1 g NERİSONA C, 1 mg (% 1) diflukortolon valerat ve 10 mg (% 1) klorkinaldol içerir. NERİSONA C, ayrıca iltihabi ve alerjik deri hastalıkları olduğunda yukarıda adı geçen bakteriyel ve mikotik enfeksiyonların profilaksisi için de uygundur.
NERİSONA C Krem'i doktorunuz farklı bir şekilde önermediği taktirde günde 2 veya hatta tedavinin başlangıcında 3 defa tedavi edilecek deri kısmına ince bir tabaka halinde sürünüz. Belirtilerde iyileşme görüldükten sonra günde 1 defa sürmek genellikle yeterli olacaktır.
NERİSONA C, ayrıca iltihabi ve alerjik deri hastalıkları olduğunda yukarıda adı geçen bakteriyel ve mikotik enfeksiyonların profilaksisi için de uygundur. Dozaj Tedavinin başında NERİSONA C, günde 2 - bazen 3 defa ince bir tabaka halinde hastalıklı deriye sürülür.
Topikal kortikosteroidler, potenslerine ve galenik formlarına göre sınıflandırılan ilaçlardır. Doktor genellikle cilt kıvrımlarında veya sulu egzama durumlarında egzama üzerine sürülmek üzere kortikosteroid kremler ve kuru, kalınlaşmış egzama üzerine se kortizonlu merhemler reçete eder.
Kortizonlu kremlerin dermatolog tarafından önerildiği şeklin dışında bilinçsiz şekilde kullanılması sonucunda öncelikle deride yanma hissi, kaşıntı, kuruluk, kızarıklık, damarlanma, deride incelme hissi, morluk ve bazen kıllanma artışı ortaya çıkabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Kortizonlu kremleri uygun zaman aralığında ve doğru yerde kullandığımız zaman etkileri kuvvetlidir ve kullanımları güvenlidir.
Kortizon ve leke kremleri
Leke kremleri de sivilce izlerini geçirme konusunda etkilidir.
Kortizonlu kremler egzamanın aktif olduğu dönemde kullanılır ve kırmızlık ile kaşıntıyı kontrol altına alır.
TRAVAZOL nedir ve ne için kullanılır? TRAVAZOL, ağır iltihabi veya ekzemalarla birlikte seyreden (örneğin ellerde, parmak araları, kasık ve genital bölgelerde) derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıç veya ara tedavisi için kullanılır.
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
Kortizonlu kremler doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Kortizonlu kremleri bir nemlendirici krem gibi düşünmek doğru değildir. Günde bir kez, ince bir tabaka halinde veya doktorunuzun tarif ettiği gibi kullanmak en doğrusudur.
Dozaj Page 2 2 / 8 Tedavinin başında İMPETEX, günde 2 - bazen 3 defa ince bir tabaka halinde hastalıklı deriye sürülür. Hastalık tablosunda iyileşme olunca, sıklıkla günde 1 kez uygulama yeterlidir. Bebekler, çocuklar ve yetişkinler 3 haftadan daha uzun süre tedavi edilmemelidirler.
ZALAIN, adolesan ve yetişkin kadınlarda, tek doz halinde, gece yatmadan önce, tek kullanımlık aplikatör ile hasta sırt üstü yatar pozisyonda ve bacaklar hafifçe bükülü iken vajina içine derin olarak uygulanır.
TRAVAZOL, ağır iltihabi veya ekzemalarla birlikte seyreden (örneğin ellerde, parmak araları, kasık ve genital bölgelerde) derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıç veya ara tedavisi için kullanılır.
FİTO, epitelin yenilenmesini gerektiren deri dokusu rahatsızlıklarının topikal tedavisinde kullanılır. Cilt dokusunun yenilenmesi işleminin değişik nedenlere bağlı olarak yavaşladığı ya da değiştiği olgularda (yaşlılık, çeşitli kozmetiklerin oluşturduğu lezyonlar, karın çatlakları ve meme başı çatlakları) endikedir.
Madecassol krem; cildi yenileme özelliği sayesinde sivilce izleri, cilt lekeleri sorunları yok ederken özellikle yaraların üzerindeki etkisi ve ciltte oluşan tahrişi giderici özelliği sayesinde lazer epilasyon ve cilt bakımı sonrası oluşan tahrişlerin tedavisinde oldukça başarılı bir üründür.
TRAVAZOL'ü aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Eğer; Bakteri enfeksiyonu ile birlikte seyreden bir deri hastalığı varsa, ilave uygun tedavi gereklidir. TRAVAZOL yüze uygulanacaksa göze temasından kaçınılmalıdır. Daha önce glokom şikayetiniz olduysa doktorunuzu bilgilendiriniz.
Vajinal mantar krem tedavisi çoğu zaman 2-3 gün içinde bu şikayetleri azaltır. Ancak tek başına krem tedavisi yeterli olmayabilir. Çünkü enfeksiyon vajinanın iç kısmından kaynaklanmaktadır. Asıl enfeksiyon çözülmediği sürece hastanın vajinal kaşıntı, akıntı, kızarıklık şikayetleri tekrar edecektir.
4- Sırtüstü yatarken, aplikatörü vajina içine doğru olabildiğince derine ilerletiniz. 5- Aplikatörün içindeki itici kolu yavaşça en sonuna kadar itiniz. 6- Boşalan aplikatörü vajinadan yavaşça çıkarınız ve atınız. Kullanılan aplikatörü klozete atmayınız. Kremi uyguladıktan sonra ellerinizi iyice yıkayınız.
Basit Mantar Enfeksiyonu Tedavisi
Maya enfeksiyonları sıklıkla vajinal yoldan kullanılan kremler, merhemler veya fitiller (klotrimazol veya mikonazol ile) tedavi edilirler. Bunlar 1 ila 7 gün arasında sürebilir. Ayrıca flukonazol gibi bir ağızdan ilaç da kullanılabilir.
DERMOVATE nedir ve ne için kullanılır? DERMOVATE topikal steroidler denilen ve cilde sürülen bir ilaç grubunun üyesidir. Topikal steroidler belirli cilt problemlerindeki kaşıntı ve kızarıklığı azaltırlar. DERMOVATE krem formunda, 25 g ve 50 g'lık tüplerde bulunmaktadır.
TRAVOGEN, el, ayak, kasık bölgesi ve genital bölge gibi alanlarda yerleşen yüzeysel mantar enfeksiyonlarının ve eritrazmanın tedavisinde endikedir. enfeksiyonunda) dört haftaya kadar sürdürülebilir. Hastalığın tekrarlamasını önlemek için, klinik iyileşmeyi takiben en az iki hafta daha TRAVOGEN'in kullanılması gerekir.
ASİVİRAL®, deri enfeksiyonlarında (uçuk), suçiçeğinde, zonada (Sinir iltihabına bağlı ağrılı bir deri hastalığı), AIDS ve kemik iliği naklini takiben ciddi bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastaların tedavisinde kullanılır.
Ketoral, krem dışında şampuan formu da bulunan ve mantar tedavisinde kullanılan en güçlü ilaçlar arasında yer alan bir ilaçtır.
Vajinal kaşıntı, genellikle tahriş eden maddeler, enfeksiyonlar veya menopoz nedeni ile oluşabilir. Bazı cilt hastalıkları veya cinsel yolla bulaşan hastalıkların bir sonucu olarak da ortaya çıkabilir. Nadir durumlarda, stres veya vulvar kanseri nedeni ile vajinal kaşıntı gelişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri