Mermerde sarı lekelerin oluşmasını önlemek için düzenli olarak temizleyin. Temizlikte asit içeren malzemeleri kullanmayın. Karbonat veya oksijenli su mermerdeki sarı lekelere müdahale etmek için uygun ve etkilidir. Temizlik işleminden sonra mermer yüzeyi mutlaka kurulayın.
Mermer yanıklarından TuffSkin mermer koruma çözümü ile kurtulabilirsiniz. Mermerin üzerine kaplanan polyester kaplama sayesinde yüzeyler lekelerden ve yanıklardan yıllarca korunabilir. 200 dereceye kadar sıcağa dayanıklı bu kaplama ile bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.
Yanmış, kirli, yağlı tezgahlardaki lekeli yüzeye tuz serpin. Bir limonun yarısını kullanarak tuzlu olan bölgeyi tıpkı süngerle siliyor gibi silin. Tuz ve limon bir arada kullanıldığında lekenin, yanık izlerinin açılmasını sağlayacaktır.
vedalaşmanız oldukça kısa sürecek. Limon ve tuz ikilisine koşun! Limonun üzerine bolca tuz dökün ve limonla yanık izini ovun. Tezgahlarınızı ilk günkü haline döndürmek işte bu kadar basit.
Bir kabın içerisinde beyaz sirke ve suyu karıştırın. Temiz bir bezi sirkeli suya batırıp kıyafetteki yanık izini silin. Daha sonra kıyafetinizi makinede veya elde yıkayın. Makinede yıkayarak hem yanık lekesinden, hem de sirke kokusundan daha çabuk kurtulabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Sirke ve Su:
Sirkeyi suyla seyrelterek bir sprey şişesine dökün. Lekeye sirke-sulu karışımı püskürtün ve birkaç dakika bekletin.Daha sonra temiz bir bez veya süngerle ovuşturarak lekeyi çıkarın.
Ciltte oluşan yanık izi, kişileri üzen bir durumdur. Yanık izlerinin kalıcı olmaması için merhem ve ilaç desteği alınmalıdır. Yanığın hangi boyutta olduğunu karar veren doktorunuz, sizin için en uygun tedavi yöntemini de belirler. Size önerdiği ilaç desteği sayesinde yanık izleri geçer.
Mermerde sarı lekelerin oluşmasını önlemek için düzenli olarak temizleyin. Temizlikte asit içeren malzemeleri kullanmayın. Karbonat veya oksijenli su mermerdeki sarı lekelere müdahale etmek için uygun ve etkilidir. Temizlik işleminden sonra mermer yüzeyi mutlaka kurulayın.
Granit mutfak tezgahı temizliği için bulaşık parlatıcısını deneyebilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise oldukça basit: Bulaşık parlatıcısını temiz bir bulaşık süngerine dökün ve bu sünger ile tezgahı silin. Saniyeler içinde tezgahın temizlendiğini, kalmış lekelerin silindiğini fark edeceksiniz!
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz.
Tuzun üzerine limon ve az miktarda sirke atınız. Sonrasında yumuşak bir bez ile ovalama yapınız. Ardından pamuklu bir bez ile silme işlemi yapınız. Ardından mermeri kurulayınız.
Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız. Leke çıkartma işleminizin ardından yüzeyi su ile temizleyiniz ve kurulayınız.
Kâsede lekenin üzerini kaplayacak kadar karbonat ve oksijenli suyu birleştirip, lekenin üzerine sürün. Karışımın bulunduğu mermer parçasını naylon ile örtün ve yarım saat kadar bekletin. Yarım saat sonra temiz bez yardımı ile karışımı mermerden temizlediğiniz de, o eski lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.
Nemli bir bez ve az miktarda sıvı deterjan en ideal temizlik için yeterlidir. Çimstone, sahip olduğu kompakt yapısı ile leke tutmaz. Sadece silmekle yüzey, ilk günkü yeni ve temiz görüntüsüne kavuşur.
Ciltte meydana gelen yanıklardan sonra oluşan yanık izleri için antibiyotik merhemler, yanık kremi, ağrı kesici, aloe vera jeli, masaj ve basınç terapisi, lazer terapisi ve çok şiddetli durumlarda ameliyat yöntemi tercih edilir. Yanık izine iyi gelen durumlar şu şekildedir: Antibiyotik merhemler.
1 çay bardağı beyaz veya normal sirke (mümkünse evde hazırlanan) içine bir kaç damla limon suyu damlatılarak, mikrofiber bez ile yüzeye hafif baskı kuvvetiyle uygulanır. Lekenin çıkarılması ardından her ihtimale karşı hızlıca yüzeyin durulaması yapılır.
Sıcak su ve karbonat karıştırılarak doğrudan lekelerin üzerine uygulanması lekelerin kısa sürede temizlenmesinde etkili olduğu görülür. Beyazlatıcı bir etkiye sahip olan karbonat, çok fazla kullanıma bağlı olarak sararan lavaboların temizlenmesinde etkili olduğu bilinmektedir.
Kimi zaman kireç çözücü kimi zaman leke giderici özelliklere sahip olan çamaşır suyu, mermer zeminler üzerinde kullanılmaması gereken bir malzemedir.
- Bir kap içinde karbonat ve suyu karıştırarak lapa haline getirmelisiniz. - Hafif nemli hale getirdiğiniz lekeli mermerit parçalarına hazırladığınız lapayı sürün ve streç film ile alanı üzerini kapayın. - Mermeriti bu şekilde 24 saat bekletin ve 24 saat sonra ıslak bir bez ile lapayı temizleyin.
Kolonyayı yanık izinin üzerinde dökün ve yakın. 3-5 saniye oluşan küçük bir alevden sonra lekeler kaybolacaktır. Kolonyayı fazla dökerek küçük bir göl oluşturmayın yalnızca yanık bölgeye dökün ve bir bez yardımıyla iyice yaymasını sağlayın. Yanıklar büyükse eğer kolonyayı fazla dökmeyin bu tehlikeli olabilir.
ESKİ YARA VE YANIK İZLERİNDE KULLANILAN TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Daha hafifi yara ve yanık izlerinde ise lazer ile cilt yenileme uygulamaları yapılabilir. Lazer uygulamalarında yükseltisi olmayan yara dokusu varsa yaranın rengini ten rengi ile eşitlemek izin görüntüsünü hafifletmek için tercih olabilir.
Yanığın derecesi, derinliği, bölgesi, büyüklüğü yanık bölgesinde oluşacak izi belirler. Hafif bir yanık tamamen izsiz iyileşebilirken, daha geniş ve derin yanıkların tedavi süresi hem uzundur hem de iz kalması ihtimali artmaktadır.
Yanık izlerinin tedavisinde özellikle Fraksiyonel ve Thulium lazer uygulamaları olumlu ve etkili sonuçlar vermektedir. Yanık izleri derin ve cildi önemli derecede kaplıyor ise lazerin çok fazla etkisi olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri