Derz dolgu, özellikle mermer döşenmiş yüzeylerde sıkça karşılaşılan bir inşaat malzemesidir. Bu nedenle de herhangi bir evin banyo, mutfak ya da öteki mermer bölgelerinde sıkça kullanılır. Derz dolgu, inşaat kalitesini arttıran, ve bir yapıya değer katan unsurlardan bir tanesidir.
Epoksi yapıştırıcılar dayanıklı, aşındırıcı olmayan ve suya dayanıklı özelliklere sahiptir. Bu yüzden mermer blokları ve plakalarının birbirine yapıştırılmasında sık kullanılır.
Ayrıca binaların dış cephelerine 30 metre yüksekliğe kadar seramik, granit, porselen seramik, mermer gibi kaplama malzemelerinin beton, sıva, şap gibi yüzeyler üzerine güvenle yapıştırılmasında kullanılıyor.
Kullanım Şekli: Uygulanacak yüzeyler kuru ve temiz olmalı, toz, kir ve yağdan arındırılmalıdır. 100 g SOMAFIX Granit ve Mermer Tutkalı' na 1-2 g pasta sertleştiriciden karıştırınız. Karışım hemen kullanıma hazır hale gelmiş olur.
Mermer yapıştırma silikonu kolay kullanım özellikleri ile ön plana çıkar. Pratik bir şekilde uygulanan ürün seçenekleri ürünlerin birbirlerine sağlam bir şekilde yapışmasını sağlar. Mermer silikon yapıştırıcı modelleri, yapılan işlerin istenilen sonuçları vermesini sağlar.
İlgili 38 soru bulundu
Çekomastik 805 Mermer Silikonu, polisiloksan esaslı, içte ve dışta kullanılabilen nötral karakterde bir silikondur. Mermer ve granit cephe elemanlarının birleşim yerlerinde kullanılır.>
Granıt Eb25 Mermer Ve Taş Yapıştırıcı, Polyester Reçine Esaslı İki Bileşenli Bir Yapıştırıcıdır. Mermer, Granit, Traverten, Doğal Taş, Suni Mermer, Seramik, Tuğla Gibi Malzemelerin Yapıştırma, Tamir Ve Dolgu İşlemlerinde Kullanılır.
Selsil Mermer ve Taş Yapıştırıcısı doymamış polyester reçinesi esaslı,bir sertleştirici ile sertleşebilen çift komponentli bir yapıştırıcıdır. Kolay uygulanabilir. Rengini sürekli muhafaza eder. –20°C +1000C sıcaklıklarda ayrılma, çatlama, yumuşama, bükülme göstermez.
Mermer yapıştırıcısı, özellikle mermer yüzeylerin birleştirilmesi ve onarılması için kullanılan bir tür yapıştırıcıdır. Genellikle epoksi reçineleri veya poliüretan esaslı formülasyonlar içeren bu yapıştırıcılar, mermerin özel karakteristiğine uygun olarak tasarlanmıştır.
Harf sayısına göre Mermer Yapıştırıcısı bulmaca sorusu yanıtı 5 harfli bir yanıttır ve bu yanıt da Akemi yanıtıdır. Bulmacada Mermer Yapıştırıcısı sorusu ile karşılaşan kişilerin cevap kısmına Akemi yazmaları gerekir.
Beyaz çimento, fayans, mermer ve granit gibi döşeme malzemelerinin yapıştırılmasında kullanılır. Özellikle zemin ve duvar kaplamalarında güçlü ve dayanıklı bağlantılar oluşturur.
Çimento kalekim bir yapıştırma harcı olarak bilinen yapı inşaat sektörünün önemli malzemelerindendir. Çimentodan farkı ise bir yapıştırma harcı olmasıdır. Daha çok seramik ve fayans ustaları kalekim malzemesini yaygın olarak kullanmaktadır. Kalekim yapıştırıcı tek bileşenden oluşan bir yapıştırma harcıdır.
DİFİX MERMER,SERAMİK VE TAŞ YAPIŞTIRICISI 250GR Difix
Yapıştırılacak yerlere sürülür. Hazırlanan karışım, ortamın ısısına bağlı olarak 4 - 7 dakikada donar. Uygulamadan 30 dakika sonra malzeme taşlaşır. Karışım kürleşmeden önce aseton veya tinerle temizlenebilir.
Mimaride kullanılan vazgeçilmez inşaat malzemelerinden bir tanesi de derz dolgudur. Derz dolgu, özellikle mermer döşenmiş yüzeylerde sıkça karşılaşılan bir inşaat malzemesidir. Bu nedenle de herhangi bir evin banyo, mutfak ya da öteki mermer bölgelerinde sıkça kullanılır.
Mermer ve taş yapıştırıcısı, polyester reçine esaslı iki bileşenden oluşan oldukça güçlü bir yapıştırıcıdır. Mermer, granit, traverten, doğal taş, suni mermer, seramik, tuğla gibi malzemelerin yapıştırma, tamir ve dolgu işlemlerinde kullanılır. Düşey uygulamalar için uygundur.
Taş yapıştırıcısı, taş ve mermer yapıştırmak için en çok kullanılan yapıştırıcıların başında gelmektedir.
Aynı şekilde bu ürünü sahip olduğu su geçirmezlik gibi özellikleri nedeniyle mermer havuz ve banyo zemininde de kullanabilirsiniz. Dayson metal yapıştırıcı da aynı şekilde sanayiden evlere kadar oldukça geniş olan alanlarda kullanılır.
- Spatula veya benzeri bir aparatla, ayrı bir yerde 100 gr macuna 2-3 gr yoğunlaştırıcı (1 çorba kaşığına, 1 nohut iriliğinde yoğunlaştırıcı) karıştırılır. - Yapıştırılacak yerlere sürülür. Hazırlanan karışım, ortamın ısısına bağlı olarak 4 ila 7 dakikada donar. Uygulamadan 30 dakika sonra malzeme taşlaşır.
Fayans, beton, granit, ahşap vb gibi yüzeylerin yapıştırılmasında. kadar iyice karıştırılmalıdır. Parçalar 5 dakika içerisinde bir araya getirilmelidir. Yapıştırma işlemi dik yüzeyde gerçekleştiriliyor ise sertleşme zamanı dolana kadar yüzey sabitlenmeli veya desteklenmelidir.
Macunsu kıvamda olan karışım, yapışacak yüzeyin her noktasına sürülür ve yapışan parçalar birbirine iyice bastırılır. Ortalama 2-7 dakika arasında donan akemi macun, 30 dakika sonra taşlaşarak son formunu alır. Eğer dışarıya taşmış yapıştırıcı varsa, kurumadan önce tiner veya aseton ile fazlalığı alınır.
MERMER DUVAR KAPLAMA
Hava şartları ve dış etkenlerden etkilenmeyen, fazla yüksekliği olmayan iç mekan duvarlarında ve kolonlarında mukavemeti yüksek flex yapıştırıcılar ile uygulanır. Uygulanan yüzeyin sıvasının gönyeli ve şahkülünde olması gerekmektedir. Bu sistem alçıpan duvarlarda da uygulanmaktadır.
Ancak mermerde oluşan çatlak çok derin bir yapıya sahip değilse, kolaylıkla mermer dolgusu ile çözüm elde edilebilir. Mermer dolgusu zemin üzerindeki veya tezgah gibi noktalardaki derin olmayan çatlakların hafif şekilde kapatılmasını ve bu çatlağın daha büyük bir boyuta ulaşmasını engeller.
Yapıştırıcı kalınlığı 0,5-1,0 cm arası olmalıdır. Yere konan ürünün yüzeyine lastik başlı tokmakla vurarak iyice yerleşmesi sağlanır. bırakmayın ve tamamen sertleşene dek yıkamayın.
Granit, mermer, karo, seramik, traverten ve fayans gibi yapay ve doğal taşların birleştirilmesinde ve onarılmasında kullanılan yapıştırıcılara Akemi denilmektedir.
Mermer yüzey üzerinde çatlak ve çizik oluşması, çeşitli nedenlerle içten veya dıştan mermer partiküllerinin birbirinden ayrılması ve deformasyonundan kaynaklanır. Mermerin cinsi ve rengi ne olursa olsun her iki durumda da yüzeyin onarılması mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri