3.Derece ve kademem hangi şartlarda ve ne kadar ilerler? Genel olarak her bir hizmet yılınıza karşılık bir kademe, her üç hizmet yılınıza karşılık bir derece ilerlemesi yapılır. Bu şekilde yapılan işlemler ile eğitim durumunuza göre yükselebileceğiniz derece ve kademenin son kademesine kadar yükselebilirsiniz.
Derece yükselmesinin yapılabilmesi için; Üst derecelerden boş bir kadronun bulunması, Derecesi içinde en az 3 yıl ve bu derecenin 3 üncü kademesinde 1 yıl bulunulmuş olması, Kadronun tahsis edildiği görev için öngörülen niteliklerin elde edilmiş olunması gerekir.
Liseyi bitirenlerin giriş derecesi 13, giriş kademesi 3, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir. Lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 12, giriş kademesi 2, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda tanımlanan ve memurların kıdemlerini ortaya koyan puanlama sistemine kademe ve derece adı verilmektedir. Buna göre İki yıllık üniversiteden mezunlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlarlar ve en çok 1. dereceye kadar yükselebilirler.
İlgili 19 soru bulundu
Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Derece ilerlemesi; memurun bulunduğu hizmet sınıfı içinde bir üst dereceye geçmesidir. Memurların derece yükselmesinin şartları DMK m.68'de düzenlenmiştir.
– 1.,2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan diğer kamu görevlilerine, Devlet memuru ve kamu personeli farklı şeyler mi derseniz, bu madde, devlette kadrolu olmayan, ancak sözleşmeli çalışan personeli ifade ediyor.
Devlet Memurları Kanunu'nun kariyer esası gereğine maaşınızın üzerinden ödendiği kadro/dereceniz (yani müktesep kadro/dereceniz) her yıl bir kademe her üç yılda bir de bir derece yükseliyor. Örneğin 9/1 olarak başlayan bir memur on altı yıl görev yaptıktan sonra (başka bir artış almadı ise) 3/1'ine düşüyor.
Devlet memurları vermiş oldukları hizmet bedelleri için kadro derecesi altında ücret almaktadır. Kadro derecesi yapılan hizmeti ve karşılığında alınan hizmet bedeli olan maaşı en çok etkileyen durumlar arasında gösterilmektedir.
4C Sigorta Nedir? Birçoğunuzun aşina olduğu Emekli Sandığı, SGK'ya dahil olduktan sonra 4c adını aldı. 4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar.
Memurun bulunduğu hiyerarşi içerisinde öğrenim durumu, hizmet yılları, kazanılmış hak aylığı ile emekli keseneğine esas aylığında değerlendirilen hizmet yılları esas alınarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde üst dereceye yükseltilmesidir.(
Her yıl nisan ayı başında terfi listesinden mevcut personelin derece kademeleri incelenir. Kadro tıkanıklığı bulunan personel tespit edilerek kadro şubesine bildirilir. Kadro şubesinden bildirilen dolu kadro değişiklikleri ile personelin kadro derece değişikliği yapılır.
Kadro derecesi kişinin maaşını etkileyen faktörlerden biri. Devlet memurlarının maaşı girdikleri kadroya göre değişiklik gösterir. Maaş hesaplamaları kıdem ve kadro derecesine göre yapılır. Tazminat da kadro derecesi içerisinde ayrı bir kalem olarak yer alır.
Taşeron kadroda düzenleme (4A, 4B, 4C kadro nedir?)
SGK kapsamında olanlara 4 A'lı denmektedir. B) grubu olarak adlandırılan kadrolar ise, kamu personel seçme sınavının ardından ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka her hangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır.
657 sayılı Kanunun 36 maddesi çerçevesinde lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinden memuriyete başlamakta ve 3 üncü derecenin son kademesine kadar yükselebilmektedirler.
1- Bir derece 15 Ocak 2016'da görevde bulunan kamu personeline verilecek. Ayrıca bu tarihten önce emekli olanlarda 1 dereceden yararlanacak. 2- Düzenleme, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek. 3- Bir derecenin yürürlüğe girmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç olmayacak.
Dört yıllık yüksekokul mezunu memur olarak 3/1'inci dereceden maaş alan Ahmet Bey; 2.125 TL maaş alırken, derece ve kademesinin 1/1'inci dereceye yükselmesi halinde 2.260 TL maaş alacaktır. Diğer unvanlardaki derece yükselmesinin maaşa yansıması daha fazla olabilmektedir.
“Bu kanunun 4 üncü ve 237 nci maddesinin (e) fıkrasına göre sözleşme ile istihdam edilenlerin, memuriyete geçirilmeleri halinde, sözleşmeli olarak geçirdikleri hizmet süreleri, her yıl için bir kademe ilerlemesi ve her üç yıl için bir derece yükselmesi verilmek suretiyle değerlendirilir.”
Teknik ve Meslek lisesi mezunu: 12.Derecenin 2.Ka- demesinden başlar, 3 dereceye kadar düşebilir ve bu dereceden emekli olabilir.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
En yüksek Devlet memuru, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanıdır. En yüksek Devlet memuru olan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına, Başbakanlık Müsteşarına, mülga mevzuat hükümlerinde kadrolarına bağlı olarak öngörülmüş mali ve sosyal hak ve yardımlar kapsamındaki ödemeler aynı usul ve esaslar çerçevesinde yapılır.
4 B Sözleşmeli Personel Tayin Hakkı
4 b sözleşmeli personel hakları arasında en başta tayin hakkı gelmektedir. Zira halk arasında çakılı kadro olarak isimlendirilen bu kadrolarda kurum içi tayin hakkı mümkündür.
Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
1-Bir derece hem çalışan memura hem de daha önce emekli olmuş memura verilecektir. 2- Bir dereceden yararlanabilmek için 15/1/2016 tarihinde memur, 3992a tabi sözleşmeli veya 926'ya tabi askeri personel olunmalıdır.
Kimler Hususi (Yeşil ) Pasaport Alabilirler? 1- TBMM Eski Üyeleri ve Eski Bakanlar, 2- Kadro derecesi 1,2 ve 3. derece olarak çalışan veya bu kadro derecesinden çalışmakta iken EMEKLİ olan devlet memurları.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri