Kişilerde içe dönük ruhsal birçok probleme neden olan bu duruma en iyi örneklerden biri özellikle kadınların yaşadığı meme formu bozukluğu ve sarkma sorunudur. Meme sarkması; meme bezi, yağ dokuları ve memeyi göğüs kasına tutan Cooper Ligament doku bağlarının gevşeyerek uzaması sonrası meydana gelen bir deformasyondur.
Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, ilerleyen yaşlarda meme deformitelerinin daha sık görülebileceğini, fakat hızlı gelişim, hormon dengesizliği, genetik asimetriler, ani kilo kaybı gibi nedenlerden dolayı da erken yaşlarda, hatta ergenlik dönemlerinde de memede sarkmalar görülebileceğini belirtti.
Soğuk hava kompresi dokuların kasılmasını sağlar ve kasılan dokular göğüslerinizin yukarı kalkmasını sağlar. 2 adet buz küpü alın ve buz küpleri ile göğüs çevrelerine dairesel şekilde masaj yapın. Her göğüs için 1 dakika masaj yeterlidir.
Göğüsler meme dokusu denilen gland ve yağ dokularından oluşmaktadır. Hızlı kilo alınan durumlarda gland dokusunun büyüklüğünde bir değişiklik olmasa da yağ dokusu alınan kiloya bağlı olarak artmaktadır. Kilo alımında artan yağ dokusu ani kilo vermeye bağlı olarak azalacak ve deride sarkıklık oluşacaktır.
Göğüslerinizde sarkmayı önlemek için askı kasları bulunur. Bu kaslar, göğüs dokularının göğüs duvarınızdan asılmasını sağlayan bağlarla hizalanır. Push-up sutyen kullanımı bu kasların aktivitesini azaltır. Zamanla bu kaslar erozyona uğrayarak zayıflayabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Üstelik sütyen takmayanların memelerinin daha sıkı olduğu ve bu bölgedeki çatlakların da azaldığı kaydedildi. Araştırmacılar, sütyenlerin zaman içerisinde memeleri destekleyen kasları zayıflattığını, sütyen takılmadığında bu kasların daha aktif çalıştığını vurguladı.
Toparlayıcı sütyen kullanman yeterli mi? Toparlayıcı sütyenlerin farklı modelleri olsa da, balenli sütyen modellerini tercih ederek sen de göğüs ağırlığının tamamının göğüs kaslarına yüklenmesinin önüne geçebilir; böylece göğüslerin daha fazla sarkmasını engelleyebilirsin.
Besancon, Fransa'da bulunan Besancon Üniversitesi Hastanesi'nden spor tıbbı uzmanı Prof. Jean-Denis Rouillon'ın yaptığı 15 yıl süren araştırmanın sonuçlarına göre sütyen takmak kadınların göğüslerinin sarkmasını önlemiyor, aksine sarkmasına sebep olabiliyor.
Sarkan memelerin ameliyat olmadan dikleşmesi veya daha iyi bir görünüme kavuşması mümkün değildir. Çünkü memelerin sarkması diğer etkenlerin yanı sıra yer çekimiyle alakalı olan doğal bir süreçtir. Sarkmamış memelerde meme başı meme alt çizgisinin üzerinde kalmaktadır.
3) Meme ucunu yukarı bakması: Mükememel memede, meme ucu direk karşı tarafa ya da yere doğru bakmamalı; hafif yukarı doğru bakması çok daha hoş. Ama tabii ki gökyüzünü de görmemeli: 20 derecelik bir açıyla koyu renkli meme ucunun hafifçe yukarı dönmesi mükemmel memenin özelliklerinden biri.
Kısa sürelerde meydana gelen kilo değişiklikleri, sütyen kullanılmaması, hamilelik, kilo alıp verme, yaşlanma ile beraber yerçekiminin etkisi kadınlarda göğüs sarkmasına neden olur. Aşırı sigara kullanımı da özellikle memelerde bağ dokusunun gevşemesine neden olduğu için göğüs sarkmalarına neden olur.
Öncelikle egzersiz yapmak meme dokusu üzerinde direkt etkili değildir. Göğüs kaslarını çalıştıran egzersizler meme dokusunu dikleştirir ve sıkılaştırır dolayısı ile göğüsler de daha kalkık görünür.
Birçok ünlü YouTuber, göğüslerini vazelin ve diş macunu sürerek büyütüğünü iddia etmiş birçok takipçi de bunu uygulamıştı. Ancak bunun da göğüs büyüklüğü üzerinde bir etkisi olduğuna dair bir kanıt yok.
Bazı memelerde sarkma kaçınılmazdır. Kilo alma, hamilelik, sigara, yaşlanma,yer çekimi gibi sebeplerden göğüsleriniz sarkabilir. Memeler dış etkenlerden zarar gördüğünde değişikliğe uğrar bunun sonucunda memeleri destekliyen bağlar gevşer ve sarkmaya sebep olur.
Sık sık kilo alıp verme göğüsler başta olmak üzere tüm vücutta ciddi sarkmalara neden olabiliyor. Bazı durumlarda genetik faktörler nedeniyle göğüslerde sarkma yaşanabiliyor.
Doğum yapmış her yaştan kadında görülebilmekle birlikte 20'li yaşlarında bile görülen vakaların mevcut olduğu bir durumdur. Özellikle çok doğum yapmış ya da zorlu doğum yapmış kadınlar daha risk altındadır. Bununla birlikte yaşla doğru orantılı olarak sarkma problemlerinin de görülme sıklığı da artmaktadır.
Kadınlarda memeyi büyüten hormonlar arasında en önemlisi östrojen hormonudur. Östrojen hormonu yumurtalıklar tarafından salgılanır ve ergenlik döneminde vücutta salgılanma seviyesini arttırarak göğüs bölgesinde de büyümeyi sağlamaktadır.
Göğüs ucunu önce sağa ve sola ardından yukarıya aşağıya masaj yaparak hafifçe dışarı çıkarabilirsiniz. Pompa kullanımı da göğüs ucunun dışarıya çıkmasında etkili olabilir. Eğer meme ucu dışarıya çıkmıyorsa, bebeği memeye silikon meme ucu kullanarak emzirmek önerilir.
Sütyen yerçekimine karşı göğüslere destek olur.Yatarken yerçekimi meme dokusunu ayaktaki kadar etkilemez bu bakımdan gece sütyen takmak gerekli değildir. Kullandığınız sütyen bedeninize uygun değilse yanlış alınmışsa her pozisyonda zarar verir.
Sütyen takılmadığında göğüs kasları daha fazla çalışır. Bu da göğsünüzün güçlenmesine ve büyümesine neden olur. Sütyen takmayan kadınların göğüslerin zamanla büyür. Fransızların yaptığı bir araştırmada sütyen takmanın göğsü şekillendirdiği teorisi yıkıldı.
Toparlayıcı sütyenler memeleri toparlayarak güzel bir form verir. Meme küçülten sütyenler minimizer adıyla anılırlar. Bazı toparlayıcı sütyenler ayni zamanda meme küçülten yani minimizer özelliğindedir ancak her minimizer sütyen aynı zamanda bir toparlayıcı sütyendir.
Emzirme sütyeni takmak sütü azaltmaz.
Uzmanlara göre doğru sütyen giymeden spor yapmak boyun, göğüs ve sırt ağrılarına neden olabilir ve göğüsteki bağdokulara dönüşü olmayan zararlar vererek göğüste sarkma ve yara izlerine sebep olabilir.
Özellikle büyük beden sporcu sütyeni, göğüsleri toparlar. Tempolu hareketlere ayak uydurmak isteyenler için uygundur. Toparlayıcı olarak da kullanılabilen bu ürünler deri çatlaklarına karşı da büyük bir koruyuculuk sağlar. Esnek yapısı sayesinde sarkmaları önler.
Boydaki uzama yılda 7-8 cm olmak üzere devam eder. 12 yaşından itibaren, göğüsler büyür ve kızınızın sutyen takmaya başlaması gerekebilir.
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri