Düzenli egzersiz göğüsteki yağı kaybetmenize ve memenin altındaki kasları güçlendirerek küçülmesine yardımcı olur. Çünkü memelerde yağ payı bulunur. Tırmanma, bisiklet sürme, ve hızlı yürüme gibi aerobik egzersizler metabolizmanızı hızlandırır ve belirli bölgelerdeki yağları eritmenize yardımcı olur.
Günde 20 defa ağırlık kaldırma hareketinin uygulanması, göğüslerin küçülmesinde işe yaramaktadır. Yapılan egzersizler zor olmadığı gibi son derece eğlencelidir. Şınav egzersizinden ağırlık kaldırma egzersizine geçerken birkaç dakika dinlenmekte fayda vardır.
Spor sırasında glikoz tüketildikten sonra yağ dokusu kullanılır. Bu memelerdeki yağ dokusu da kullanılır, hacimce ve ağırlıkça yağ dokusu azalır. Hacimce memenin yarısından fazlasını oluşturan yağ dokusu %6-7 indiğinde, meme de hacimce yarıdan yarıya küçülecektir.
Ameliyatsız Meme Küçültmek Mümkün mü? Ameliyat haricinde etkili bir göğüs küçültme yöntemi yoktur maalesef. Ancak, fazla kilolu kişiler kilo verdiklerinde meme boyutları da bir miktar küçülebilir. Eğer göğüslerin büyümesine neden olan bir ilaç veya hastalık varsa öncelikle bu durum düzeltilmelidir.
Ameliyatsız Meme Küçültme yönteminde, memeye cerrahi olarak uzun kesiler yapılmadan, lokal anestezi ile meme içindeki fazla yağlar eritilmektedir. Göğüslerde sadece yağ fazlalığı varsa, 2 mm'lik bir delikten yağlar eritilip, meme küçültme gerçekleştirilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Ameliyatsız Göğüs (Meme) Küçültme Uygulaması
Uygulama lipo lazer ile gerçekleştirilir. Ameliyat izi bırakmayan uygulamada, eritme işlemiyle yağların büyük kısmı, vücut dışına çıkarılır. Kalan kısım ise fiziksel döngüde metabolize olarak atılır.
Uygun tekniklerle yapılan meme küçültme ameliyatı sonrası normalde memelerde tekrar büyüme görülmez. Ancak hastanın ideal kilosunu korumaya ve aşırı kilo almamaya dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde küçültülen memelerde yağ dokusu açısından büyüme olabilir.
Vücudunuzun yağı daha çok hangi bölgede depoladığına bağlı. Kilo aldığınızda memeleriniz de büyüyorsa kilo verince de küçülür büyük ihtimal.
Meme dokusu, yağ hücreleri, kanallar ve lobüllerden (süt bezleri) oluştuğu için en yaygın meme büyümesi nedeni aşırı kilo almadır. Kilo alıp verilse bile büyümesi kalıcılaşabilir.
Egzersiz yapmak meme şeklini değiştirmiyor. Memeler çoğunlukla yağ ve meme bezlerinden oluşur. Deri yaşla birlikte daha az elastik hale gelir ve meme bezleri küçülür.
Meme sarkmasından kurtulmanın en kesin yolu meme dikleştirme (mastopeksi) ameliyatıdır. Sporla memeyi dikleştirmek mümkün değildir. Çünkü göğüs kası memenin içinde değil, arkasında yer alır. Spor yaptıkça bu kasın gelişmesi sağlanır.
hayır büyütmez. sadece yumuşama ve sarkmaya yol açar.
Meme küçültme ameliyatının (reduction mammaplasty) tek farkı bu ameliyatta meme dikleştirilirken memenin içerisindeki bezlerden ve yağlardan bir kısmı ve bir miktar deri de alınarak yapılması. Böylece meme hem küçülür hem de şekli düzeltilir.
Ortalama büyüklükteki bir göğüs, kadın vücudunun yağ oranının %4-5'ini ihtiva eden kadın memesi yaklaşık 500 gram ağırlığında.
Kilo verdiğinizde vücudunuzun tüm bölümleri ile beraber göğüsler de küçülecektir. Ancak eğer göğüslerinizin daha fazla küçülmesini istiyorsanız verilen kilolar yeterli gelmeyebilir. Kilo vermek, göğüs küçülmesinde mutlaka etkili olacaktır ancak göğüs küçülmesi, kilo verme ile değil spor yapma ile doğru orantılıdır.
Ortalama olarak da 3 kg 800 gram vermek ise 2,5 santim inceltir. Bu hesaplara göre de mevcut kilodan 5 kilo vermek, 1 beden inceltmek anlamına gelir. Kısacası 1 beden incelmek istiyorsanız, 5 kilo vermek zorundasınız diyebiliriz.
Kilo verince vücudumuzda sadece göbek ve basen bölgemizde değişiklik olmaz. Kilo veren kadınların göğüs ölçüsü küçülür. Vücudumuzda yağ içeren bütün bölgelerde bir değişiklik yaşanabilir.
Kadınlarda meme büyüklüğü ve meme gelişimi genetik faktörlere, kilo alıp vermeye ya da gebelik ve emzirmeye bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Meme ile ilgili en çok rahatsız eden husus ise estetik duruşudur. Özellikle meme boyutu, sarkıklığı ve şekil bozuklukları pek çok kadını rahatsız etmektedir.
Memelerin gelişmesi (telarş) başlarken, menarş, bundan yaklaşık iki yıl sonradır. Son yıllarda genç kızlarda telarş yaşında daha erken yaşlara kayma olduğu bildirilmektedir. Meme gelişinin başlaması ortalama 9–8 yaşındadır. Ortalama 8–13 yaşlar arasında başlaması olağandır.
Tüm emzirme dönemi boyunca da meme dokusu yine hormonal etki altındadır ve hamilelik öncesine göre büyüktür. Hormonların etkisi geçip meme sütten kesilince hacim olarak birden küçülür. Hatta bu küçülme o kadar belirgin olabilir ki meme dokusunun hacmi hamilelik öncesinin bile altında kalabilir.
Eğer sizin göğüslerinizin büyük olmasının sebebi memede biriken yağ ise Liposuction yöntemiyle fazla yağ alınır ve göğsün küçülmesi sağlanır. Eğer yağ birikimi dışında meme bezi büyümesi varsa göğsün küçülmesi için jinekomasti ameliyatı gerekir.
Ameliyat sonrasında nadir olarak enfeksiyon ve kanama görülebilir. Meme başı duyusu olumsuz etkilenebilir. Ameliyat sırasında süt kanalları zedelenebileceğinden memenin süt verme potansiyeli düşebilir. Uygun şartlarda yapılmayan operasyonlarda pek çok farklı sağlık sorunu ortaya çıkabilir.
Göğüsleri küçültmek için operasyon haricinde kullanılabilen ilaçlar yoktur, öyle bir ilaç yoktur. Ancak daha küçük operasyonlar bulunmaktadır. Bu operasyonların en başında da Liposuction yöntemleri meydana gelmektedir.
Göğüsleri ellemek, sıkmak büyütme aksine sarkıtır. Göğüs büyümesi ancak kilo alınca ve doğum yapınca büyür oda gözle görülür büyüme olur, özellikle doğum yapan kadınlarda geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri