Makarna, beyaz mısır, sarı mısır ve pirincin özel harmanından yapılmıştır ve tıpkı klasik makarna kadar lezzetli ve al dente kıvamdadır. Glutensiz sertifikalıdır.
Glutensiz Erişte ve Makarna Üretimi
Son yıllarda gıda üreticileri çölyak hastalarının beslenme gereksinimlerini karşılayabilmek için gluten içermeyen gıdaların (ekmek, bisküvi ve makarna) üretimine yönelmişlerdir. Glutensiz makarna ve erişte üretiminde gluten içermeyen pirinç ve/veya mısır unu kullanılmaktadır.
Glutensiz makarnamız; hem çölyak hastaları hem de hipotroidi, otizm, dermatitis herpetiformis, migren ve psikiyatrik hastalıkları olanlar için sağlıklı bir alternatiftir. Gluten hassasiyeti olan kişiler glutensiz makarna tükettiklerinde baş ağrısından, mide ve bağırsak gazından, kabızlıktan, anemiden korunmuş olurlar.
Glutensiz Burgu Makarnası doğal mısır unundan üretilmektedir. İçerisinde gluten, süt ürünleri, kolesterol ve yumurta içermez.
Glutensiz Besinler Nelerdir? Pirinç, mısır, nohut, darı, kara buğday, amaranth, kinoa gibi gıdalar glutensizdir. Ayrıca raflarda yer alan ve üzerinde 'Glutensiz' ibaresi bulunan un, makarna, şehriye, çikolata, kraker ve irmik gibi besinler glütensiz beslenmede tercih edilebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Bu beslenme düzeni çölyak hastalığı ve gluten duyarlılığı bulunan kişiler için bir tedavi biçimi olarak tavsiye edilir. Glutensiz beslenmenin uygulanmasındaki amaç, hastalığın var olan belirtilerini kontrol altına almak ve hastaların yaşam kalitelerini artırmaktır.
Sonuç olarak gluten intoleransı veya çölyak hastasıysanız glutensiz beslenmek çok önemli hatta yaşam kurtarıcı diyebiliriz. Ancak, herhangi bir sağlık sorununuz yoksa glutensiz beslenmek gerekli değildir, uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabilir. Önemli olan dengeli ve sağlıklı bir beslenme programından ayrılmayın.
Bağışıklık sistemi glutene karşı tepki veriyorsa, çölyak ve benzeri bağışıklık sistemi sorunlarına neden olabilir. Gluten kullanımı durumlarında sinirsel problemler oluşabilir. Huzursuzluk ve çeşitli depresif hastalıklar gluten kaynaklı gelişebilir. Ayrıca gelişme geriliğine ve dışkıda kötü kokuya neden olabilir.
Artık glutensiz beslenenlerin de lezzetli bir makarnası var. Barilla Glutensiz makarna, alıştığınız Barilla tadı ve kalitesinde, beyaz mısır, sarı mısır ve pirincin özel karışımından elde edilen özel hamuruyla üretiliyor.
Gluten içeren buğday tahılından elde edildiğinden ötürü bulgur, gluten barındıran tahıllar grubunda yer alıyor. Yani glutensiz tahıl arayışında bulgur maalesef ''o'' besinlerden biri olamıyor.
Deri dökülmesi, kaşıntı ve kızarıklık sorunları özellikle buğday içeren besinleri tüketenlerde görülür. Ağız ülseri ve reflü gibi problemler gluten hassasiyeti belirtileri arasında gözlenir. Bir diğer belirti ise kollarda ve bacaklarda yaşanan uyuşmadır. Yine kilo kaybı ve astım bu belirtiler arasında yerini alır.
Bununla birlikte glutensiz beslenme günümüzde tip 1 diyabet, nörolojik hastalıklar, otizm, dermatit, irritabl bağırsak sendromu (İBS), romatoid artrit, kardiyovasküler hastalıklar, obezite ve insülin direnci gibi birçok hastalıkta da tedavi amacıyla uygulanmaktadır.
Gluten, buğday, arpa ve çavdarda bulunan bir proteindir. Bir kişide gluten intoleransı (gluten hassasiyeti, gluten alerjisi) varsa, bu protein karın ağrısı, ishal veya gaz sancısı gibi sindirim sistemi sorunlarına neden olabilir.
Glutensiz diyette ön planda tüketilen besinlerin glisemik yükü genel olarak yüksek. Buna bağlı olarak da bu tür diyet uygulayanlarda obezite ve metabolik sendrom riski artabiliyor. Çünkü daha az gluten; daha fazla şeker, daha fazla yağ ve daha fazla kalori demek!
Bağırsaklarınız rahatlayabilir, kabızlığınız geçebilir. Glüten hassasiyeti olan kişilerin farklı sindirim sistemi hastalıkları olabilir. Bazıları ishal olurken bazıları kabız olabilir. Araştırmacılara göre bu, glütenin zayıf besin emilimine neden olduğu için olabilir.
Glüten duyarlılığı, çölyak hastalığı, buğday alerjisi ve irritabl bağırsak sendromu gibi rahatsızlıkları olan kişilerin, glüten tüketmemesi gerekir. Bazı araştırma sonuçlarında bu hastalıklardan herhangi birine sahip olmayan kişilerin de glüten tüketmemesinin daha sağlıklı olduğu kabul edilir.
Çölyak, baş ağrısı, migren, yorgunluk, fibromiyalji, depresyon, kaygı, demir eksikliği anemisi, folat eksikliği, astım, rinit, yeme bozuklukları veya otoimmün hastalıklar glüten duyarlılığının sinyalini veren hastalıkların başında geliyor.
İçeriğinde glüten olan besinler proteinden oluştuğu için fazla tüketim durumlarında insanlara kilo aldırabiliyor. Sınırlı bir tüketim yapıldığında kilo aldırma durumu pek fazla olmuyor.
Gluten İçeren -Kesinlikle Tüketilmemesi Gereken Gıda Maddeleri: Buğday, arpa , çavdar ve yulaf katkılı her türlü ürün. (Un, bulgur, irmik, makarna, şehriye, kuskus kepek gibi.)
Çölyak hastalığının ince bağırsak dışında en çok etkilediği organ olarak deri gösterilir. Dirseklerde, dizlerde ya da kafa derisinde kendisini göstermeye başlayan kabarcıklar çok ciddi bir sorundur. İnsanların estetik açıdan da zorlanmaya başlamasına sebep olur.
Gluten hassasiyeti olan kişilerde; mide-bağırsak problemleri, cilt problemleri, kilo problemleri ve çeşitli hastalıklar oluşabilir. Gluten duyarlılığı, çölyak hastalığı, buğday alerjisi ve irritabl bağırsak sendromu gibi rahatsızlıkları olan kişilerin, gluten içeren gıdalardan kesinlikle kaçınması gerekir.
Patates, nişastalı bir bitki türü. Gluten ise arpa, buğday, çavdar gibi bazı tahıllarda bulunuyor. Öyleyse sorunuzun cevabını veriyoruz: Hayır! Patates gluten içermiyor.
Kırmızı Mercimek Gluten İçermediğinden Çölyak Hastalarının Gönül Rahatlığıyla Tüketebileceği Bir Un Çeşididir.
Doğal haliyle glutensiz tahıllar arasında yer alan pirinç, glutensiz diyet uygulayanlar için vazgeçilmez alternatiflerden biri!
Nohut unu gluten içermez. Bu nedenle, gluten tüketmemesi gereken çölyak hastaları tarafından sıklıkla kullanılır. Çölyak hastaları, gluten içeren buğday unlarının yerine nohut ununu tercih edebilmektedirler. Nohut ununun besin değeri de oldukça yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri