Mezuniyet Not ortalaması (AGNO)'nı, (2.00) tutturamayan öğrenci, mezun olamaz. Bu durumdaki öğrenciler öncelikle DD ve DC bağıl notu aldıkları derslerden bazılarını tekrarlayarak ortalamalarını 2.00 veya üzerine çıkarmayı hedeflerler. AGNO'ları 2.00'in üzerine çıkan öğrenciler, mezuniyete hak kazanırlar.
Öğrencinin not ortalaması koşullu geçmede en kritik belirleyicidir. İlgili fakültenin belirlediği ortalama puan sınırının üzerinde olunduğu takdirde koşullu geçme işlevsel bir hale gelmektedir. Ancak not ortalaması dönem ile sınırlı değildir. Mezun olurken genel not ortalaması da bu sınırın üzerinde olmalıdır.
Bu nedenle bir dersten (DC) harf notunu alan öğrencinin bu dersten başarılı sayılabilmesi için AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir. Sorumlu olduğu öğretim planında koşullu başarılı dersi/dersleri bulunan öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslere ait AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir ve AGNO hesabına katılır.
Bir bölümde seneyi başarı ile tamamlamak için Agno'nuzun 2 ve üzeri olması gerekmekte ve alttan dersinizin kalmaması gerekmektedir. Güz yarıyılında Ano 2'nin altında ise sınıfta kalmıyorsunuz, bahar yarıyılında Ano'nuzu en az 2'ye tamamlamanız gerekmektedir.
1) Herhangi bir yarıyıl sonunda AGNO'su 1,80'in altında kalan öğrenciler, sınamalı öğrenci sayılır. Bu alt sınır Fakülte Kurulu kararıyla yükseltilebilir. 2) AGNO'su birbirini takip eden iki yarıyıl 1,80'in altında kalan öğrenciler başarısız duruma düşerler.
İlgili 32 soru bulundu
1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
GANO'su 1.80'in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamaz. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar eder. Not ortalaması 1.80'in altında olan öğrenciler, öncelikle FF veya not yükseltmek için DC, DD notu olan derslerini alır.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Yarıyıl sonunda ortalaması 2,80'den fazla olduğu için ön şartlı olmayan üst yarıyıl programına ait derslerden ve yaz okulunda açılan derslerden de alabilir. Bu şekilde alınan derslerin (ortak zorunlu dersler hariç) kredi toplamı her bir yarıyılda 8 krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 2 ders olabilir.
Bu bilgi, öğrencinin not döküm belgesinde (transkript) belirtilir. (2) Mezuniyet AGNO'su, 3.00-3.49 arasında olanlar onur listesine; 3.50-4.00 arasında olanlar ise yüksek onur listesine geçerler. Bu durumları mezuniyet not durum belgesi (transkript) ve diploma ekinde belirtilir.
AGNO = 4 üzerinden bağıl not X derslere ait kredi saatlerinin çarpımlarıdır. Bu çarpımlar sonuçta toplanır. Tüm derslerin kredi saatleri toplamına da bölünür.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçmiş olacaklar. 50 puanın altında kalan, zayıf dersi bulunan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.
"MADDE 25 – Genel not ortalaması 1.80'in altında olan öğrenciler başarısız, 2.00'ın altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci sayılır.
Gano ya da agno, üniversitelerde not belirtmek için kullanılan kısaltmadır. Açılımı ise Genel Akademik Not Ortalaması olarak bilinir. Yarıyıl ve yıl sonu geldiğinde yano, gano ya da agno belirlenir. Harflik sistem ile birlikte gano üniversitelerde en çok kullanılan kavramlar arasında yer almaktadır.
Öğrencinin Fakülte/Yüksekokulda öğrenime başladığı andan itibaren, tamamlamış olduğu yarıyıl da dâhil olmak üzere almış olduğu tüm derslerin katılımıyla elde edilen ve başarısını belirleyen not ortalamasıdır.
Mezun olabilirler. Tüm öğrenciler mezun olabilmek için 2.00 Genel Akademik Not Ortalamasını sağlamak zorundadır.
AGNO: Ağırlıklı genel not ortalamasını, ANO: Ağırlıklı not ortalamasını ifade eder. Ağırlık Not Ortalaması (ANO) nasıl hesaplanır. yarıyıldaki kredi toplamına bölünmesiyle hesaplanır.
MADDE 38 – (1) Önlisans ve lisans diploması verilebilmesi için öğrencinin, alması gereken dersleri ve uygulamaları başarı ile tamamlamış ve en az 2.00 GANO'yu sağlamış olması gerekir.
Mezuniyet Not ortalaması (AGNO)'nı, (2.00) tutturamayan öğrenci, mezun olamaz. Bu durumdaki öğrenciler öncelikle DD ve DC bağıl notu aldıkları derslerden bazılarını tekrarlayarak ortalamalarını 2.00 veya üzerine çıkarmayı hedeflerler. AGNO'ları 2.00'in üzerine çıkan öğrenciler, mezuniyete hak kazanırlar.
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri