Lise Mezunları da Açık öğretim Lisesine kayıt olabilirler. Genel Lise eğitimi veren bir okuldan mezun olmuş olan öğrenciler, Açık öğretim Lisesi “Mesleki Açık öğretim Programı'na kayıt yaptırabilirler. Meslek Lisesi öğrencileri Genel Lise Programına geçiş ve kayıt için başvuramazlar.
Meslekî Açık Öğretim Lisesi öğrencileri isterlerse Açık Öğretim Lisesine geçiş yapabilirler. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçmek isteyen öğrenciler, isteğine dair dilekçe (dilekçe kanuna göre) ile bulundukları yerdeki Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarına başvurabilirler.
Daha önce bir lise bitiren (Bu örgün eğitimde bir Lise, Mesleki Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi veya Açık Öğretim lisesi de olabilir) Açık Öğretim Lisesi / Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırabilirler.
MEB sitesinde yazan yazı; "daha önce herhangi bir liseden mezun olan kişiler, mesleki açık öğretim lisesinin programında belirtilen alanlardan herhangi birine kayıt yaptırarak ikinci lise diploması alabilirler."
İlgili 18 soru bulundu
Lise diplomasının yeniden çıkartılma süreci tıpkı ilkokul ve ortaokul diplomalarında olduğu gibidir. Bunun için ıslak imzalı bir dilekçeyle mezun olduğunuz liseye ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekiyor.
Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Ortaokul mezunu olanlar, Lise eğitimine devam edemeyenler, Yurt dışında eğitim almış olup mezuniyet belgesi olması şartıyla İl Millî Eğitim Müdürlüklerinden Denklik Belgesi almış olanlar Açık Öğretim Lisesi'ne başvurabilir.
Açık liseye geçmek isteyen öğrencilerin öğrenim süresi içinde iki defa sınıf tekrarı olması gerekiyor. Bu durum gerçekleşirse öğrencilerin okulla ilişi kesilerek veli ve öğrenci talebine göre açık liseye geçişi sağlanabilecek.
Açık Öğretim Lisesinde yaş sınırı ve devam zorunluluğu aranmamaktadır.
Bakanlığımızca örgün eğitim kurumları için her yıl belirlenen eğitim-öğretim yılının başlangıç tarihi, Açık Öğretim Ortaokuluna ilk kayıtlarda aranacak yaş sınırını belirler. Eğitim- öğretim yılı başlangıç tarihi itibarı ile 14 yaşını bitirip 15 yaşından gün alanlar ilk kayıt başvurusunda bulunabilir.
Sınavsız ikinci üniversitede, öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi veya İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin lisans ve ön lisans programlarından herhangi birini seçerek eğitim alabilirler. Eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle yapılır.
2- Açık Öğretim İmam Hatip Lisesinin tâbi olduğu “MEB Meslekî Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği”nin 32. maddesine göre: “Öğrencilerin yüz yüze eğitime devam etmeleri zorunludur.
(Değişik ikinci fıkra:R.G.-17/3/2009-27172) Bir dersten başarılı olabilmek için, o dersten en az kırk beş puan almak gerekir.
Açık öğretim lise sınavları yüz yüze yapılmalıdır.
Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, • T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf, Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır.)
Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 15 Eylül 2023 - 16 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek.
Kimlik Numarası Sistemde Olmayan Öğrencilerin Başvuruları;.. Açık Öğretim Lisesi 2023 – 2024 Eğitim Öğretim Yılı I. dönem ilk kayıt başvuruları https://aol.meb.gov.tr/ adresinde belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. https://aol.meb.gov.tr/ adresinde belirtilen tarihlerde yapılacaktır.
Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan Öğretim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir.
AÖL'de sınav tarihleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenir. Sınavlar, her yıl iki dönemde yapılır. İlk dönem sınavları Nisan ayında, ikinci dönem sınavları Temmuz ayında yapılır.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Alan (yüz yüze eğitim) kredisinin: 120 olması gerekir. YÜZ YÜZE EĞİTİM NEDİR?
Meslek lisesinden mezun olduktan sonra alınan meslek lisesi diploması ustalık belgesi yerine geçmez ve ustalık belgesi gibi gösterilemez. Ancak Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından eğitim almış ve sınav sonucunda başarılı olmuş kişiler ustalık belgesi alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri