Araştırmaya göre, köpekler strese bağlı nefes değişikliklerini ve terlemeyi algılayabiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla alınan kararla bundan sonra toplu ulaşım araçlarında evcil hayvanların sahipleriyle yolculuk yapabileceğini duyurdu.
İBB, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü'ne denk gelen yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre toplu taşıma araçlarında evcil hayvanlarla seyahat edebilmek artık serbest.
Değişikliğe göre ise artık aşı karnesine sahip kediler, tehlike arz etmeyen köpekler, kuş gibi evcil hayvanlar özel kafesleri kilitli olmak şartıyla kişilerin kucağında veya koltuğunun önünde yolculuk yapabilecekler.
Evcil hayvanıyla RS aracı ile seyahat etmek isteyen yolcularımızın evcil hayvanlarının kafesleri veya taşıma çantaları içerisinde olması suretiyle istasyonlara ve tramvaylara giriş yapmalarına izin verilir.
Marmaray'da evcil hayvanların kafessiz ve ağızlıksız olarak seyahati yasak olduğu için, yolcumuzun bu şekilde evcil hayvanıyla birlikte seyahatine izin verilmemiştir. Taşıma kuralları istasyon panolarımızda ilan edilmiş durumdadır.
İlgili 22 soru bulundu
Orta Boy ve Büyük köpekler, Refakatçi ve küçük boy olarak tanımlananlar dışındaki köpekler, 50 cm. uzunluğu geçmeyen tasması ve ağızlığı yolculuk boyunca kesinlikle çıkartılmamak şartı ile 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri dışındaki saatlerde seyahat edebilirler.
Karayolları Taşıma Yönetmeliği'ne göre; "Aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında, hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir.
Seferlerimizde yolcu başına sadece 1 kafes (1 kafes içerisinde maksimum 2 aynı cins) kabul edilmektedir. Taşınan hayvanların kimlik kartı ve veteriner sağlık raporu seyahatiniz esnasında yanınızda olmalıdır. ( Kedi ve süs köpeklerinde Belediye tarafından verilen sağlık karnesi geçerlidir. )
Küçük köpekler (5 kg'dan küçük), orta boy ve büyük köpekler (5 kg'dan ağır), tasma ve ağızlıkları takılı olmak şartı ile günün her saati seyahat edebilirler.
Düzenleme, her cins ve özellikle kedi ya da köpeği içermiyor. Kedi ve köpeğin evcil ve daha önemlisi en fazla 8 kilogram ağırlığında olması gerekiyor. Hayvanlar, ışı karneli ve kafes içinde olacak. Sahibi, gerekirse hayvan için koltuk da satın alabilir.
Taksilerde evcil hayvan taşıma kuralları belediye tarafından belirleniyor. Buna göre kafessiz evcil hayvanlar taksilerde taşınamıyor.
Bu nedenle çoğu toplu taşıma araçlarında (taksi, otobüs, dolmuş, tren vs.) evcil hayvan taşıma yasağı bulunmaktadır.
3.9 Asansörler öncelikli olarak yaşlı, engelli ve çocuk arabalı yolcularımızın kullanımı içindir. 3.10 Ücretli alana, kafeste taşınabilen evcil hayvanlar dışında, evcil hayvan sokmak yasaktır.
Marmaray trenlerimizde küçük evcil hayvan taşıma kuralları nelerdir? Orta boy valiz ölçüsünü geçmeyen kafeste olmak ve etrafa kötü koku yaymamak koşulu ile küçük evcil hayvanlar trenlere şartsız kabul edilir.
Evcil hayvanınız ister kafesi ile kucakta veya atın alınan koltuğun önünde veya satın alacağınız yan koltukta yolculuk yapabilir. İlgili şartları sağlamayan evcil hayvanlar, veteriner kontrolünde uyutularak, özel kafeslerinde, muvaffakatname imzalanması şartı ile ve yalnızca bagaj alanında taşınabilir.
Rehber köpekler hariç müzeye evcil hayvan kabul edilmez. Müzenin sergi salonlarına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır. Müzenin açık ve kapalı alanlarında elektronik sigaralar da dahil sigara içmek yasaktır.
Araştırmaya göre, köpekler strese bağlı nefes değişikliklerini ve terlemeyi algılayabiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla alınan kararla bundan sonra toplu ulaşım araçlarında evcil hayvanların sahipleriyle yolculuk yapabileceğini duyurdu.
Seyahatim sırasında köpeğimi / kedimi vs. yanımda taşıyabilir miyim? Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 40/6 maddesine göre; ? Taşıtın bagaj taşınmasına mahsus bölümleri dışında eşya taşınamaz. Özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir.
Taşıtın bagaj taşınmasına mahsus bölümler dışında eşya taşınamaz. Özel kafeslerindeki kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar sadece bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir.
Evcil canlı hayvanın çipi olması gerekmektedir. Kafes, canlı hayvanın sahibi tarafından temin edilir. Uçuşlarımızda her bir yolcu için en fazla iki evcil hayvan kafesi kabul edilir. Ancak kafeslerden sadece biri kabinde (PETC), diğeri ise kargo bölümünde (AVIH) taşınır.
Kamil Koç, yolcuların ve diğer hayvanların güvenliğini tehlikeye atma riski olan evcil hayvanları kabul etmeme hakkına sahiptir. Evcil hayvan, ancak yolcunun evcil hayvanın sağlık raporu ve aşı kağıdı gibi gerekli belgelere sahip olması halinde taşınabilir.
Evcil Hayvan Taşınması
Taşınabilecek küçük evcil hayvanlar kedi, köpek ve ötücü kuşlardır. Kafes büyüklükleri dizinizin üzerinde taşınabilecek ağırlık ve hacimde olmalıdır. Evcil Hayvanınız kafesi içinde olmalı, seyahat edilecek vagon ve koltukta hiçbir hasar ve kirliliğe sebep vermemelidir.
Otomobil yolculuğu
Köpeklerin ön koltukta oturması yasaktır; ancak arka koltukta ya da hatchback veya station otomobillerin arka tarafında oturabilir. Küçük köpekler, koltuğa bağlanabilen bir evcil hayvan taşıma kutusunda seyahat edebilir.
Hangi otobüs firmaları kedi ve köpek kabul ediyor? Kedi köpek ile yolculuk konusunda, örneğin Kamil Koç, evcil hayvan taşıması yapan firmalardan biridir. Ancak yolcunun evcil hayvanın sağlık raporu ve aşı kâğıdı gibi gerekli belgelere sahip olması halinde taşınabilir gibi bir uyarısı da bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri