Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Memur acilden kaç gün rapor alabilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Memur acilden kaç gün rapor alabilir?

Peki, bu yasaya göre memurlar yılda kaç gün rapor alabilir? Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Devlet memuru acilden rapor alabilir mi?

Evet, memur hafta sonu başka ilden ya da ilçeden, görev mahalli dışındaki herhangi bir yerden sağlık raporu alabilir; fakat bu raporun izne çevrilmesi için MUTLAKA ACİL'den alınmış olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Memur 10 günden fazla rapor alırsa ne olur?

Kontrol muayenesi sonrası hastalığın devam etmesi sebebiyle verilecek hastalık raporlarının 10 günü aşması durumunda bu raporun sağlık kurulunca verilmesi zorunludur. Sağlık kurulunun ilk vereceği istirahat süresi sigortalının (memurun) tedavi altına alındığı tarihten başlamak üzere 6 ayı geçemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Aile hekimi memura kaç gün rapor verebilir?

Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Acilden alınan rapor iptal edilir mi?

- Özel sağlık hizmeti sunucularından almış oldukları hastalık raporlarının ise acil servislerce düzenlenmiş olması halinde hastalık iznine çevrilmesi gerektiği, acil servisler dışında düzenlenen hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilemeyeceği, mütalaa edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur İl Dışından Rapor Alabilir mi? Öğretmenler Tatilde Hastalanırsa Rapor Alabilir mi?

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Rapor alan memura ceza verilir mi?

İlgili görüşe göre memurun almış olduğu sağlık raporunda fenne aykırı olması yönünde bir müdahilliği varsa ve soruşturma sonucunda bu durum ispatlanabilirse memur hakkında disiplin soruşturması açılıp ceza verilebilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersoneli.com.tr

Özel hastaneden alınan rapor geçerli mi?

Buna göre; özel hastaneler; ilaç raporları, istirahat raporları ile kabul ve tedavi ettiği hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi cihaz ve malzemelerin kullanımına yönelik olarak sağlık kurulu raporu düzenleyebileceklerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulsaglik.gov.tr

Memur arka arkaya kaç gün rapor alabilir?

Toplamı 40 günü geçmemek şartıyla, memur istediği kadar tek hekim raporu alabilir. Uç bir örnekle, memur 40 seferde ve her biri bir günlük olmak üzere toplam 40 farklı tek hekim raporu bile alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Hangi bahaneyle rapor alınır?

Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler. Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Rapor alan memura soruşturma açılır mı?

Üstüne vurgulayarak söyleyelim ki rapor alan öğretmen olmaz raporlu olan ya da rapor verilen (düzenlenen) öğretmen olur. Bu rapor mevzuatta hastalık raporu olarak geçer ve doktor tarafından istirahati gerekli görülen hastalara verilir. Verilen hukuka uygun hastalık raporuna istinaden soruşturma açılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru üst üste rapor alabilir mi?

Kısaca ifade etmek gerekirse memurlar tek hekimden kesintisiz olarak (10+10 gün olmak üzere) 20 gün, takvim yılı içerisinde farklı zamanlarda ise en fazla 40 gün rapor alabilirler. Söz konusu sürelerin üzerindeki izinler sağlık kurulu tarafından düzenlenmeli ya da onaylanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Özel hastane en fazla kaç gün rapor verebilir?

Tek hekim raporu ile 10 güne kadar istirahat verilebilir. İstirahat sonrası kontrol muayenesi belirtilmişse -toplamda 20 günü geçmemek üzere- hekim istirahat raporunu uzatabilir. Ancak 20 günü aşan raporlar Sağlık Kurulu tarafından verilir. Özel hastanelerin Sağlık Kurulları da 20 günü aşan istirahat raporu verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekmekvegul.net

Devlet memuru kaç gün rapor alırsa maaşından kesinti olur?

Devlet memurunun rapor alması durumunda maaş kesintisi söz konusu değildir. Devlet memuru polis, ebe, doktor ya da mühendis olabilir. Mesleklerin değişmesi rapor durumunda herhangi bir değişim oluşturmaz. Memur, kaza ya da hastalık sonucunda bir rapor aldığında maaşından bir kesinti yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Acilde rapor yazılır mi?

Poliklinikler gece mesaisi yapmadığından dolayı acil servis biriminde rapor yazılabilir. Rapor yazma işlemi tamamen hekimin tercihine bırakılan bir karardır. Hekiminiz gerekli gördüğü halde rapor verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kardelentipmerkezi.com

Resmi Tatilde acilden rapor alınır mı?

Devlet Personel Başkanlığı, memuriyet mahalli dışında resmi tatil esnasında, acil dışından alınan sağlık raporlarının kabul edilmeyeceğini duyurdu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Memur rapor alıp şehir dışına çıkabilir mi?

İstirahat raporları ve Refakat İzni konulu 31 sayılı genelgenin 11. Maddesinde; istirahat raporu memurun görev yaptığı biriminde izin vermeye yetkili kılınan birim amiri tarafından hastalık iznine çevrilmedikçe memur il dışına çıkmamalıdır '' hükmüne yer verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlarhukuk.net

En kolay rapor nasıl alınır?

Sağlık raporu almak için öncelikle herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmeniz yeterli. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve aile hekimlerine sağlık raporu almak için başvurulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortamedya.com.tr

Doktora gitmeden istirahat raporu nasıl alınır?

Bakan Selçuk, "Artık çalışanlarımızın istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi üzerinden düzenlediği istirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Aile hekimi neden rapor vermiyor?

Aile hekimleri, tek hekim olarak kabul edilir ve tek hekimin verebileceği sağlık raporu kuralları aile hekimleri için de geçerlidir. Aile hekiminin hastaya rapor vermesi kendi değerlendirmesi ve inisiyatifi ile ilgili bir durumdur. Bu nedenle hekime herhangi bir şekilde baskı yapılamaz, talimat verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Devlet memuru 1 yıl içinde kaç gün rapor alabilir?

SORU 11: Devlet memuru en çok ne kadar rapor alabilir? verilebilir. Memurlara bir takvim yılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı kırk günü geçemez. Bu süreyi geçen hastalık raporları sağlık kurulunca verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egehastane.ege.edu.tr

Çalışan 1 yılda en fazla kaç gün rapor alabilir?

Ek olarak tek hekim yılda en fazla 40 gün rapor yazabiliyor. Tek bir hekimin, bir işçiye yıl içerisinde verdiği iş göremezlik raporu 40 günü aşmışsa, SGK 40 günü aşan rapor için işçiye iş göremezlik ödeneği ödenmesi için heyet raporu isteyebiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Devlet memuru 40 günden fazla rapor alırsa ne olur?

Ayrı ayrı hekimlerden olmak şartıyla, toplam 40 güne kadar tek hekim raporu alınabilir. Ancak her bir raporun süresi 10 günü geçemez. Tek hekimden alınan raporların toplamı 40 günü aşması halinde, aşan rapordan başlayarak onaylatılması halinde hastalık iznine çevrilmesi mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet memuru özel muayenehaneden rapor alabilir mi?

Hastalık raporları hasta memurun tedavisi sırasında tabipçe veya sağlık kurullarınca verilmektedir. Bazı hallerde Sağlık Memuru, Hemşire ve Ebelerde hastalık belgesi düzenleyebilmektedir. Ayrıca özel sağlık kurumları ve serbest tabipliklerde hastalık raporu düzenleyebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Işe gitmemek için rapor nereden alınır?

Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir. Bütün bu sağlık kurumlarından alınacak raporun nasıl alınacağı türüne göre değişmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: satemmobilsaglik.com

Özel hastaneden alınan rapor e devlette görünür mü?

Tüm tahlil sonuçları özel veya devlet hastanesi fark etmeksizin e-nabız sistemine kaydedilir. Sadece devlet hastaneleri değil üniversite ve özel olarak hizmet sağlayan bütün sağlık tesisleri hastalarına vermiş oldukları bütün hizmetlere e-nabız portalına kaydetmelidirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT