6F Segmenti Araçlar Mercedes-Benz S Serisi , BMW 7 Serisi, Audi A8, Bentley Flying Spur ve Rolls- Royce Ghost gibi lüks otomobiller bu sınıfta yer alıyor.
E Segmenti
- Makam aracı olarak da adlandırılan klasik büyük araçlardır. - Üst sınıf araç olarak geçmektedir. - MERCEDES E SINIFI, AUDI A6 , BMW 5 SERİSİ gibi araçlar bu gruba girmektedir.
C Segment Otomobiller
Bu segmentteki araçlara örnek olarak Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Toyota Corolla ve Citroen C5 Aircross verilebilir. C Segmentte en çok satılan otomobiller şu şekilde: Fiat Egea Sedan.
C Segmenti Araçlar
Diğer adları “kompakt sınıf” veya “alt-orta sınıf”tır. Orta hacimlerinden dolayı bu sınıftaki araçlar “küçük aile otomobili” şeklinde de anılmaktadır. Türkiye'de en çok satan segmenttir.
Üst orta sınıf olarak da bilinen D segmenti araçlar arasında Opel Insignia, Volkswagen Passat, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Citroen C5, Mazda 6, Nissan Primera, Honda Accord, Alfa Romeo 156, Audi A4 sıralanabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Lastik tekerli traktör kullanmaya izin veren ehliyet türü F tipi ehliyet olarak adlandırılmaktadır. F tipi ehliyet sahibi kişiler traktör haricinde, motorlu bisiklet yani moped kullanma hakkına da sahiptir.
C sınıfı premium otomobiller olarak adlandırılan otomobillere en iyi örnekler ise; Alfa Romeo Giulietta, Mercedes A serisi, BMW 1 serisi ve Audi A3'tür.
D segmenti araçlar geniş aile araçları olarak da bilinirler ve C segmentinden en büyük farkları, boyutlarının daha büyük ve performanslarının çok daha yüksek olmasıdır.
J segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan ve spor amaçlı araçlar (arazi araçları dahil) için kullanılan araç sınıflandırma sistemi kategorisidir. Segment, crossoverlar (bir binek araç platformuna dayalı), spor amaçlı araçlara ve arazi araçlarına kadar geniş bir araç kategorisini kapsar.
B sınıfı ehliyet sahipleri otomobilin yanında kamyonet de kullanabilirler. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler. Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleşik araçlar olarak sıralanır.
B-segmenti araçlar A-Segmenti araçlara göre daha güçlü araçlardır. Yakıt sarfiyatları ve motor güçleri de yine A-segmenti araçlara göre fazladır. Volkswagen Polo, Skoda Fabia, Hyundai i20, türü araçlar bu türde değerlendirilen araçlardır. C segmenti; araçlar orta sınıfa hitap eden araçlar olarak da bilinmektedir.
C segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde üçüncü kategoridir ve alt orta sınıf otomobiller için kullanılır. Euro NCAP "küçük aile otomobili" boyut sınıfına ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kompakt otomobil kategorisine eşdeğerdir.
4D Segmenti Araçlar
Mercedes-Benz C Serisi, BMW 3 Serisi, Audi A4, Volkswagen Passat ve Opel Insignia gibi kült modeller oldukça konforlu ve keyifli bir yolculuk deneyimi sunuyor.
E segmenti, üst sınıf otomobiller için kullanılan, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminin beşinci kategorisidir.
M Segment: Çok amaçlı araçlar Değişik koşul ve durumlara uygun, ihtiyaçlara cevap veren bu otomobiller “Multi Functional Vehicles” olarak da bilinir. Renault Cangoo, Volkswagen Touran, Ford Galaxy, Peugeot 308, Ford Transit Connect, Renault Espace bu grupta değerlendirilen araçlara örnek verilebilir.
D segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde dördüncü kategoridir ve kompakt üst sınıf otomobiller için kullanılır.
Otomobil segmentleri, otomobillerin boyut, hacim, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturulan sınıflandırmadır. Devletler ve organizasyonlar otoların sınıflandırması, tanımlanması, düzenlenmesini kapsayan çeşitli amaçlar için kullanılan oto sınıflandırmaları kullanmaktadır.
passat ve mercedes c D sınıfı araçlardır.
2013 yılında üretilmeye başlanılan Mercedes CLA serisi diğer modellere göre serilere göre henüz yeni olan bu otomobil, sedan tipi kasaya sahip C segmenti bir araçtır.
"S-Serisi", Almanca S-Klasse'nin Türkçeleştirilmiş halidir. Açılımı Sonderklasse olup Özel sınıf anlamına gelmektedir. Otomotiv açısından bu, özel donanımlara sahip bir araç olduğunu belirtir.
H sınıfı ehliyet sahibi olabilmek için 17 yaşını doldurmuş olmak ve en az ilkokul mezunu olmak gerekir. Ehliyet için, sağlık kurumlarından H sınıfı sürücü olabilir raporu alabilmesi ve sürücü belgesi almasına engel teşkil edecek bir sabıka kaydına sahip olmaması gerekir.
Otomobil ve römorklu yük taşımacılığı yapanlara verilen ehliyet türüdür. BE sınıfı ehliyet yaş sınırı 18'dir. BE sınıfı ehliyet alma koşulu, B sınıfı ehliyete sahip olmaktır. “BE ehliyet sınıfı hangi araçları kullanır?” sorusunun yanıtı ise BE'ye ek olarak M, B1, B ve F sınıfı araçlardır.
F sınıfı ehliyet, traktör kullanmak isteyen kişilerin alacakları ehliyettir. 18 yaşına girmiş olan kişiler rahatlıkla F ehliyet sahibi olabilirler. F sınıfı ehliyete sahip olan kişiler M sınıfı araçları da rahatlıkla kullanabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri