Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Isı tabancası ile beraber kurutma makinesi kullanılabilir. Belli bir süre boyunca silikonun bulunduğu her noktaya bu cihazları uygulamak yeterli gelecektir. Daha sonra nemli bir bez alarak bölgeyi dikkatli bir şekilde temizlemek gerekir. Yüzey tamamen temizlenene kadar uygulamak yeterlidir.
Eğer fayanstaki silikon tamamen kurumuşsa silikon bir ucundan sert bir cisimle kaldırılarak fayanstan kopartılmaya çalışılmalıdır. Eğer silikon fayanstan bu şekilde sökülemiyorsa, bu kez silikon lekesi falçata, jilet veya cam kazıyıcı benzeri daha sert bir cisim kullanılarak kazınmalıdır.
Bunlar aseton, alkol gibi maddelerdir. Ayrıca silikona özel solüsyonlar da bulunur. Solüsyon çok keskin bir madde olduğu için, kullanırken mutlaka eldiven kullanılmalıdır. Donmuş silikon üzerine solüsyon dökülür ve bez yardımıyla yüzey temizlenir.
Eğer silikon lekesine su dökerseniz kumaşa iyice işleyebilir bu sefer temizlemek daha da güç bir hale gelebilir. Bunun yerine koltuğunuza veya kıyafetinize dökülen silikon lekesinin bulunduğu yeri aseton yardımı ile nazikçe temizleyebilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Yüzeyde donmuş bir silikonu temizlemek istiyorsanız ısı kullanabilirsiniz. Kurutma makinesi ya da ısı tabancası yardımıyla donmuş silikonu çözülene kadar ısıtın. Sonrasında nemli, temiz bir bez yardımıyla bölgeyi iyice silin. Yüzey tamamen temizlenene kadar işlemi sürdürdükten sonra bir şey kalmadığını göreceksiniz.
Silikon çıkarıcı solüsyonlar, aseton, izopropil alkon silikonu çıkarmada kullanılan kimyasallar arasındadır.
Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır. Ürün uygulanır, yaklaşık 5 dakika beklenir, sökülmek istenen silikon kolayca yüzeyden temizlenecek yumuşaklığa geldikten sonra sökülme işlemine geçilir.
Elinize yapışan silikonu temizlemek için çeşitli yöntemler uygulamayı tercih edebilirsiniz. Elinize aldığınız toz deterjanı ovaladığınız takdir de elinizde bulunan silikonların da döküldüğünü hissedeceksiniz. Aynı zamanda bulaşık deterjanı ve bulaşık teli kullanarak da elinize yapışan silikonu temizleyebilirsiniz.
Camın yüzeyindeki silikon şeffaf ise, sıcak su ile ıslatılmış bir bezi silikonlu bölgeye tutarak silikonu ısıyla yumuşatıp kolayca çıkartabilirsiniz. Silikon beyaz gibi sildikçe renk bırakabilecek bir yapıda ise, silikonu yumuşatmadan silikon uçlu bir spatula ile camı çizmeden silikon lekesini çıkarabilirsiniz.
Eskimiş, sararmış silikon nasıl temizlenir diye soruyorsanız çamaşır suyu veya amonyaklı kimyasal temizleyiciler silikon yüzeylerdeki renk değişimini bir süreliğine temizleyebilmektedir. Aseton ve alkol gibi solüsyonlar da bu iş için kullanılabilmektedir.
Çeşitli yüzeylere güçlü yapışma için özel katkı malzemeleri içerirler. Plastik yüzeylerde hangi tip silikonu tercih etmeliyim? Plastikler, üzerlerine yapışmanın en zor olduğu yüzeylerdendir. Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir.
Su yerine aseton kullanmayı deneyebilirsiniz. Bir bez ile lekenin bulaştığı bölgeye aseton uygulayarak temizleyebilirsiniz. Cam bir nesnede bu lekeler mevcutsa kazımak yerine kaldırarak çıkarabilirsiniz.
Yapışkan kalıntının üzerine bol miktarda yağ dökün ve parmağınızla hafifçe bastırın. Alanı tamamen kapladıktan sonra, herhangi bir bant veya diğer kalıntıların kenarlarını tırnağınızla işlemeye başlayın. Tüm yapışkan kalıntılar temizlenene kadar bunu yapmaya devam edin.
Yine sert ve uygun zeminlerden silikon sökmenin bir başka yolundan daha söz edelim. Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir.
SS 935 Mermer, Doğaltaş Silikonu
Doğaltaş, mermer, granit gibi yapı malzemelerinin derzlerinde kullanılabilen, tek bileşenli, havadaki nemle kürlenen, nötral yapılı, solvent içermeyen yüksek kaliteli %100 silikon mastiktir.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
Bu bağlamda özellikle ısı kullanmak en uygun çözümler içerisinde yer alır. Bu doğrultuda kurutma makinesi ya da ısı tabancası değerlendirilmek suretiyle, ilgili alandaki silikon çözülene kadar uygulanmalıdır. Ardından nemli ve temiz bir bez ile ilgili bölge silinmek suretiyle tertemiz hale getirilebilir.
Eskiden, kalmış silikonları temizlemek için jilet gibi malzemeler kullanılırdı ve bu uzun zaman alırdı. Şimdi ise silikon sökmek için özel yapı malzemeleri bulunmaktadır. Bunları o bölgelere dökerek silikonun yumuşamasını sağlayabilir ve rahatlıkla temizleyebilirsiniz.
Sulandırdığınız çamaşır suyunu bir sprey şişesi yardımıyla pamuğun üzerine sıkın. Böylece yüzeyde nemli şekilde çamaşır suyu kalacak. Tüm lekeler pamuğa yapışacağı için de temizlemeniz kolay olacaktır. Yaklaşık 2 -3 saat bu şekilde bekletin.
Silikon sökücü, silikon contaları veya sızdırmazlık maddelerini kolayca temizlemek için kullanılan etkili bir üründür.
Camdan silikon lekesini çıkarmak için silikon çıkarma solüsyonu, alkol veya aseton kullanabilirsiniz. Lekenin olduğu bölgeye bir pamuk yardımı ile aseton uygulayarak ovalayın. Bir kaç dakika sonra temiz bir bez ile silerek silikondan kurtulabilirsiniz.
GS505, banyo, mutfak duş kabini gibi alanların sızdırmazlığında kullanılan dayanıklı, esnek ve üstün kaliteli, asetik esaslı 100% silikondur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri