzeye daha sağlam ve boşluksuz yapışmasını sağlar.
Su izolasyonunda kullanılan membranlar yapıların su geçirmeye ve rutubete karşı korunmasında önemli bir rol üstlenirler. 1 top PVC membran 44 m2 , TPO membran ise 32 m2 yer kaplamaktadır. Ancak bini mesafelerinin dikkate alınmasıyla yaklaşık olarak bu değerler PVC membranda 38 m2 TPO membranda ise 28 m2 olmaktadır.
Membran aslında secici geçirgen olan yapılara verilen isimdir. Inşaat sektöründe de su yalıtımı alanında kullanılan bu malzemelere membran adi verilmektedir. Su yalıtım membranı ise, bir yüzeye döşenen ince bir su geçirmez malzeme tabakasıdır. Bu tabaka geniştir ve suyun içinden geçmesine izin vermez.
En iyi membran filtre 2023 yılında üretilen buzsu code membran filtresidir. Eğer bir membran filtre alacaksanız veya membran filtrenizi yenilemeyi düşünüyorsanız kesinlikle tercih edilmesi gereken ürün Buzsu Code Mebran filtresidir.
Tutunduğu yüzeye iyi yapışma sağlayan sıvı membranlar uygulandığı zeminin ve duvarın yapısını alır. Uygulandığı yüzeyde kalın bir film tabakası meydana getirir. İyi nüfuz edebilmesi için fırça yardımıyla yapılır. Uygulama kalınlığı, yapılacak alanın ve zeminin yapısına göre belirlenir.
Temeller ve toprak altında kalan diğer yapılarda su yalıtımı, beton koruma veya nem yalıtımı amacıyla kullanılır. Beton dökümü ve donatı montajı öncesinde (ön ısıtma veya açık alev kullanılmadan) uygulanır. Uygulandığı beton yüzeye tamamen ve kalıcı olarak yapışır.
Expanded Polistren (EPS) Levhalar: Petrolden elde edilen, kapalı gözenekli beyaz renkli bir ısı yalıtım levhasıdır. Karbon takviyeli olanlar gri renktedir. Bünyesindeki gözeneklerde hareketsiz ve kuru hava bulunur. Bilinen en iyi ve ekonomik ısı yalıtım malzemesidir.
Su yalıtım membranının kurumasından sonra duvarın üzerine sıva tabakası yayılır. Duruma göre çimento tabakası da yapılabilir. Böylelikle membran dış etkenlere karşı korunmuş olur. Duvar eskisinden çok daha dayanıklı hale gelmiş olur.
Düzgün biçimde yalıtım yapılmayan yapılarda sürekli olarak su sızdırma ve rutubet gibi sorunlar görülür. Bu sorunları çözmenin en etkili yolları arasında sıvı veya kauçuk membran kullanımı yer alır.
Uygulama iki kat şeklinde yapılır: İlk membranın yüzeye serilip, ısıtılıp yapıştırılmasından sonra ikinci bir membran daha 10 cm binili olacak şekilde ilkinin üzerine uygulanır. Böylece tüm çatı yüzeyinin membran ile kaplanması sağlanır.
3 mm membran kaç metrekare? SİM 3Mm Membran, Pengen, Fok, Panda Su Yalıtım Memranı, Çatı Memranı 10 M2.
Membranlar çeşitli modül tiplerine sahip olmaktadır. Membranlar genel olarak düz plaka, içi boşluklu fiber, tübüler ve çoklu delik olmak üzere yaygın olarak dört farklı şekilde üretilmekte ve kullanılmaktadır.
Membran uygulama sonrasında geotekstil keçe serilecek koruma betonu yapılması gerekmektedir. Koruma beton uygulama sonrasında temel donatı imalatı yapılması gerekmekte ve bu aşamada temel yalıtımının korunması gerekmektedir.
Bu gibi durumlarda temel altında (tabanda) bir kat polyester keçe taşıyıcılı 3 mm kalınlıkta polimer bitümlü su yalıtım membranı uygulaması yapılır.
Şaloma ateşi ile uygulanabileceği gibi bazılarının kendinden yapışkan özelliği de vardır. Örneğin, çatı üzerinde su yalıtım membranı uygulamasında membranlar çatı üzerine serilir ve ardından şaloma ateşi ile ısıtılır. Sonuç olarak su yalıtım membranı zemine yapışır ve membran uygulaması bu şekilde devam eder.
Temel su yalıtımı uygulamalarında yatayda tek kat olarak uygulanan bitüm esaslı proof su yalıtım membranlarının üzerine koruma betonu atılmasına gerek kalmadan donatı yerleştirilir ve temel betonu dökülür (Bkz. Şekil 2-3-4).
Membran üzerine ISI YALITIMI yapılır mı? Evet yapılır.
Evet yapılır. ISONEM THERMAL PAINT Isı Yalıtımında Müthiş Buluş.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri