Merdiven çıkmak bacak kaslarınızı güçlendirdiği gibi core bölgesinde bulunan kasların da güçlenmesini sağlar. Merdiven çıkmanın faydaları arasında, bel ve basen bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmada yardımcı olması da yer alıyor. Düzenli merdiven çıkma egzersizi ile sıkılaşmış basenlere kavuşabilirsiniz.
Kalça Büyütür Mü? En sık karşılaşılan sorulardan bir diğeri de merdiven çıkmanın basenleri kalınlaştırıp kalınlaştırmadığı ile ilgilidir: Merdiven çıkıp inmek basen yapmaz aksine basen bölgesindeki yağların erimesini ve kasların sıkılaşmasını sağlar.
Bacak ve kalça kaslarınızı geliştirir
Merdiven çıkmak geniş bir hareket çeşitliliğine sahiptir ve tüm vücut ağırlığınızı tek ayakla desteklemenizi sağladığı için bacak ve kalça kaslarınızı çalıştırır.
Merdiven çıkmak popo büyütmez, her gün bunu bir rutin haline getirdiysen ve spor şeklinde yapıyorsan sıkılaştırabilir. Kalça kaslarını geliştirmek ve büyütmek için ağırlıklı çalışmalısın, vücut ağırlığı yetersiz kalır.
Merdiven çıkmak hem bacak kaslarını güçlendirip kalça, baldır ve basen bölgesinin sıkılaşmasını, hem de kadınların vücudunun alt bölgesinde toplanan yağları eritme özelliğine sahip bir egzersiz yöntemidir.
İlgili 28 soru bulundu
Merdiven çıkmanın faydaları arasında, bel ve basen bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmada yardımcı olması da yer alıyor. Düzenli merdiven çıkma egzersizi ile sıkılaşmış basenlere kavuşabilirsiniz. Ayrıca merdiven çıkarken, baskının çoğunu bacaklarınız ve kalçanız üstlenir.
Merdiven çıkmayı; Hem en basit spor, hem de sağlık açısından çok faydalı bir egzersiz hareketi diye adlandırabiliriz. Bu hareket, her ne kadar basit olsa da en iyi kardiyo egzersizlerinden biridir.
Yokuş yukarı yürümek, kalça kaslarının daha fazla gerilmesini ve gelişmesini sağlar. Dolayısıyla kalori yakmana ve yağ kaybetmene yardımcı olur.
Spor salonuna gitmenize gerek yok, yürüyüş ve merdiven çıkma gibi aktiviteler bile selüliti önlemede etkili.
Yürüyüş, bacaklarınızı güçlendirebilir ve şekillendirebilir ve kalça kaslarınızı kaldırabilir.
Onları birer kalori harcama makinesi gibi çalıştırmanın en etkili yolu merdiven çıkmak. Bunu ne yapıp edip başarmak hayatın içine sokmak gerekiyor. Her gün 40-45 merdiven basamağı çıkmak yılda en az 2 kilo kaybettiriyor.
Koyuncu, merdiven iniş ve çıkışlarda harcanan kalorinin, düz zeminde yapılan yürüyüşe göre daha fazla olduğunu söylüyor ve bunu bir örnekle açıklıyor: "Günde 1 saat orta tempolu bir yürüyüş yapılırsa, ortalama 250-350 kalori yakılır. Merdiven çıkmada ise her basamakta ortalama 1,5 kalori harcanır.
Yürüyüş, merdiven çıkma ve bisiklet gezileri
Özellikle yokuş tırmanma, merdiven çıkma gibi aktiviteler direkt olarak kalça bölgesini çalıştırır. Aynı şekilde bisiklete binme de kalça ve basen bölgesini çalıştırır ve kalori açığı oluşturmanıza katkıda bulunur.
Bacakları tam sarmayan, hafif bol inen ve bileğe kadar uzanan kelepçe paça modelleri tercih edebilirsiniz. Büyük cep ayrıntıları olan pantolonlardan uzak durun. Büyük kargo cepler, dikkat çekici fermuarlar ve baskılar, kalçayı daha büyük gösterir. Daha sade, klasik modelleri ve koyu renkleri tercih edin.
Kardiyovasküler egzersiz olduğu için de yağ yakmanızı sağlar. Özellikle yürürken kalçanızda bulunan kasları sıkıp bırakmaya çalışın. Bu sayede hem selülit sorununuz azalacak hem de daha sıkı ve kıvrımlı bir kalçaya sahip olacaksınız.
Barbunya, kuru fasulye, nohut, çökelek peyniri, tavuk göğsü, protein tozu kalçayı büyütmeye yardımcı olan gıdalar arasında yer almaktadır.
Merdiven inme sırasında ise kas aktivitesi soleus ve quadriceps femoris kaslarında görülmektedir. Biceps femoris kası erken sallanma fazından orta sallanma fazına kadar tek aktif olan diz eklemi kasıdır.
Artan kas hasarı, merdivenlerden inen gönüllülerin neden daha fazla kilo verdiğini de açıklayabilir. Özetle merdiven çıkarken daha fazla kalori yakılmasına rağmen, merdivenlerden indikten sonra vücudumuzun daha fazla onarım yapması gerektiği için genel olarak daha fazla kalori yakıyoruz.
Selülitin olası nedenleri arasında hormonal değişiklikler, genetik faktörler, kilo alımı veya kilo kaybı, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı veya sigara kullanımı bulunur. Bunların dışında dar kıyafetlerin ve çok fazla oturmanın da selülite neden olabildiğine yönelik kanıtlar vardır.
Bu nedenle fazla oturmak yağlanmaya ve kilo artışına sebep olmaktadır. Ünlü spor antrenörü Donovan Green, uzun süre oturmanın kan akışını yavaşlattığını, kalça amnezine sebep olduğunu, kas ve kemik rahatsızlıklarına yol açtığını belirterek gün içinde bol bol hareket etmek gerektiğinin altını çiziyor.
Popo bölgesine uygulanan vakum sistemi ile kolajen üretimi artırılarak düz ve şekilsiz olan kalçaların dik ve hatlı yapılara sahip olması amaçlanarak işlem gerçekleştirilir. Ancak squat hareketleri ile makine işlemini desteklemeniz gerekmektedir. Yaklaşık 30-40 dakika süren işlem 8 seans şeklinde tavsiye edilmektedir.
Öyle değil bak 3. ayda o alttaki yağlar gider kalçan normale döner 6. ayda toplanmada o yağlarda erir 1. senede o manken kalçasına kavuşursun. Sendeki selülit ve yağ gidermedir muhtemelen 3. ayda gider ama 6. ayda fotoğraftakilerin %70 ini elde edersin 1 senedede o fotolardaki beli ve kalçayı elde edersin.
Merdiven çıkmak bacak, basen, ayak bileği ve alt karın kaslarını çalıştırır. Kalp ve akciğer güçlenmesi üzerinde olumlu etkisi olur. Merdiven çıkarken yapılacak olan pliometrik hareketler, lunge ve squat hareketlerinde olduğu gibi bacak kaslarını çalıştırır. Merdiven çıkmak yokuş yukarı çıkmaya benzemektedir.
Ayrıca merdivenlerden inerken ve çıkarken her zaman sağ tarafı kullanmalıyız. Merdivenleri kullanırken çok dikkat etmeli ve yavaş yavaş inip çıkmalıyız. Eğer bunu yapmazsak düşebiliriz ve kaza geçirebiliriz. Asansörlere her zaman bir büyüğümüz ile beraber bilmeliyiz.
Kan vücuda yeterince pompalanamayınca insan kendini halsiz, yorgun, bitkin hisseder ve çabuk yorulur. Ayrıca pompalanamayan kanın akciğerlerde toplanması ile akciğerlerde su toplanır ve kişi hareket etmekle nefes darlığı hisseder, tıkanır. Kişi özellikle merdiven veya yokuş çıkarken sık sık dinlenmek zorunda kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri