Hayır. MYK belgesi Almanya için yeterli bir belge değildir. Ancak, MYK-3 ile kalfalık belgesi aldığınız durumda kalfalık belgesiyle Almanya'ya çalışmak için gidebilirsiniz.
(MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi, ülkemiz ile diğer ülkeler arasında karşılıklı tanıma anlaşması imzalamış ülkelerde geçerlidir. MYK Mesleki Yeterlilik Belgeleri, 2019 yılından bu yana tüm mesleklerde Türkçe-İngilizce olarak çift dilde düzenlenmektedir.
Mesleki yeterlilik belgesi; metal, inşaat, otomotiv, elektrik/elektronik, enerji, ulaştırma, lojistik ve haberleşme, hazır giyim, deri gibi sektörlerdeki meslekleri icra edebilmek için zorunlu hale gelen bir tür sertifikadır.
📌MYK Belgesi AB ülkeleri ve Europass sistemini tanıyan ülkelerde geçerlidir. Mesleki Yeterlilik Belgeleri tüm dünyada tanınan bir standarda göre oluşturulmuş kalite güvence sistemi eşliğinde verilmektedir.
4.Seviye süresi geçmemiş MYK (Mesleki Yeterlilik Belgesi) ile Mesleki Eğitim Merkezine başvurunuzu yaptıktan sonra yapılacak denklik işlemi sonucu belge aldığınız meslek ile ilgili "Teorik e-Sınav" ve "Beceri Sınavına" girerek "Ustalık Belgesi" alabilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Bu bağlamda Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardan alınan mesleki yeterlilik belgesi yurtdışında yani AB üyesi ülkelerde ve birçok dünya ülkesinde geçerlidir. Mesleki yeterlilik belgesi yani MYK belgesi ile yurtdışında çalışmak için başvurularda bulunabilirsiniz.
MEB onaylı ustalık belgesi Avrupa birliği ülkelerinde geçerlidir.
Mesleki Yeterlilik Belgesi AB ülkelerinde de geçmekte ve mesleğinizi bu ülkelerde yapmanızı kolaylaştırmaktadır. Ayrıca AB ülkelerinde iş aramaya yönelik Europass sistemi ile AB ülkelerinde mesleki yeterlilik belgeniz ile iş başvurusu yapabilir ve iş bulabilirsiniz.
Genel Ücret tarifesi için tıklayınız. MESLEKİ YETERLİLİK BELGE ÜCRETİ 01.01.2023 İTİBARİYLE 300 ₺ DİR. Belge ücreti başarılı olduktan sonra MYK belge talebi itibariyle belirlenmektedir.
MYK belgesi Almanya için yeterli bir belge değildir. Ancak, MYK-3 ile kalfalık belgesi aldığınız durumda kalfalık belgesiyle Almanya'ya çalışmak için gidebilirsiniz.
Mesleki yeterlilik sınavlarına girerek belge alan kişiler; 5 yıllık belge geçerlilik süresi boyunca fiili olarak toplam 18 ay çalıştığını belgelendirdiğinde, belgenin süresi 5 yıl daha uzatılmaktadır.
Bu sorunun cevabı hayırdır. Meslek lisesinden mezun olduktan sonra alınan meslek lisesi diploması ustalık belgesi yerine geçmez ve ustalık belgesi gibi gösterilemez. Ancak Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından eğitim almış ve sınav sonucunda başarılı olmuş kişiler ustalık belgesi alabilir.
Eğer Almanya'da çalışmak istiyorsanız, Almanca seviyenizin B1/B2 (online test) olması gerekmektedir. Almanya'da birçok iş veren ve birçok üniversite tarafından tanınmaktadır. Daha fazla bilgi için GLS Sertifikası tıklayınız.
Almanya'da Diplomalarınız Tanınıyor
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor. Bu yasa Almanya'nın dışından mezun olunarak alınan meslek diplomalarının Almanya'da denkleştirilmesini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.
Almanya'da kolay kabul gören meslekler arasında mühendisler, doktorlar, iletişim teknoloji uzmanları, biyo teknoloji uzmanları, eczacılık, hemşireler ve hasta bakıcılar yer alıyor. Bu meslek gruplarından birine sahip olanlar ve Almanya'da çalışmak isteyenler, üç farklı yol haritasından birini tercih edebilirler.
Yurtdışı ile ilgili iş ve işlemler Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezi Müdürlüklerince yerine getirilir. İşlem yaptırmak üzere başvuran her firma için Kurumumuzda bir dosya açılmaktadır.
Yurt dışında çalışmak için hangi belgeler lazım? Yurt dışında çalışmak için ilk olarak çalışma vizesi almanız gerekmektedir Buna ek olarak kimlik kart, diploma, fotoğraf, sabıka kaydı, pasaport ve doğum belgesi de bulundurmalısınız. Tabi ki başvurmak istediğin ülkelerin talep ettiği belgeler değişebilir.
Eğitim sürecinden sonra yurtdışında kalıp orada bir iş bulmak ve çalışmak isteyen öğrenciler için iş bulma sürecinde de büyük bir kolaylık oluşturmaktadır. Mavi diploma olmadan yurt dışında çalışmak yerine mutlaka eğitim gördüğünüz okuldan mavi diploma almalısınız.
2) SERTİFİKA, İKİ YILLIK DENEYİM: Almanya'ya gelmek isteyen nitelikli işçi, bunu Türkiye'den aldığı sertifika (mezuniyet belgesi, ustalık- kalfalık belgesi, mesleki oda kaydı vs.) ile kanıtlayabilecek.
Üçüncü bir ülkeden Almanya'ya mı göç etmek istiyorsunuz? O zaman çoğunlukla mesleki yeterliliğinizin denkliğine ihtiyacınız vardır. Denklik olmadan aşağıdaki olanaklara sahipsinizdir: Bir oturma izni ile mesleki eğitim veya üniversite eğitimi için ülkeye giriş yapabilirsiniz.
Başvuru için gerekli olan başvuru dosyası (Başvuru formu, gerekli evraklar, tercüme, Özgeçmiş- CV vb) danışmanlarımız tarafından hazırlanır ve eksiksiz bir şekilde bir araya getirilir. Denklik başvurularında bölüme göre Almanya Denklik Kurumları işlem ücreti almaktadır. Bu ücret 100-600 Euro arasında değişebilmektedir.
Ancak Europass sertifika ekleri Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) kontrolünde ve Avrupa Parlemantosu ve Konseyi tarafından tanınmış bir kurumdur. Europass sertifika ekleri size bu sertifikanın Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olduğunu söyler.
MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi İle Ustalık Belgesi Nasıl Alınır? 4.Seviye MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi ile Şişli Mesleki Eğitim Merkezine başvurunuzu yaptıktan sonra yapılacak denklik işlemi sonucu belge aldığınız meslek ile ilgili sadece "Uygulama Sınavına" girerek "Ustalık Belgesi" alabilirsiniz.
4 seviye mesleki yeterlilik belgesi, mesleki yeterlilik seviyeleri uygun olan mesleki yeterlilikte kendini geliştirmiş kazanımlarını güçlendirmiş deneyimlerini artırmış kişilerin bulunduğu seviyedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri