Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ı iyileştiren bu macun, grip, soğuk algınlığı ve boğaz enfeksiyonları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu yüzden genelde kış aylarında tüketilmesi tavsiye edilir.
Mesir macunu cinsel gücü artıran bir yiyecektir. Hem kadının hem erkeğin cinsel sağlığını olumlu yönde etkileyen mesir macunu afrodizyak etkiye sahiptir. Mesir macunu öksürüğe iyi gelir mi diye soruyorsanız, bunun yanıtı evet olacaktır. İçerdiği yakıcı baharatlarla solunum sistemini rahatlatır.
Mesir macununun kullanımı; yalnızca yiyerek olmalıdır. Kavanozlarda satılan mesir macunu kaşıklarla yenebilir. Bunun dışında çubuk ile hazırlanan şekli ile de tüketilebilir. İçermiş olduğu baharatların bazılarından karışımı yapılan mesir macunu çayı ya da başka bir adıyla mesir çayı, toz olarak satışa sunulmaktadır.
Afrodizyak etkiye sahip olan mesir macunu hem erkeklerde hem de kadınlarda cinsel gücü artırır. İçeriğinde bulunan yakıcı baharatlar solunum sistemine iyi gelerek öksürüğün giderilmesini sağlar. Soğuk algınlığının tedavisinde etkilidir. Balgam sökücü etkisi vardır.
Sıcak suya ya da sıcak süte karıştırılarak içilebilir. Çay içerken şeker yerine mesir macunu kullanabilirsiniz. Damağınıza yapıştırdıktan sonra emerek yemenizi tavsiye ederiz. Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilmiştir.
İlgili 27 soru bulundu
Kullanımı: Macunu yedikten sonra, bir bardak ılık su içilmesi tavsiye edilir.
Themra Epimedyumlu Macun Kullanımı:
Kullanmadan önce mutlaka iyice karıştırınız. Bir iki cay Kaşığı kullanmanız tavsiye edilir. Kullanımından 30-40 dakika sonra etkisini görmeye başlarsınız.
Mesir macunu zararları
Fakat aşırı tüketilmesi durumunda baharatların yan etkilerinden ötürü gastrit, ülser, basur gibi sorunlara sebep olabilir ya da var olan sorunları arttırabilir. Karaciğer, mide, mesane, şeker ve obezite hastalıklarına sahip olanlar mesir macununu dikkatli ve üsturuplu kullanmalıdır.
Yetişkinler günde 3 öğün 1 tatlı kaşığı, 10-15 yaş arası çocukların ise yemekten önce 1 çay kaşığı tüketmesi önerilir. Not: Ciddi kronik rahatsızlığı olanlar, alerjik bünyeye sahip olanlar, hamileler ve emziren annelerin mesir macunu tüketmeden önce mutlaka doktora danışması gerekir.
Padişah macunu Manisa Akıl Hastalıkları Hastanesi'nin ilk başhekimi olan Musa bin Muslihiddin bin Kılıç tarafından, 41 farklı maddenin karıştırılmasıyla hazırlanan bir üründür. İlaç olarak kullanılan macun, günümüzde cinsel gücü arttırıcı bir madde olarak ünlenmiştir.
Manisa Mesir Macunu kullanılışı; Her seferinde kavanozdaki MESİR MACUNNU karıştırıldıktan sonra, Yetişkinlerde (sabah öğle akşam) günde 3 defa bilhassa aç karnına birer kaşık yenilir. Büyük, çocuklarda (10 yaş üstü) günde üç defa birer tatlı kaşığı yenilir.
Themra Macun, etkisini çabuk gösterir, en çok satan afrodizyak macunlarındandır. Erkek-Bayan, Yaşlı-Genç herkez kullanabilir. Macun Kullanımı: Kullanmadan önce mutlaka iyice karıştırınız.
Hızlı etki için 30 dakika kadar önce bilhassa aç karına birer tatlı kaşığı yenir. Tok karına yenecekse, yemeklerde 2-3 saat sonra yenir. Bitki Macunu ürününün bilinen yan etkisi bulunmamaktadır. Bitkisel üründür, kesinlikle ilaç değildir.
Düzenli kullanımda hem cinsel uyarılmayı arttırıyor hem de libidonuzu yükseltiyor.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Mesir macunu ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. İçinde farklı baharatlar olduğu için, oldukça güçlü bir karışımdır. Yetişkinler günde 3 öğün 1 tatlı kaşığı, 10-15 yaş arası çocukların ise yemekten önce 1 çay kaşığı tüketmesi önerilir.
Kavanozlarda satılan mesir macunu günde 1-2 kaşık yenebilir. Bunun dışında çubuk ile hazırlanan şekli ile de tüketilebilir. İçermiş olduğu baharatların bazılarından karışımı yapılan mesir macunu çayı ya da başka bir adıyla mesir çayı, toz olarak da kullanılabilir.
Nasıl Kullanılır ? - Sıcak suya ya da sıcak süte karıştırılarak içilebilir.
Mesir macununun içeriğinde anason, çörekotu, hardal tohumu, Hindistan cevizi, kakule, karabiber, karanfil, kimyon, kişniş, ravent, safran, sakız, tarçın, vanilya, yenibahar, zencefil, havlıcan, portakal kabuğu, sinameki, rezene gibi bitki ve baharatlar bulunur.
Karışım kalori aldırmaz ve kişiler tarafından düzenli olarak yenilebilir. Aynı zamanda da bireylere şifa, güç ile enerji verir. Sürekli olarak kullanıma uygun olan glikozsuz mesir macunu, bireylerin severek yiyebileceği bir takviye çeşididir.
Bu nedenle mesir macununun tadına ilk kez bakanlar, kolaya benzeyen bir tattan bahsetmektedirler. Her biri ayrı değere ve öneme sahip olan bu baharatların karışımı da mesir macununun özellikleri açısından zenginleşmesine vesile olmaktadır. Mesir macunu cinsel gücü artıran bir yiyecektir.
Mesir macununun genel özellikleri, hoş lezzeti ve kokusudur. Vücuda kuvvet, kalbe ferahlık verir, damağı kuvvetlendirir, dikkati arttırır, siniri yatıştırır, nefes darlığı, başdönmesi, sırt, belağrısı, siyatik ve romatizmaya iyi gelir, kanı temizler, göğsü yumuşatır, idrar zorluğunu giderir ve iştah açar.
Şahmerdan macunu, cinsel performansı artırıcı etkisinin olmasından dolayı, kadın ve erkeklerin kullanımına uygundur. Bununla birlikte, macunun cinsel birliktelik öncesi kullanılması önerilir.
Kültürel ve geleneksel çeşitli uygulamaları içeren ve baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz haftasında (21-24 Mart) kutlanan Mesir Macunu Festivali, Manisa'da yaklaşık 400 yıldır devam etmektedir. Şifalı bir yiyecek olduğu kabul edilen mesir macununun ortaya çıkışı tarihsel bir öyküye dayanır.
Mesir macunu, 478 yıl önce ortaya çıktı. Amansız bir hastalığa yakalanan Yavuz Sultan Selim'in eşi, Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan, Sultan Camisi Külliyesi'nde idareci olarak görev yapan devrin ünlü hekimi Merkez Efendi'nin 41 çeşit baharatın karışımıyla hazırladığı mesir macunuyla şifa buldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri