Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Memurdan savunmayı kim ister?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Memurdan savunmayı kim ister?

Yönetmeliğin 29. maddesinde ise “muhakkik” olarak adlandırılan bu kişilerin çalışma usulü düzenlenmiştir. Yönetmeliğin “Savunma” başlıklı m.30/1 uyarınca; “Memura savunma hakkı tanınmadan disiplin cezası verilemez. Savunma, soruşturma sürecinin son aşamasında disiplin amiri tarafından istenir”.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sen.av.tr

Memurun savunmasını kim alır?

Disiplin Soruşturmasında Savunmayı Kim Alır? Savunma, raporu verdikten sonra ceza veren yetkili amir veya disiplin kurulu tarafından soruşturmacının teklifiyle alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Memur savunma vermezse ne olur?

Devlet memuruna disiplin cezası verilebilmesi için memura en az 7 günlük bir savunma hakkı tanınması gerekmektedir. Eğer savunma hakkı tanınmadan bir disiplin cezası verilirse bu durumda verilen ceza hukuka aykırı olacaktır ve idare mahkemelerinde bu disiplin cezası işlemlerinin iptalini talep etmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Muhakkik savunma ister mi?

Yönetmeliğe göre müfettişlerin veya muhakkiklerin soruşturma sürecinde savunma almaları mümkün değildir. Yani soruşturmayı yapan müfettişler önceki düzenlemeye göre savunma alabilirlerken şimdiki düzenlemeye göre sadece soruşturma yapıp rapor hazırlamakta ve savunma işini disiplin amirlerine bırakmaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Devlet memurunun savunması nasıl alınır?

Memurun Savunma Hakkı

Memurun savunması alınmadan memura disiplin cezası verilemez. Savunma İstem Yazısında; İsnat edilen fiil ve haller yer, zaman, kişi ve olay belirtilerek açıkça yazılmalı, Memura 7 günden az olmamak üzere bir süre verilmeli, (7 günden az süre verilmesi iptal sebebidir)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: or.av.tr

Memur Disiplin Soruşturması ve Disiplin Cezaları. Haklarınız Nelerdir?

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Devlet memuruna yakışmayan hal ve hareketler nelerdir?

Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışta bulunmak, Görevine veya iş sahiplerine karşı kayıtsızlık göstermek veya ilgisiz kalmak, Belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak, Görevin işbirliği içinde yapılması ilkesine aykırı davranışlarda bulunmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Savunma süresi kaç gündür?

Savunma için işçiye en az 7 gün süre verilir. Bu süre içinde savunma sunmayan işçi, savunma hakkından vazgeçmiş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayk.gov.tr

Savunma alınmadan disiplin cezası verilir mi?

31 uyarınca memura “savunma hakkı tanınmadan” disiplin cezası verilemez (D. İDDK, 17.2.11, 07/1846, 11/6). Savunma alınmadan doğrudan disiplin cezası verilmesi, işlemi şekil bakımından sakatlar (asli usul sakatlığı) ve iptali sonucunu doğurur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cetinarslan.com.tr

Muhakkik ceza verebilir mi?

MADDE 15- (1) Muhakkik, disiplin cezası verme yetkisi hariç olmak üzere soruşturma kapsamında her türlü evrakı incelemeye, hakkında inceleme yapılan personelin ifadesini almaya, personel tarafından gösterilen veya bilgisi olabileceğini değerlendirdiği kişilerden bilgi istemeye ve/veya bunları dinlemeye yetkilidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Memura kaç gün içinde soruşturma açılır?

Çıkarma cezası gerektiren suçlarda öğrendiği tarihten itibaren (6) ay içinde, başka bir ceza gerektiren suçlarda ise öğrendiği tarihten itibaren (1) ay içinde, soruşturmayı açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuk.bingol.edu.tr

Savunma yazılırsa ne olur?

Savunma yazımının sonucunda kişinin kuruma devam etmesi veya kurumdan ayrılması gibi sonuçlar oluşabilmektedir. Savunma yazmak için öncelikli olarak boş bir A4 kağıdı alınması gerekmektedir. Savunmanızı çizgili veya kareli bir kağıda yazmamanız doğru olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Hangi durumlarda savunma istenir?

İşveren tarafından işçinin savunmasının alınmasını gerektirecek durumlar olarak; işçinin işini düzgün yapmaması, işyerinde sorunlara yol açması, herhangi bir kusur veya kabahat işlemesi, kendisine herhangi bir uyarı veya disiplin cezası verilecek olması, son olarak işçinin işten çıkarılacak olması gibi durumlar akla ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

Savunma hangi durumlarda yazılır?

Gerekli durumlarda ek savunma alınmasından kaçınılmaması gerekiyor. İşyerinde gerçekleşen bazı tatsız olaylar, işçinin görevini yerine getirmemesi, sorumsuz davranışları, devamsızlığı, hatta işvereni haklı fesih yapmaya kadar götüren süreçler de dahil olmak üzere, sık sık bu ihtarlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Amir memura bağırabilir mi?

Görüldüğü üzere amirin personeline kötü davranması, bağırıp çağırmayı bir iş gördürme yöntemi olarak uygulaması disiplin kurallarının, ayrımcılık yasağının, etik davranış ilkelerinin ihlalini oluşturduğu gibi ceza kanunlarına göre suç boyutuna da ulaşabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Hakarete uğrayan memur ne yapmalı?

1- Devlet Memurlarının Müracaat ve Şikayetleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak, silsile yoluyla durumu en yakın amirine bildirmelidir. Amir eğer yetkisi dahilindeyse konuya eğilmeli, değilse talebi yetkili amire bildirmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memurun görevine kim son verir?

Kamu hizmeti yapan memurun görevinde kalmasında sakınca görülmesi durumunda idare birimi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilebilir. Bu karar soruşturma veya kovuşturma evresinde de verilebilmektedir. İdarenin soruşturma başlamadan bu kararı alması durumunda ise 10 gün içinde soruşturma başlatılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Memura soruşturma açılırsa ne olur?

Soruşturma esnasında memurun görevde kalması birtakım sakıncalar meydana getirebilmektedir. Bu her durumda karşımıza çıkmasa da bazı ağır disiplin suçlarında mevcut olabilmektedir. İşte böyle durumlarda disiplin soruşturması açan yetkili makam, DMK m.137 uyarınca görevden uzaklaştırma kararı alabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukidurum.com

Memur amirini döverse ne olur?

Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek, aylıktan kesme disiplin cezasını gerektiren fiillerdendir. Fiilin ağırlığına göre memurun, mevcut kademede ilerlemesinin 1 – 3 yıl durdurulmasıdır. Tekrar Devlet memurluğuna atanmamak kaydıyla memurluktan çıkarmaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

Memur işe geç kalırsa ne olur?

Sevgili okurumuz, Devlet Memurları Kanunu'nun 125'inci maddesinde "özürsüz veya izinsiz olarak göreve geç gelmek, erken ayrılmak, görev mahalini terk etmek" fiillerinde bulunanlara uyarma cezasının verilebileceği düzenlenmiş bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Kamu Personeli savunma hakkından vazgeçebilir mi?

"Savunma hakkı: Madde 130 – Devlet memuru hakkında savunması alınmadan disiplin cezası verilemez. Soruşturmayı yapanın veya yetkili disiplin kurulunun 7 günden az olmamak üzere verdiği süre içinde veya belirtilen bir tarihte savunmasını yapmıyan memur, savunma hakkından vazgeçmiş sayılır."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altas.av.tr

Memur savunma hakkı nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 129. maddesinin 2. Fıkrası da “Hakkında memurluktan çıkarma cezası istenen memur, soruşturma evrakını incelemeye, tanık dinletmeye, disiplin kurulunda sözlü veya yazılı olarak kendisini veya vekili vasıtasıyla savunma yapma hakkına sahiptir.” şeklindedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ihtisashukuk.com

Savunma sözlü verilir mi?

Fakat savunması alınırken herhangi bir yazılılık şartından söz edilmemiştir. İş Kanunu'nun 109. maddesine göre ise işçiye yapılan her bildirimin yazılı olarak yapılması zorunluluğu söz konusudur. Bu maddeden kıyasla işçinin savunmasının yazılı ve imzalı olarak alınması gerektiği kanaatindeyiz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dumanglobal.com

Savunma nasıl bitirilir?

Savunmanızı tamamladıktan sonra bir alt satıra inerek, ''Bilgilerinize sunarım.'' cümlesini ekleyin. En son kısım olarak ise, sağ alt köşeye alt alta gelecek şekilde, isim soy isim ve imzanızı atınız. Savunmanızın bir yedeğini saklayarak, ilgili birime teslim edin.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sabah.com.tr

Tutanak olmadan savunma istenir mi?

İşçinin, savunmaya gelmediği mutlaka ispat edilmek zorunda. Bu nedenle gerekirse noter kanalıyla savunmaya davet yazısı gönderilmeli ve işçinin bu yazıyı almasına rağmen savunma vermediği tutanakla kayıt altında tutulmalı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

Savunma almadan uyarı verilir mi?

İşveren, işçiye ihtar vermeden önce savunmasını almakla yükümlü değildir. Dolayısıyla, işçiye davranışı nedeniyle ihtar verilirken, savunmasının alınmaması ihtarı geçersiz kılmaz. İşçinin savunması, sözleşmenin feshinden önce alınmalıdır (İNCİROĞLU, Lütfi, Sorulu Cevaplı İş Hukuku Uygulaması, s.82).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: incirogludanismanlik.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT