Ayrıca “Mersin'e ne zaman gidilir?” diye merak ediyorsanız şunu söyleyelim şehir yazın çok sıcak ve nemli. Bu durum gezerken sizi rahatsız edebilir. Bu nedenle ilkbahar ve sonbahar ayları Mersin için ideal. Fakat kış ayları da nispeten ılık geçtiği için tercih edilebilir.
Yaz aylarında 35 derece ve %80 nem oranını göre şehirde kış ayları ise ortalama 10-15 derece arasında sıcaklıkta. Güzel plajlarından dolayı özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından çok ziyaret edilen şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında keyifle gezilebilirsiniz.
Erdemli-Mersin
Türkiye'nin güneyinde iyi bildiğimiz yerlerin dışında Mersin Erdemli de eylülde deniz tatili yapabileceğiniz şehirlerden. Sakin ve uygun fiyatlı bir tatil istiyorsanız Mersin Erdemli sizin için iyi bir seçenek olacaktır.
İlgili 28 soru bulundu
Hayvanların geviş getirmeyenlerinin etini yemezler. Yörenin en ünlü et yemeği ve tarifi; Tantuni: Mersin yöresinde yaygınlığını koruyan sıkma ve börek gibi yiyecekler kolay ve çabuk hazırlanmakta, ayaküstü yenilebilmekte ve hamur işi olduklarından uzun süre tok tutmaktadır.
Mersin Gezilecek Yerler
Merkez için 2 gün ve merkez dışı güzellikler için 2 gün ayırmanız yeterli olacaktır.Başarılı Mersin otellerinden birinde kalıp şehri doyasıya gezerek Mersin'de harika vakit geçirebilirsiniz.
Mersin'in sahip olduğu ve kültürümüzün de en değerli tatlıları arasında yer alan lezzetlerin başında ise; kerebiç tatlısı, cezerye ve künefe gibi benzersiz tatlar gelmektedir.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, Türkiye'de 31 Temmuz ile 7 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor. Deniz kıyısında oturanların çoğu Ağustos'un ilk haftası Eyyamı bahurda denize girmenin zararlı olduğuna inanır ve girmezlerdi.
Yazları sıcak ve aşırı nemli, kışları oldukça ılık ve yağışlı geçer.Yüksek dağlık bölgesi ise yazın serin ve bol yağışlı, kışın kar yağışlı ve soğuk olur.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Sen de deniz tatili yapmayı çok seven biriysen fakat popüler tatil beldelerinin haziran, temmuz ve ağustos aylarındaki yoğunluğu tatilinden aldığın keyfi azaltıyorsa denize girmek için mayıs ayına bir şans verebilirsin.
Silifke'de yer alan çoğu plaj, denizin sığ olması nedeni ile ailelerin uğrak yeridir. Silifke'de Susanoğlu Plajı, Akkum Halk Plajı, Boğsak Koyu, Taşucu İncekum Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Yeşilovacık Plajı ve Akçakıl Plajı gibi yerlerde denize rahatlıkla girebilirsiniz.
Mersin'in Meşhur Yemekleri
Mersin'in nesi meşhur sorusunda akla gelen ilk yemekler arasında Tarsus Kebabı, Tantuni, Yüksük çorbası ve Humus vardır. Mersin'in yemekleri dışında meşhur tatlıları da dikkat çekmiştir. Dillere destan olan bu lezzetler arasında; Cezerye, Mamül, Kerebiç, Karsambaç yer almıştır.
Mersin'de görebileceğiniz, size tarihi en gerçek haliyle yansıtacak yapılardan bazıları; Kızkalesi, Adamkayalar, Soli Antik Kenti, Kanlıdivane, Anamur Kalesi, Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar), Astım Mağarası, Taşucu Atatürk Evi Müzesi ve Silifke Kalesidir.
Silifke - Mersin arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 1 saat 46 dakika sürmektedir.
Mersin Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde bulunan bir liman kentidir. Mersin Limanı Türkiye'nin en büyük limanları arasındadır. Şehirde turizm, sanayi, tarım, denizcilik gelişmiştir. Kentin kuzeyindeki Yumuktepe höyüğünde yapılan kazılarda birçok katman ortaya çıkarılmıştır.
Mersin ili 36-37° kuzey enlemleri ve 33-35° doğu boylamları arasında bulunmaktadır. İlin kara sınırı 608 km, deniz sınırı 321 km olup, yüzölçümü 15.853 km²'dir. Mersin ilinin büyük bir kısmını oldukça yüksek, engebeli ve kayalık Batı ve Orta Toros Dağları oluşturmaktadır.
Mersin il alanı itibariyle iklim yörelere göre farklılık göstermektedir. İlin kıyı kesimlerinde(ki buna Tarsus dahil) Akdeniz iklimi, iç kesimlerinde ise karasal iklim hakimdir. Tarsus'un iklimi tipik akdeniz iklimi olup yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri